Eija S. on lisännyt 73 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.

Valkosipulintuoksuinen keittiö -blogi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Panang curry

Ainekset

400
g
broilerin rintafileetä kuutioina
2
rkl
öljyä
3/4
dl
(Spice up!) Panang curry -tahnaa
3
rkl
kuorittuja maapähkinöitä morttelissa murskattuna TAI vastaava määrä maapähkinävoita
5
kuivattua kaffirlimen lehteä pariin osaan murskattuna
1
rkl
ruokosokeria
1 1/2
rkl
kalakastiketta
3
dl
kookosmaitoa
1
punainen chili

Työvaiheet

Sekoita currytahna sekä paahdetut ja murskatut maapähkinät yhdeksi tahnaksi. Kuumenna öljy wokissa ja lisää siihen currytahna-pähkinäseos. Sekoita tahna kunnolla öljyn joukkoon ja paista kunnes tuoksuu. Lisää kaffirlimenlehdet ja sekoita hyvin.
Laita pannulle 1/3 kookosmaidolla ja sekoita huolellisesti. Keitä hiljalleen muutama minuutti, kunnes rasva nousee pinnalle. Sekoita välillä.
Seuraavaksi pannulle kana, sekoita kunnolla ja anna saada väriä.
Lisää loput kookosmaidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää kalakastike ja ruokosokeri.
Sekoita ja keittele miedolla lämmöllä, kunnes kastike paksuntuu ja määrä pienenee. Tässä vaiheessa rasva nousee pintaan. Koristele annos chilillä ja nautiskele jasmiiniriisin kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Ohjeessa ei mainita missä kohtaa chili pitäisi lisätä tai minkälaista öljyä pitäisi käyttää. Ruoka ei oikeastaan käyttäytynyt lainkaan ohjeessa mainituilla tavoilla, vaikka tein täysin ohjeiden mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2452 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Luuttomista broilerin paistileikkeistä saa tehtyä pikaversion uunibroilerista. Klassikkomausteseos curryjauhe sopii täydellisesti tähän ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Currybroileripelti

Ainekset

600
g
luuttomia broilerin paistileikkeitä
2–3
tl
curryjauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
1
ps (250 g)
varsiparsakaalia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Laita paistileikkeet kulhoon ja hiero curry, suola ja pippuri leikkeiden pintaan.

  3. Levitä gnocchit ja broilerit leivinpaperilla peitetylle pellille ja siirrä uuniin paistumaan 10 minuutiksi.

  4. Siisti sillä aikaa kaalien varret, leikkaa paksuimmat kaalit puoliksi.

  5. Ota pelti uunista ja lisää kaalit ja kirsikkatomaatit pellille. Valuta öljyä kasvisten päälle.

  6. Nosta pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Rouhi valmiin ruuan pinnalle mustapippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2452 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tee pikaversio Pekingin ankasta ja tarjoa se seesamiöljyllä sipaistujen lettusten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + tekeytyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hoisin-ankalla täytetyt kiinalaiset letut

Ainekset

Taikina
1
dl
vettä
dl
vehnäjauhoja
1
tl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
n. 2
rkl
seesamiöljyä voiteluun
Hoisin-ankka
3–4
ankanrintaa
1
rkl
rypsiöljyä
dl
hoisinkastiketta
2
tl
agave- tai vaahterasiirappia
½
tl
kiinalaista viismaustetta
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
kevätsipulia, kurkkua ja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi. Sekoita vesi, jauhot, öljy ja suola tiiviiksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan tasaantua 30 minuuttia.

  2. Poista ankoista nahka ja rasva veitsellä, viipaloi lihat. Leikkaa lisukkeiksi tuleva kevätsipuli renkaiksi ja kurkku pitkiksi tikuiksi.

  3. Vaivaa lettutaikina käsin pehmeäksi, muutama minuutti. Muotoile pötköksi ja leikkaa 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi, litistä ja kauli mahdollisimman ohuiksi.

  4. Sipaise kuudelle letulle hieman seesamiöljyä ja laita toiset kuusi niiden päälle. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi. Paista kutakin lettuparia molemmilta puolilta noin 20 sekuntia, kunnes pintaan muodostuu ruskeita täpliä. Avaa lettupari, käännä paistopinnat vastakkain ja laita liinan alle odottamaan.

  5. Paista ankkaviipaleet öljyssä pannussa lähes kypsiksi, muutama minuutti. Lisää hoisin, siirappi, viismauste ja pippuri. Anna lämmetä. Tarjoa heti lettujen, kevätsipulin, kurkun ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki Kiinalainen viismauste sisältää sichuaninpippuria, tähtianista, kanelia, neilikkaa ja fenkolinsiemeniä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 202 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Tähän broileripataan lisätään omenoita kahdessa muodossa. Omenapalat kypsyvät muiden kasvisten kanssa ja padan liemeksi lorautetaan omenaista siideriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Siiderinen broileripata

Ainekset

2
isoa salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
8
pienehköä perunaa
300
g
palsternakkaa
4
hapahkoa, pientä omenaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
voita
4
broilerin rintaleikettä
1
plo (0,33 l)
omenasiideriä
noin 2
dl
kanalientä
2
oksaa rosmariinia
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1
rkl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja puolita perunat. Kuori ja kuutioi palsternakka. Kuori ja viipaloi omenat.
  2. Kuullota sipuleita voi-öljyseoksessa padassa muutama minuutti. Lisää broilerin rintaleikkeet ja paista niihin väri pintaan. Lisää perunat, palsternakat ja omenat.
  3. Kaada pataan siideri ja kanaliemi. Lisää rosmariini. Kiehauta seos, vähennä keskilämmölle ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia eli siihen asti, kunnes broileri on kypsää. Lisää tarvittaessa enemmän kanalientä.
  4. Lisää pataan ranskankerma ja sinappi. Anna lämmetä.

