Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2454 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuinka kokonaisesta broilerista saa takuulla kypsää ja silti kauttaaltaan pehmeää ja mehevää? Kypsentämällä rintafileet ja muun broilerin erikseen, jolloin yhdestä linnusta saa kaksi ravintolatasoista ruokaa.

Tässä ohjeessa broilerin rintafileet kypsennetään intervallimenetelmällä, eli paistamalla ja vetäyttämällä niitä kolmen minuutin pätkissä. Näin on mahdollista päästä mehevään lopputulokseen ilman lämpömittaria.

Ranka ja koivet haudutetaan puolestaan kasvisten kanssa liemessä.

Reseptin tarkat työvaihekuvat löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 x 2–4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pata ja broilerinrinnat kokonaisesta broilerista

Ainekset

1
noin 1,2 kg
kokonainen broileri
Kanapata deluxe
2
palsternakkaa
1
sipuli
½
varsiselleriä
1
tl
suolaa
5
dl
kanalientä
Broilerinrinnat
1
tl
suolaa
1
rkl
rypsiöljyä
Voissa haudutettu savoijinkaali
½
savoijinkaalia
50
g
voita
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
1
tl
karkeaa dijoninsinappia
Lisäksi
omenaa ja tuoretta kirveliä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Aseta broileri leikkuulaudalle rintapuoli ylöspäin. Leikkaa rintafileet irti rintarangan molemmilta puolilta. Siirrä ne sivuun odottamaan.
  2. Aloita kanapadasta. Laita broilerin ranka koipineen pataan. Kuori ja viipaloi palsternakat ja sipuli ja viipaloi varsiselleri. Lisää ne pataan ja mausta broileri ja kasvikset suolalla. Kaada kanaliemi pataan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes koipiliha irtoaa helposti. Anna padan jäähtyä hetki ja irrota koivet ja siivet rangasta. Revi lihat kulhoon ja kaada haudutusliemi ja kasvikset padasta päälle. Koristele kirvelillä.
  3. Mausta rintafileet suolalla ja laita ne kylmään pannuun rypsiöljyyn nahkapuoli alaspäin. Säädä liesi miedolle lämmölle ja anna rintafileiden paistua noin 5 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä ja paista vielä 1 minuutti. Siirrä rintafileet uunivuokaan tai -pellille. Kypsennä niitä 200-asteisessa uunissa intervallimenetelmällä eli pidä rintafileitä 3 minuuttia uunissa, jonka jälkeen anna niiden olla 3 minuuttia huoneenlämmössä. Kokeile kypsyyttä sormella, lihan pitäisi tuntua kimmoisalta. Jos liha on liian pehmeää, kypsennä vielä 3 minuuttia ja anna levätä sama aika. Kun lihat tuntuvat kypsiltä ja kimmoisilta, leikkaa rintafileet puoliksi.
  4. Kypsennä savoijinkaali broilerin intervallikypsennyksen aikana. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja laita samaan pannuun, jossa paistoit rintafileet. Lisää voi ja anna kaalin hautua miedolla lämmöllä pehmeäksi, muutama minuutti. Mausta suolalla, hunajalla ja sinapilla.
  5. Jaa kaali lautasille ja aseta halkaistut broilerinrinnat päälle. Viimeistele annos omenaviipaleilla, kirvelillä ja pannuun jääneellä paistoliemellä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2454 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Luuttomista broilerin paistileikkeistä saa tehtyä pikaversion uunibroilerista. Klassikkomausteseos curryjauhe sopii täydellisesti tähän ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Currybroileripelti

Ainekset

600
g
luuttomia broilerin paistileikkeitä
2–3
tl
curryjauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
1
ps (250 g)
varsiparsakaalia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Laita paistileikkeet kulhoon ja hiero curry, suola ja pippuri leikkeiden pintaan.

