Paperista tarjoiltua appelsiinikalkkunaa ja haudutettua lanttua
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa kalkkunanrintaan viilto ja asettele sisukseen pieniä voinokareita tai voitele pehmeällä voilla. Mausta sitten suolalla, pippurilla ja persiljalla ja taita rinta alkuperäiseen muotoonsa.
Laita kattilaan nokare voita ja kuullota sipuleita kattilassa. Niiden kuuluu pehmentyä ja kiillottua pinnasta, mutta ei ruskistua. Lisää sitten lanttukuutiot. Anna vihannesten ottaa vielä hieman väriä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Aseta lantut SAGA Leivinarkin päälle. Nosta kalkkunanrinta lanttujen päälle. Lisää kalkkunan päälle viipaloidut appelsiinit sekä timjamin ja rosmariinin oksat. Kääri paperi sitten tiukaksi ja mahdollisimman tiiviiksi paketiksi.
Pane syvään uunivuokaan vettä sentin verran, nosta paketti vuokaan ja paista 150-asteisessa uunissa noin 1 tunti 40 minuuttia.
Avaa paketti varoen ja kaada sisään kertynyt neste kattilaan. Lisää kattilaan myös yhden appelsiinin mehu. Keitä kastiketta hieman kasaan ja suurusta tarvittaessa. Suurustaminen käy helposti esimerkiksi vesi-vehnäjauhoseoksella, joka sekoitetaan ohuena nauhana kastikkeeseen.
Viipaloi rinta ennen ja tarjoile kastikkeen kera.