Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2099 reseptiä.
Linkitetty 232 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Yotam Ottolenghin kuuluisa zaatar-kana saa makunsa samannimisestä mausteseoksesta ja sitruksisesta sumakista.

Lontoon Upper Streetiltä löytyy ruokakirjoistaan tunnetun kokin, israelilaisen Yotam Ottolenghin, deli-ravintola. Lähi-idän makupaletilla maineeseen noussut Ottolenghi tarjoaa ravintolassaan kanaa synnyinseutunsa hengessä. Lintu maustetaan kirpeän sitruksisella sumakilla ja zaatar-mausteseoksella ja se saa ylleen lehtipersiljaa ja sitruunaa. Seurakseen Ottolenghin zaatar-kana ei kaipaa kuin kenties riisiä, pitaleipää ja valkosipulista tai tahinipohjaista kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t + marinoituminen 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ottolenghin zaatar-kana

Ainekset

2
punasipulia
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan mehu
1
kg
nahallisia ja luullisia broilerin rintaleikkeitä
2
dl
kanalientä
1
rkl
sumakkia (esim. Al'Fez tai Sevan)
1
tl
kanelia
1/2
tl
maustepippuria
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
oliiviöljyä
PAISTAMISEEN
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
voita
PÄÄLLE
2
rkl
zaatar-mausteseosta
LISÄKSI
25
g
voita
50
g
pinjansiemeniä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi punasipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta mehu. Sekoita broilerinrintaleikkeet, sipulit, sitruunamehu, kanaliemi, mausteet ja oliiviöljy suuressa kulhossa. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuumenna voi ja öljy isossa pannussa. Paista broilereihin nopeasti rapea pinta ensin nahkapuoli alaspäin. Laita broilerit nahkapuoli ylöspäin uunivuokaan ja nosta marinadin sipulit viereen. Pirskota muutama ruokalusikallinen marinadia päälle. Ripottele zaatar päälle. Paista uunissa noin 40 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
  3. Sulata voi pannussa ja lisää pinjansiemenet, suola ja pippuri. Paista sekoittaen keskilämmöllä, kunnes pinjansiemenet ovat kullanruskeita. Valuta pinjansiemenet talouspaperin päällä.
  4. Ripottele pinjansiemenet broilereille. (Lisää halutessasi myös zaataria ja sumakkia.) Lorauta päälle öljyä. Hienonna pinnalle lehtipersiljaa.

Vinkki! Voit tehdä myös itse zataarin: paahda 2 rkl seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa ja ja sekoita joukkoon 1 rkl oreganoa, 1 rkl timjamia, 1 rkl juustokuminaa, 2 rkl sumakkia ja 1 tl suolaa.

Kommentit (1)

Grace
Seuraa 
Liittynyt16.4.2015

Tämä on palestiinalainen perinneruoka. Israelilaisille ei näy riittävän palestiinalaisten maiden varastaminen, sen lisäksi omiltaan ruoat, musiikki jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1033 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Broilerin paistileikkeet saavat makunsa ja mehevyytensä fetatäytteestä, jossa on kunnolla valkosipulia ja sitruunaa. Mikä parasta, ruoka on valmista reilussa puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset paistileikkeet

Ainekset

600
g
broilerin paistileikkeitä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Täyte
50
g
voita
3
valkosipulinkynttä
100
g
fetaa
½
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
½
sitruunan kuoriraaste
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
valmista tsatsikia ja kasviksia

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  2. Sulata voi huoneenlämpöiseksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Siirrä puolet valkosipulivoista sivuun.
  3. Murenna feta lopun valkosipulivoin joukkoon. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja lisää joukkoon. Raasta sitruunankuori ja hienonna lehtipersilja sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Leikkaa paistileikkeet kyljestä auki. Työnnä sisään täytettä ja sulje hammastikuilla.
  5. Kuumenna jäljelle jäänyt valkosipulivoi pannulla. Paista paistileikkeitä molemmin puolin, yhteensä 15–20 minuuttia. Poista tikut.
  6. Tarjoa tsatsikin ja kasvisten kanssa.