  3. Levitä gnocchit ja broilerit leivinpaperilla peitetylle pellille ja siirrä uuniin paistumaan 10 minuutiksi.

  4. Siisti sillä aikaa kaalien varret, leikkaa paksuimmat kaalit puoliksi.

  5. Ota pelti uunista ja lisää kaalit ja kirsikkatomaatit pellille. Valuta öljyä kasvisten päälle.

  6. Nosta pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Rouhi valmiin ruuan pinnalle mustapippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2454 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tee pikaversio Pekingin ankasta ja tarjoa se seesamiöljyllä sipaistujen lettusten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + tekeytyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hoisin-ankalla täytetyt kiinalaiset letut

Ainekset

Taikina
1
dl
vettä
dl
vehnäjauhoja
1
tl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
n. 2
rkl
seesamiöljyä voiteluun
Hoisin-ankka
3–4
ankanrintaa
1
rkl
rypsiöljyä
dl
hoisinkastiketta
2
tl
agave- tai vaahterasiirappia
½
tl
kiinalaista viismaustetta
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
kevätsipulia, kurkkua ja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi. Sekoita vesi, jauhot, öljy ja suola tiiviiksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan tasaantua 30 minuuttia.

  2. Poista ankoista nahka ja rasva veitsellä, viipaloi lihat. Leikkaa lisukkeiksi tuleva kevätsipuli renkaiksi ja kurkku pitkiksi tikuiksi.

  3. Vaivaa lettutaikina käsin pehmeäksi, muutama minuutti. Muotoile pötköksi ja leikkaa 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi, litistä ja kauli mahdollisimman ohuiksi.

  4. Sipaise kuudelle letulle hieman seesamiöljyä ja laita toiset kuusi niiden päälle. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi. Paista kutakin lettuparia molemmilta puolilta noin 20 sekuntia, kunnes pintaan muodostuu ruskeita täpliä. Avaa lettupari, käännä paistopinnat vastakkain ja laita liinan alle odottamaan.

  5. Paista ankkaviipaleet öljyssä pannussa lähes kypsiksi, muutama minuutti. Lisää hoisin, siirappi, viismauste ja pippuri. Anna lämmetä. Tarjoa heti lettujen, kevätsipulin, kurkun ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki Kiinalainen viismauste sisältää sichuaninpippuria, tähtianista, kanelia, neilikkaa ja fenkolinsiemeniä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 203 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Tähän broileripataan lisätään omenoita kahdessa muodossa. Omenapalat kypsyvät muiden kasvisten kanssa ja padan liemeksi lorautetaan omenaista siideriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Siiderinen broileripata

Ainekset

2
isoa salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
8
pienehköä perunaa
300
g
palsternakkaa
4
hapahkoa, pientä omenaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
voita
4
broilerin rintaleikettä
1
plo (0,33 l)
omenasiideriä
noin 2
dl
kanalientä
2
oksaa rosmariinia
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1
rkl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja puolita perunat. Kuori ja kuutioi palsternakka. Kuori ja viipaloi omenat.
  2. Kuullota sipuleita voi-öljyseoksessa padassa muutama minuutti. Lisää broilerin rintaleikkeet ja paista niihin väri pintaan. Lisää perunat, palsternakat ja omenat.
  3. Kaada pataan siideri ja kanaliemi. Lisää rosmariini. Kiehauta seos, vähennä keskilämmölle ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia eli siihen asti, kunnes broileri on kypsää. Lisää tarvittaessa enemmän kanalientä.
  4. Lisää pataan ranskankerma ja sinappi. Anna lämmetä.

Kommentit (6)

Käyttäjä203
Seuraa 
Liittynyt1.6.2014

Pettymys. Vai oliko reseptissä tai minussa vikaa? Ei suolaa, ei mausteita, tosi paljon kirkasta lientä. Ei mitään väriä ruoassa, kaikki valkoista.
Ei jatkoon.

Vierailija

Ihan sama lopputulos kuin edellisellä kokilla! Täyslitkua joka ei maistunut miltään. Tai maistui siideriltä joka ei ollut hyvä idea. Jäin miettimään miten tuolla ajalla ja hiljaisella kiehutuksella saa noin kauniin kuvanlaisen annoksen ..Ei jatkoon!

Vierailija

Ihan kelvollinen, kunhan kanaan ja kasviksiin paistaa kunnon pinnan ennen nestettä. Ei jää valkoiseksi. Nestettä on aivan liikaa! Seuraavalla kerralla teen seuraavat muutokset: kanan maustaminen, omenat joukkoon vasta lopuksi ja nestettä vähennän / paistaminen ilman kantta.

