Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje Raisa laine KUVA Sami Repo

Lousianan oma subi, Po'boy, maistuu muhkealta eikä eikä taatusti jätä nälkäiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 + broilerin keittäminen 1 ½ t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Po’boy eli louisianalainen kanasub

Ainekset

1
ciabattaleipä
700
g
luullisia broilerin rintaleikkeitä
1
ruukku roomansalaattia
Keitinliemi
1
porkkana
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
5
kokonaista mustapippuria
3
timjaminoksaa
2
laakerinlhteä
1
rkl
suolaa
Viskikastike
1
salottisipuli
1
rkl
öljyä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
tl
parikajauhetta
2
rkl
viskiä (esim. bourbon)
3
rkl
omenaviinietikkaa
3
rkl
worcesterkastiketta
2
rkl
srirachakastiketta
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
soijakastiketta
Lisäksi
sellerisalaattia (ks. ohje)

Työvaiheet

  1. Tee keitinliemi. Leikkaa porkkana ja sipuli 3–4 osaan. Mittaa kaikki liemen aineet kattilaan. Lisää broilerin rintaleikkeet ja vettä niin paljon että ne peittyvät. Kuumenna kiehumispisteeseen, anna kiehua hetki ja kuori vaahto pois pinnalta. Keitä kanapaloja kannen alla noin 1 1/2 tuntia.
  2. Broilerin kypsyessä valmista viskikastike. Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipulia, fenkolinsiemeniä ja paprikajauhetta pannussa öljyssä 3–4 minuuttia. Kaada viski ja etikka pannuun, lisää lämpöä ja anna kiehahtaa nopeasti. Siirrä pannu pois levyltä ja lisää loput kastikkeen aineet. Anna jäähtyä.
  3. Valmista sellerisalaatti (ks. ohje) ja anna sen maustua jääkaapissa broilerin kypsymisen ajan.
  4. Ota broilerit keitinliemestä (voit säästää ja pakastaa liemen esimerkiksi keiton pohjaksi). Poista broilerista luu ja nahka ja revi hieman jäähtyneet broilerinpalat haarukalla suikaleiksi. Sekoita viskikastike broilerinlihan joukkoon.
  5. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Leikkaa leipä sivusta auki niin, että sen toinen pitkä sivu jää ikään kuin saranaksi. Raota leipää varovasti ja levitä broileri pohjalle. Levitä salaatinlehdet broilerin päälle ja lusikoi sellerisalaatti päällimmäiseksi. Paina leipä kiinni ja leikkaa sahalaitaisella veitsellä neljään osaan.

Kirpeä sellerisalaatti

Ainekset

2
varsisellerin vartta
1
porkkana
1
pieni punasipuli
1/2
ruukku korianteria
1/2
dl
majoneesia
1
rkl
dijoninsinappia
1/2
sitruunan mehu
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa selleri ohuiksi tikuiksi. Kuori ja raasta porkkana. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Irrota korianterinlehdet.
  2. Yhdistä kaikki salaatin aineet ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa noin 1 tunti.

                       (4 annosta 10 min + maustuminen 1 t)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1284 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mausteinen broileri ja pehmeä hummus ovat kielen vievä pari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + broilerin marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Hummusta, maustettua broileria ja bulguria

Ainekset

250
g
broilerin sisäfileitä (tai paistileikkeitä)
Marinadi
1
valkosipulinkynsi
4
tl
oliiviöljyä
1
rkl
ras el hanout -maustesekoitusta
2
tl
sitruunamehua
1
tl
hunajaa
Lisäksi
2
dl
kypsää bulguria (tai ateriajyviä/kvinoaa)
ohueksi suikaloitua punakaalia
basilikan lehtiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja purista valkosipulinkynsi. Sekoita marinadin ainekset ja laita broileri kylmään marinoitumaan pariksi tunniksi. Paista se sitten kypsäksi pannulla.
  2. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Levitä hummus lautaselle. Nosta päälle maustettua broileria, punakaalia, bulguria
    ja basilikanlehtiä.

