Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1689 reseptiä.
Linkitetty 143 keittokirjaan.
OHJE Piia Pasanen KUVA Sami Repo
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Punainen thai-currykana

Ainekset

4
broilerinfileetä
1-2
porkkanaa
1
tkl (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
punaista currytahnaa (ks. ohje alla)
1
tl
curryjauhetta
1
dl
kanalientä
2
rkl
thai-kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria
Lisäksi
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  • Leikaa broileri suikaleiksi tai kuutioiksi. Viipaloi porkkana lanteiksi. Kuumenna 1/2 dl kookosmaitoa pannussa. Lisää currytahna ja -jauhe ja keitä 1-2 minuuttia. Lisää broilerit kypsymään. Lisää muut ainekset sekä loput kookosmaidosta, kiehauta ja anna hautua keskilämmöllä, kunnes kastike on hieman sakeutunut ja broileri on kypsää.
  • Tarkista maku. Hienonna mausteeksi korianteria. Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Voit laittaa tarjolle myös pilkottua salottisipulia sekä limetin lohkoja.

Punainen currytahna

Ainekset

1
tl
korianterinsiemeniä
1/2
tl
kokonaisia mustapippureita
1/2
tl
paahdettuja juustokuminansiemeniä
7
pientä kuivattua chilipalkoa
2
rkl
valkosipulia hienonnettuna
2
rkl
salottisipulia hienonnettuna
1
rkl
sitruunaruohoa paloiteltuna
1
tl
galangajuurta paloiteltuna
1
tl
korianterinjuurta hienonnettuna
1/2
tl
kaffirlimetinlehteä murskattuna
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
katkaraputahnaa (shrimp paste)

Työvaiheet

  • Laita mustapippurit, korianterinsiemenet ja kuminansiemenet mortteliin ja hienonna jauheeksi. Lisää loput ainekset ja hiero sileäksi tahnaksi.

(5 min)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 114 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Pia Ingberg

Tahmeanmakea uunibroileri valmistetaan tällä kertaa korealaisittain, ja koko ateria syntyy samassa astiassa.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Uunibroileri ja korealainen riisi

Ainekset

2
dl
riisiä
4
dl
vettä
½
tl
suolaa
8
broilerin koipinuijaa
1
tl
suolaa
Maustekastike
3
rkl
valmista tomaattikastiketta (esim. Barilla)
3
rkl
soijakastiketta
2
rkl
chilikastiketta
2
rkl
siirappia
2
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
seesaminsiemeniä
Tarjoiluun
2
dl
babypinaattia
1
dl
mung-pavun ituja

Työvaiheet

  1. Tee ensin maustekastike. Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa. Maista ja lisää chiliä tarvittaessa.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa uuniastiaan riisi ja vesi. Lisää suola ja sekoita. Huuhtaise kananuijat kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Lado riisin päälle. Ripottele pintaan suolaa. Sudi pullasudilla noin puolet kastikkeesta nuijien päälle. Laita pata tai vuoka uuniin ja paista 40 minuuttia.
  3. Nosta vuoka uunista ja käännä kuumat nuijat varovasti ympäri. Sudi loput kastikkeesta paljaalle puolelle. Laita vuoka takaisin uuniin ja nosta lämpötila 200 asteeseen. Kypsennä vielä 15 minuuttia.
  4. Ota vuoka uunista ja kokoa päälle ituja ja pinaattia.

Vinkki! Voit tehdä korealaisen uunibroilerin myös paistileikkeistä. Ne sopivat hyvin uunikypsennykseen.

 

Kommentit (3)

9oiad

Jotenkin vierastan ajatusta, että riisi kypsennetään samassa astiassa kuin broileri. Ei siitä oikein hyvää tule.

Kai Vinkone

Tulee siitä, jos niin vierastuttaa ni keitä perunoita...

juku

Miksi tämä riisi on korealaista?   Samantapaista on unkarilainen tai  suomalainen (uunipuuro).  Tarkoittaako otsikoija, että riisi on korealaista kun broilereiden päälle laitetaan ituja ja pinaattia?    Broilerissa sen sijaan on yritystä Korean BBQ-broileriin, vaikka mausteita ja valmistustapaa onkin rajusti helpotettu.

paivi63_2 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Huli-Huli - parempi resepti

25 min 4 hengelle
2 valkosipulinkynttä
2 rkl inkivääriä raastettuna
2 dl ananasmehua
4 rkl soijakastiketta
¾ dl ketsuppia
1 rkl fariinisokeria
2 tl punaviinietikkaa
2 tl sriracha- tai gochujang-chilikastiketta
500 g broilerin sisäfileetä...