Vierailija

Oli todella hyvää! Suosittelen.

Itsellä ei ainakaan ollut yhtään liikaa liemeä vaan juuri ja juuri sain kaikki ainekset mahtumaan isoon teräksiseen paistinpannun ja lisäsin ekstra desin kanalientä, että perunat peittyy tarpeeksi liemeen. Itsellä oli kuivaa siideriä ja valmiiksi marinoitua kevätsipuli broileria. Liemi tässä ruoassa parasta oli.

Lehtien ruokakuviin nyt harva kotikeittiössä pääsee ja jos katsot kuvaa tarkasti niin huomaat ettei siinä ole käytetty ohjeen mukaista rintaleikettä vaan koipea ja kaikki tietenkin aseteltu kuvaa varten.

Vierailija

Kannattaa reippaasti maustaa itse lisää. Lisäsin kanelia, kurkumaa ja pippuria. Toimi hyvin. Liemen keitin lopuksi kasaan.  Ilman extra-maustamista jäi vaisun makuiseksi ja siideri peitti kanaliemen maun alleen.

Vierailija

Tällä reseptillä ei ainakaan kannata tehdä. Lopputulos oli kamala.

Helsingin Sanomat on lisännyt 203 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Kardemumma sopii mainiosti myös broilerin maustamiseen. Tässä kanapadassa mausteita on reilusti, mutta maku on silti lempeä ja aromikas.

Rouhittua kardemummaa on usein maustekaapin kätköissä pullaa varten. Mutta entä jos käyttäisit sitä broilerin maustamiseen?

Tähän herkullisen mausteiseen kanapataan käytetään kardemumman lisäksi muitakin leivonnasta tuttuja mausteita, kuten kanelia ja inkivääriä. Chiliin ja kurkumaan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kardemummainen kanapata

Ainekset

500
g
broilerin rintafileetä paloiteltuna
3
tl
rouhittua kardemummaa
2
tl
kurkumaa
1
tl
chiliä
1
tl
neilikkaa
1
tl
inkivääriä
2
tl
kanelia
2
tl
suolaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä tai voita paistamiseen
500
g
tomaattimurskaa

Työvaiheet

  1. Sekoita mausteet keskenään ja hiero ne broileripalojen pintaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Lämmitä öljy tai voi kannellisessa laakeassa paistinpannussa tai padassa. Lisää silputtu sipuli ja anna niiden paahtua hitaasti. Älä kuitenkaan ruskista niitä. Lisää valkosipuli ja anna hetken aikaa pehmetä pannulla. Varo, ettei valkosipuli pääse ruskistumaan.
  4. Lisää broileripalat sipuleiden joukkoon ja ruskista niiden pinta.
  5. Lisää tomaattimurska, huuhtaise purkki pienellä määrällä vettä ja lisää sekin pannulle. Sekoita hyvin ja anna hautua vähintään puolisen tuntia.
  6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (2)

Esa Haapa

Ohjeessa on väärä järjestys. Jos kuullotettuihin sipuleihin lisää kanapalat ruskistumaan, sipuli, ja varsinkin valkosipuli palaa.

Käyttäjä1586
Seuraa 
Liittynyt14.5.2017

Olipas muhkeat tuoksut ja maut! Täydellinen pataruoka rentoihin kevättalven viikonloppuihin. Ja ohjetta kun noudattaa ja malttaa kuullottaa ensin sipulit rauhassa, sitten lisää kananpalat ja paistaa pinnat kiinni (ei siis paista kypsäksi asti) mutta ei nosta lämpötilaa niin sipulit ei pala, vaan myös sipulit saa mausteseoksesta uskomattoman upeat maut imeytyä itseensä ennen kuin lisää tomaattimurskan. Haudutin 1,5 h ja maku oli myös sen mukainen, eli taivaallinen! Ehdottomasti suosittelen niin suolan kuin mustapippuria lisäämistä heti tomaattimurskan laittamisen jälkeen. Tästä tulee yksi suosikki reseptistä talven pataruuaksi! Kiitos!