
Täytä broilerfilee välimerellisillä mauilla ja nauti.
Pesto-oliiveilla ja tomaatilla täytetty broileri
Ainekset
Työvaiheet
Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kokkausta. Pese appelsiini huolella ja vedä sen kuoresta suikaleita sitruksenkuorimaveitsellä tai raasta kuori raastimen karkeimmalla terällä. Pese luumutomaatti ja kuori punasipuli. Leikkaa luumutomaatti, punasipuli ja oliivit viipaleiksi.
Kuivaa perhosfileet talouspaperilla ja hiero suola fileen taskuun. Täytä tasku oliiveilla, tomaatilla ja punasipulilla. Lisää taskuun myös puolet appelsiininkuoriraasteesta. Kuumenna öljy ja paista perhosfileisiin kauniin kullankeltainen väri molemmin puolin.
Kypsennä fileitä vielä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes haarukalla lihaa pistettäessä ulos tuleva neste on kirkasta. Koristele fileet hienonnetulla persiljalla ja lopuilla appelsiininkuorilla. Tarjoile esimerkiksi pilahviriisin ja bearnaisekastikkeen tai risoton kera.