Itse tehty hummus

Ainekset

2
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1
pienen sitruunan mehu
2
pientä (sitruunamehussa pehmennettyä) valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
ainakin 1
dl
kikherneiden lientä

Työvaiheet

  1. Valuta kikherneet mutta säästä liemi eli aqua faba.

  2. Mittaa tehosekoittimeen muut ainekset. 

  3. Anna koneen käydä niin kauan, että seos on silkkistä pehmistä. Lisää lientä tarvittaessa. Hummus kiinteytyy kylmässä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 212 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Broileripannusalaatti on hävikkiruokien aatelia: pannulle voi heittää kuivahtaneen leivän, peston lopun ja vaikkapa hieman nahistuneet vihannekset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen broileripannusalaatti

Ainekset

500
g
broilerin fileepihvejä
1
ps (200 g)
lehtikaalia
½
kuivahtanutta patonkia
2
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
5–6
rkl
(sitruuna)pestoa
1
dl
parmesaania raasteena
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota broilerin fileepihvit huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa pihvit 2–3 osaan.
  2. Huuhtele lehtikaali, leikkaa paksut lehtiruodit pois ja suikaloi lehdet. Revi kuivahtanut patonki pieniksi suupalan kokoisiksi paloiksi.
  3. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Paista patonkipaloja muutaman minuutin ajan, kunnes ne hieman ruskistuvat. Nosta lautaselle.
  4. Paista broilerin fileepihvejä öljyssä pannulla noin 8 minuuttia välillä käännellen, kunnes broileri on kypsää.
  5. Lisää pannulle lehtikaalisuikaleet. Mausta suolalla. Paista sekoitellen kuumalla pannulla viitisen minuuttia, kunnes lehtikaalit ovat hieman ruskistuneet. Lisää patonkipalat ja pesto. Paista vielä pari minuuttia. Ripottele päälle reippaasti raastettua parmesaania.
     

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Miedonmakuisesta broilerinjauhelihasta syntyy tuoreiden tomaattien kanssa ihana bolognese, joka on kaikkea muuta kuin tuhti! Voit valita sattumiksi erivä­risiä ja -kokoisia tomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaatti-broileribolognese

Ainekset

4–5
isoa tomaattia (n. 350 g)
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
400
g
broilerinjauhelihaa
½
purjo
1
chili
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviiniä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1
tl
viherpippuria rouhittuna
Lisäksi
300–400
g
spagettia tai muuta pastaa
1
ruukku basilikaa
1
pkt (150 g)
minimozzarellaa

Työvaiheet

  1. Puolita isot tomaatit. Raasta kuusi puolikasta leikkuupinnan puolelta raastimen isolla terällä soseeksi kulhoon niin, että vain kuori jää raasta­matta. Pilko loput tomaatit erikokoisiksi paloiksi.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä pannussa kypsäksi, lihaa sekoitellen ja murentaen noin 5 minuuttia.
  3. Huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna chili. Lisää ne jauhelihan joukkoon ja paista 2–3 mi­nuuttia. Kaada viini pannuun, kiehauta kasaan. Lisää raastettu tomaatti ja kypsennä kovalla lämmöllä 5 minuuttia.
  4. Mausta kastike oreganolla, suolalla ja viher­pippurilla. Lisää lopuksi tomaatit ja anna kastik­keen hautua muutama minuutti kannen alla niin, että tomaatit hieman lämpenevät.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, va­luta ja lisää kastikkeeseen. Hienonna basilika ja lisää se mozzarellan kanssa pastaan.

Vinkki Myös buffalomozzarella tai maitoisa burrata sopivat raikkaan tomaattikastikkeen kanssa.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1284 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Lämmittävässä keitossa on proteiinia kanan lisäksi myös pavuissa. Voimavihannes lehtikaali keventää soppaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Toscanalainen kana-valkopapukeitto

Ainekset

1
pieni sipuli
1
rkl
öljyä
½
tl +½ tl
suolaa
½
tl +½ tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
valkosipulijauhetta
1
pkt (250 g)
maustamattomia broilerinpaistisuikaleita
3
rkl
tomattipyreetä
1
tlk
tomaattimurskaa (+ ½ tölkillistä vettä)
1
l
kanalientä
2
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tlk
isoja valkoisia papuja
100
g
lehtikaalia suikaleina
Päälle
parmesaania, (chilihiutaleita)

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia, suolaa ja mustapippuria 5 minuuttia. Lisää valkosipulijauhe ja jatka vielä minuutin ajan. Lisää broilerin suikaleet ja jatka paistamista 5 minuuttia. Mausta lisää suolalla ja pippurilla.

  2. Sekoita tomaattipyree joukkoon. Lisää tomaattimurska ja puoli tölkillistä vettä, kanaliemi sekä kuivatut yrtit. Valuta ja huuhtele pavut joukkoon.

  3. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Lisää keittoon lopuksi lehtikaali ja keitä vielä muutama minuutti. Raasta keittoannosten päälle parmesaania ja ripottele chiliä.

Kommentit (0)