Vinkki! Paistileikkeet voi myös hauduttaa. Tee pikakastike lisäämällä pannulle 200 g valkosipulituorejuustoa ja 2 dl kermaa. Hauduta paistamisen jälkeen vielä 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1033 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Tässä kanassa on valkosipulia marinadissa, kastikkeessa ja päällä friteerattuna ripotteena – eikä yhtään liikaa! Friteerattu rapea valkosipuli on vastustamaton herkku myös salaattien ja paistetun riisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulikana

Ainekset

kg
broilerinkoipia
10
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
½
dl
kuumaa vettä
1
dl
soijakastiketta
1
dl
sokeria
2
tl
harissaa
Päälle
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
öljyä valkosipulin uppopaistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet hyvin pieneksi silpuksi. Hiero suolan kanssa yhteen. Kaada kulhoon ja lisää lämmin vesi. Anna tekeytyä 5 minuuttia.
  2. Kaada ja puristele valkosipuliseos siivilän läpi toiseen kulhoon. Säilytä jäljelle jäänyt valkosipulisilppu jääkaapissa. Lisää nesteeseen soijakastike ja sokeri, anna sokerin sulaa. Kaada puolet marinadista broilerinkoiville ja säästä loput kastikkeeseen. Marinoi broileria kaksi tuntia.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta broilerinkoivet marinadista leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kypsennä noin tunnin ajan, kunnes koivet ovat läpikypsiä.
  4. Mittaa säästetty marinadi paistinpannulle ja lisää harissa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hieman keittyä kasaan. Pyöritä kypsät koivet tahmeassa kastikkeessa.
  5. Uppopaista säästettyä valkosipulisilppua erikseen runsaassa öljyssä ja ripottele koipien päälle. Tarjoa riisin ja kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1033 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Yön yli marinoituvat misosiivet eivät valmistu aivan hetkessä, mutta kokin odotus palkitaan, kun siiven pääsee dippaamaan limemajoneesiin. Suolaisenmakeat tahmasiivet koukuttavat kerrasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinoituminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Misosiivet

Ainekset

500
g
broilerin siipiä
Marinadi
¾
dl
sakea
1
plo (150 ml)
miriniä
¾
dl (75 g)
misotahnaa
5
tl
soijakastiketta
Päälle
noin ½
dl
teriyakikastiketta
Limemajoneesi
2
dl
majoneesia
1
limen mehu + raastettu kuori
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kattilassa sake, mirin ja misotahna ja kiehauta. Mausta soijalla ja anna jäähtyä. Marinoi siipiä yön yli.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta siivet marinadista leivinpaperin päälle uunipellille ja laita uuniin 15 minuutiksi. Sivele  teriyakikastikkeella, nosta uunin lämpötila 220 asteeseen ja laita vielä uuniin 10 minuutiksi. Voit ripotella pinnalle myös seesaminsiemeniä ja hienonnettua kevätsipulia.
  3. Sekoita limemajoneesin ainekset keskenään ja tarjoa siipien kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1033 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paistopisteen valmis grillikana on paljon muutakin kuin laiskan lounas. Siitä valmistuvat esimerkiksi nämä helpot ja mehevät italialaiset kanapullat, jotka peitellään tomaattikastikeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialaiset kanapullat

Ainekset

300
g
kypsää (nahatonta) grillikanaa
3
leipäviipaletta
½
dl
maitoa
1
valkosipulinkynsi
½
dl
hienonnettua basilikaa
1
dl
oliiveja
2
rkl
kapriksia
½
dl
raastettua parmesaania
1
kananmuna
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
3
rkl
oliiviöljyä
Tomaattikastike
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
2
tlk (á 400 g)
tomaattimurskaa
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista kanasta nahka ja hienonna liha.
  2. Poista leivästä reunat ja hienonna karkeaksi. Kaada päälle maito ja anna imeytyä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna basilika.
  3. Laita liotettu maito, oliivit, maito, kaprikset, valkosipuli ja parmesaani tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi. Lisää kana ja kananmuna ja jatka hetki, mutta älä tee liian tasaista massaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja pyöritä palloiksi.
  4. Nosta pullat uunivuokaan ja lorauta oliiviöljyä päälle. Kypsennä uunissa 10 minuuttia ja käännä pullat. Jatka paistamista toiset 10 minuuttia.
  5. Tee sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota valkosipulia noin 2 minuutin ajan, kunnes se on pehmeää, mutta ei ruskeaa. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes kastike on saostunut. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
  6. Kaada kastike pullien päälle uunivuokaan. Paista vielä 15 minuuttia. Hienonna pinnalle tuoretta basilikaa.

Kommentit (0)