Annoksia
4
Valmistusaika
n. 30
Vaikeustaso
Helppo

https://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000005655207.html

Työvaiheet

Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Laita ne kattilaan mehun, soijakastikkeen, ketsupin, sokerin ja etikan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna porista noin 5 minuuttia tai siihen asti, kunnes seos on hieman paksuuntunut. Mausta chilillä.

Laita broilerit uunivuokaan. Kaada päälle kastike. Paista 225-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 10 minuuttia. Tarjoa hienonnetun kevätsipulin, japanilaisen riisin ja gochujang-majoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1689 reseptiä.
Linkitetty 132 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kirpeiden makujen ystäville! Kuorruta broilerinrinnat parmesaanilla ja kypsennä meheviksi valkoviinissä. Raikasta lopuksi sitruunalla ja kapriksilla.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Italialainen sitruunabroileri

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
3
rkl
raastettua parmesaania
3/4
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
voita
1 1/2
dl
valkoviiniä
4
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
(2 säilykesitruunaa)
1
rkl
sitruunamehua
3
rkl
kapriksia
Lisäksi
perunamuusia
edamamepapuja (pakaste)
uunifenkoleita
Uunifenkolit
4
pientä fenkolia
3
rkl
oliiviöljyä
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
parmesaania

Työvaiheet

  1. Puolita tai leikkaa fenkolit neljään osaan. Leikkaa pois kovin kantaosa. Keitä fenkoleita suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) noin 10 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valuta fenkolit ja laita ne uunivuokaan. Valuta öljyä ja rouhi pippuria päälle. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Ripottele parmesaani päälle ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.
  2. Jos tarjoat lisukkeena perunamuusia, laita myös perunat kiehumaan. Ota pavut pakastimesta.
  3. Nuiji rintafileitä hieman ohuemmiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaani ja sekoita se jauhoihin. Pyörittele broilerit seoksessa.
  4. Siirrä fenkolit uuniin ohjeen mukaan. Jos tarjoat lisänä edamamepapuja, kiehauta ne nopeasti samassa vedessä kuin fenkolit.
  5. Kuumenna oliiviöljy ja voi pannussa. Paista broilerit kypsäksi, noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Kaada valkoviini pannuun. Anna sen kiehahtaa. Tarkista broilerien kypsyys tekemällä pieni viilto yhdenfileen keskelle. Jatka tarvittaessa kypsentämistä.
  6. Viimeistele fenkolit ja perunamuusi.
  7. Hienonna lehtipersilja ja viipaloi säilykesitruunat. Mausta broilerit sitruunamehulla. Lisää säilykesitruunat ja ripottele lehtipersilja ja kaprikset broilerin päälle. Tarjoa uunifenkoleiden, perunamuusin ja papujen kanssa.

Italialaisen sitruunabroilerin ja fenkolin juomapariksi sopii raikas italialainen valkoviini, kuten piemontelainen Cortese-rypäleestä valmistettu La Luciana Gavi 2016 (13,51 e). Siinä on annoksen kaipaamaa hapokkuutta ja sitruksisuutta, ja mieto valkopippurisuus toimii erityisesti papujen runsaan maun kanssa.

Kommentit (0)

saapile on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Yhteishyvästä poimittu perus broileririsotto risottoriisistä https://www.yhteishyva.fi/reseptit/maukas-kanarisotto/042381

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Perus broileririsotto

Ainekset

300
G
Broilerinsuikaleita
1
Sipuli
2
rkl
Öljyä
1
Porkkana
1
tl
Currya
2
dl
Risottoriisiä
6
dl
Kanalientä
0,5
tl
Timjami
200
g
Herne-maissi-paprika
2
rkl
Hienonnettua persiljaa

Työvaiheet

Ruskista kanasuikaleet kypsiksi ja ota ne syrjään.
Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkana ja kuullota ne kasarissa.
Lisää kattilaan curry& risottoriisi. Kääntele kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
Lisää kuumaa kanaloentä hyvin sekoitellen.
Anna kypsyä n.20 min ja lisää broileri,timjami ja kasvikset.
Pinnalle koristeeksi persiljaa.

Kommentit (1)

Lake

Vain suomalaiset voivat pilata risoton tällä tavalla, ja laittaa siihen broilerisuikaleita ja herne-maissi-paprika pakasteita! Kaikella kunnioituksella tällä ei ole mitään tekemistä risoton kanssa.