Valkosipulintuoksuinen keittiö -blogi
Panang curry
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita currytahna sekä paahdetut ja murskatut maapähkinät yhdeksi tahnaksi. Kuumenna öljy wokissa ja lisää siihen currytahna-pähkinäseos. Sekoita tahna kunnolla öljyn joukkoon ja paista kunnes tuoksuu. Lisää kaffirlimenlehdet ja sekoita hyvin.
Laita pannulle 1/3 kookosmaidolla ja sekoita huolellisesti. Keitä hiljalleen muutama minuutti, kunnes rasva nousee pinnalle. Sekoita välillä.
Seuraavaksi pannulle kana, sekoita kunnolla ja anna saada väriä.
Lisää loput kookosmaidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää kalakastike ja ruokosokeri.
Sekoita ja keittele miedolla lämmöllä, kunnes kastike paksuntuu ja määrä pienenee. Tässä vaiheessa rasva nousee pintaan. Koristele annos chilillä ja nautiskele jasmiiniriisin kanssa.
Ohjeessa ei mainita missä kohtaa chili pitäisi lisätä tai minkälaista öljyä pitäisi käyttää. Ruoka ei oikeastaan käyttäytynyt lainkaan ohjeessa mainituilla tavoilla, vaikka tein täysin ohjeiden mukaan.