Käännä katse Kaukoitään ja kokkaa viikonlopuksi tai arki-illaksi Suomi-ruokien modernit aasialaiset vastineet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + maustuminen
Vaikea
Pikkelöidyt kasvikset
Ainesosat
4
porkkanaa
300
g
retikkaa
1
pieni kurkku
1
punainen chili
Marinadi
4
valkosipulinkynttä
4 1/2
dl
sokeritonta riisiviinietikkaa
1 1/2
dl
vettä
3
rkl
sokeria
3
tl
suolaa
Vaiheet
- Kuori porkkana ja retikka. Leikkaa kasvikset tulitikunohuiksi suikaleiksi. Laita kukin laji omaan kulhoonsa.
- Poista chilistä siemenet ja kanta. Viipaloi chili ja laita se porkkanakulhoon.
- Tee marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Yhdistä muut marinadin ainekset ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa. Jaa seos kasvisten päälle. Peitä tuorekelmulla ja marinoi jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- Valuta marinadi pois ja tarjoa kasvikset bo ssäm -kanan kanssa.
(4 annosta, valmistusaika 20 min + 4 t)