Kommentit (5)

Käyttäjä203
Seuraa 
Liittynyt1.6.2014

Pettymys. Vai oliko reseptissä tai minussa vikaa? Ei suolaa, ei mausteita, tosi paljon kirkasta lientä. Ei mitään väriä ruoassa, kaikki valkoista.
Ei jatkoon.

Vierailija

Ihan sama lopputulos kuin edellisellä kokilla! Täyslitkua joka ei maistunut miltään. Tai maistui siideriltä joka ei ollut hyvä idea. Jäin miettimään miten tuolla ajalla ja hiljaisella kiehutuksella saa noin kauniin kuvanlaisen annoksen ..Ei jatkoon!

Vierailija

Ihan kelvollinen, kunhan kanaan ja kasviksiin paistaa kunnon pinnan ennen nestettä. Ei jää valkoiseksi. Nestettä on aivan liikaa! Seuraavalla kerralla teen seuraavat muutokset: kanan maustaminen, omenat joukkoon vasta lopuksi ja nestettä vähennän / paistaminen ilman kantta.

Vierailija

Oli todella hyvää! Suosittelen.

Itsellä ei ainakaan ollut yhtään liikaa liemeä vaan juuri ja juuri sain kaikki ainekset mahtumaan isoon teräksiseen paistinpannun ja lisäsin ekstra desin kanalientä, että perunat peittyy tarpeeksi liemeen. Itsellä oli kuivaa siideriä ja valmiiksi marinoitua kevätsipuli broileria. Liemi tässä ruoassa parasta oli.

Lehtien ruokakuviin nyt harva kotikeittiössä pääsee ja jos katsot kuvaa tarkasti niin huomaat ettei siinä ole käytetty ohjeen mukaista rintaleikettä vaan koipea ja kaikki tietenkin aseteltu kuvaa varten.

Vierailija

Kannattaa reippaasti maustaa itse lisää. Lisäsin kanelia, kurkumaa ja pippuria. Toimi hyvin. Liemen keitin lopuksi kasaan.  Ilman extra-maustamista jäi vaisun makuiseksi ja siideri peitti kanaliemen maun alleen.

Helsingin Sanomat on lisännyt 202 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Kardemumma sopii mainiosti myös broilerin maustamiseen. Tässä kanapadassa mausteita on reilusti, mutta maku on silti lempeä ja aromikas.

Rouhittua kardemummaa on usein maustekaapin kätköissä pullaa varten. Mutta entä jos käyttäisit sitä broilerin maustamiseen?

Tähän herkullisen mausteiseen kanapataan käytetään kardemumman lisäksi muitakin leivonnasta tuttuja mausteita, kuten kanelia ja inkivääriä. Chiliin ja kurkumaan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kardemummainen kanapata

Ainekset

500
g
broilerin rintafileetä paloiteltuna
3
tl
rouhittua kardemummaa
2
tl
kurkumaa
1
tl
chiliä
1
tl
neilikkaa
1
tl
inkivääriä
2
tl
kanelia
2
tl
suolaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä tai voita paistamiseen
500
g
tomaattimurskaa

Työvaiheet

  1. Sekoita mausteet keskenään ja hiero ne broileripalojen pintaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Lämmitä öljy tai voi kannellisessa laakeassa paistinpannussa tai padassa. Lisää silputtu sipuli ja anna niiden paahtua hitaasti. Älä kuitenkaan ruskista niitä. Lisää valkosipuli ja anna hetken aikaa pehmetä pannulla. Varo, ettei valkosipuli pääse ruskistumaan.
  4. Lisää broileripalat sipuleiden joukkoon ja ruskista niiden pinta.
  5. Lisää tomaattimurska, huuhtaise purkki pienellä määrällä vettä ja lisää sekin pannulle. Sekoita hyvin ja anna hautua vähintään puolisen tuntia.
  6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (2)

Esa Haapa

Ohjeessa on väärä järjestys. Jos kuullotettuihin sipuleihin lisää kanapalat ruskistumaan, sipuli, ja varsinkin valkosipuli palaa.

Käyttäjä1586
Seuraa 
Liittynyt14.5.2017

Olipas muhkeat tuoksut ja maut! Täydellinen pataruoka rentoihin kevättalven viikonloppuihin. Ja ohjetta kun noudattaa ja malttaa kuullottaa ensin sipulit rauhassa, sitten lisää kananpalat ja paistaa pinnat kiinni (ei siis paista kypsäksi asti) mutta ei nosta lämpötilaa niin sipulit ei pala, vaan myös sipulit saa mausteseoksesta uskomattoman upeat maut imeytyä itseensä ennen kuin lisää tomaattimurskan. Haudutin 1,5 h ja maku oli myös sen mukainen, eli taivaallinen! Ehdottomasti suosittelen niin suolan kuin mustapippuria lisäämistä heti tomaattimurskan laittamisen jälkeen. Tästä tulee yksi suosikki reseptistä talven pataruuaksi! Kiitos!