Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2376 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kansanedustaja Anders Adlercreutzin perheen tunnusannos on rapea meiramilla maustettu kana.

”Vanhempani tekivät perheemme tunnusruokaa, rapeaa meiramikanaa, jo 1960-luvulla asuessaan San Fransiscossa. Ruuan virallinen nimi on chicken delight, mutta me kutsumme sitä ”chi candy lightiksi”, koska pikkusiskoni sanoi lapsena nimen niin. Teen meiramikanaa yhä usein, joten se on perheemme tunnusannos,” Adlercreutz kertoo Glorian ruoka ja viini -lehdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t + suolautuminen 2–4 t
Vaikeustaso
Helppo

Rapea meiramikana

Ainekset

kg
broileripaloja (koipia ja rintafileitä)
Meiramivoi
50
g
voita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta meiramia hienonnettuna
2
rkl
vehnäjauhoja
2
rkl
kuivattua inkivääriä
1
rkl
kuivattua meiramia
1
rkl
fariinisokeria
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
2
dl
cornflakes-muroja (maissihiutaleita)

Työvaiheet

  1. Kiehauta 1 l vettä ja lisää siihen 2 rkl suolaa. Laita broileripalat suolaliemeen maustumaan 2–4 tunniksi. Ota broilerit suolavedestä ja taputtele kuivaksi.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Tee meiramivoi. Sulata voi ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Hienonna tuore meirami ja lisää se jauhojen, mausteiden ja sokerin kanssa voihin. Sivele meiramivoi broilereihin.
  3. Laita broileripalat uunipellille ja murskaa maissihiutaleet päälle. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa ruoka raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesikielellä on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Talvisen päivän makunautinnon kruunaa eksoottisen maukas ja värikäs kanakastike, jonka voit nauttia esimerkiksi pastan tai riisin kanssa. Tässä kastikkeessa on todella paljon makuja ja vie sinut makumuistoihin etelän lämpöön. Jos pidät mausteisesta ruoasta, niin tätä ohjetta kannattaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Eksoottisen maukas kanakastike

Ainekset

400
g
kanan fileesuikaleita (naturel)
1,5
kpl
sipulia (150g)
3-4
kpl
valkosipulin kynsiä
2
dl
kookosmaitoa
2
dl
ruokakermaa
1/2
vihreä paprika (80 g)
8
kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (80 g)
3
ananasrengasta omassa mehussaan (100g)
1
tl
currya
1
tl
savupaprikaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
tl
srirachaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

1. Pilko sipulit, valkosipulit, aurinkokuivatut tomaatit, paprika ja ananakset pieniksi paloiksi.

2. Kuullota sipuleita ensin pannulla pehmeiksi muutama minuutti ja lisää sitten mukaan kaikki muut pilkotut vihannekset/säilykehedelmät. Paista niitä yhdessä vielä hetkisen.

3. Paista kanasuikaleet pienissä erissä toisella pannulla samaan aikaan ja mausta jokainen erä suolalla, pippurilla ja currylla. (Kanan kypsymisaika on 10 min. )

4. Lisää kaikki kanan suikaleet/palat vihannesten sekaan toiseen pannuun ja lisää mukaan myös kookosmaito, kerma, sriracha, savupaprika sekä sitruunamehu. Huuhdo vedellä kermojen purkit ja lisää kastikkeen sekaan. Keitä hiljalleen vielä 5-10 min. Maista! (Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on mielestäsi liian paksua.)

5. Nauti riisin tai pastan kanssa. Annoksen päälle sopii erinomaisesti parmesan-juusto!

Ohje: Tarja Pasanen/Vesikielellä @waterontongue

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1246 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Aussityyliset makeat letut syntyvät ilman jauhoja ja maistuvat aamiaisella kiivisiirapin, jogurtin sekä granolan kanssa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Australialainen makea kiivimunakas

Ainekset

4
munaa
½
dl
maitoa
4
tl
vaahterasiirappia
1
tl
kanelia
Paistamiseen
voita
Kiivisiirappi
8
kiiviä (500 g)
2
rkl
sokeria
1
rkl
vettä
1
tl
perunajauhoja
1
vaniljatanko tai 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljauutetta
Lisäksi
kreikkalaista jogurttia, granolaa tai mysliä, (vaahterasiirappia)

Työvaiheet

  1. Tee ensin kiivisiirappi. Kuori ja kuutioi kiivit. Mittaa kiivipalat, sokeri, vesi, perunajauhot ja halkaistu vaniljatanko (josta siemenet on kaavittu mukaan) kattilaan ja pyöräytä sekaisin. Lisää vesi ja kuumenna kovalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista, mutta kiivit vielä ehjiä. Poista vaniljatanko ja pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.

  2. Vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito, vaahterasiirappi ja kaneli.

  3. Kuumenna voi paistinpannulla. Kaada puolet munakasmassasta pannulle ja levitä varovasti tasaiseksi puulastalla. Paista keskilämmöllä pari minuuttia. Käännä ympäri ja paista toista puolta vielä minuutin ajan.

  4. Liu’uta lautaselle ja tarjoa kiivisiirapin, jogurtin, granolan (ja vaahterasiirapin) kanssa.

  5. Toista sama lopulla munakasmassalla.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Sain tätä salaattia ensimäisen kerran noin 17 vuotta sitten siskoni tyttären polttareissa. Sen jälkeen tätä on tarjoiltu milteinpä jokaisessa perhejuhlassa ja illanistujaisissakin useasti. Minun aikuiset tyttärenikin tykkäävät tehdä tätä usein. Helpoksi tämän tekee salaattikastike, joka tässä on...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maukas kana-pastasalaatti

Ainekset

800
g
kanansuikaleita (2 pkt)
8
dl
Spirali Tricolore kuviopastaa
2
kpl
isoa omenaa (golden)
1
prk
säilykemaissia (300g)
1
purjo
200
g
suolakurkkuja
1
pullo
Felix tomaatti-chili salaatinkastiketta (375 g)
Ripaus
Suolaa, currya ja mustapippuria

Työvaiheet

1. Lisää pasta kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Sekoita keittämisen aikana muutaman kerran. Keitä ohjeen mukaan noin 11-12 min. Valuta lävikössä ja jäähdytä.

2. Paista kanasuikaleet 2-3:ssa erässä ja mausta joka erä suolalla,pippurilla ja currylla. Kanan paistoaika on 10 min.

3. Pilko omenat, purjo ja suolakurkut. Lisää valutetut, kypsät ja jäähdytetyt pastat isoon kulhoon tai kattilaan. Sekoita sekaan pilkotut omenat, purjo, suolakurkut, valutetut maissit ja koko salaattikastikepullo. Jätä tekeytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

4. Tarjoile salaattikulhossa ja koristele yrteillä. Esim. ruohosipulilla ja basilikan lehdillä.

Tästä tulee iso satsi ja riittää n.6- 8 hlölle muun tarjoilun ohessa.

Hyvää Uuttavuotta!
Tarja Pasanen @waterontongue/vesikielellä

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 177 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Kokonainen kana sopii mainiosti juhlapöytään. Valkosipulilla ja mandariinilla piristetty maustevoi pitää kanan mehevänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen sitruskana

Ainekset

1
kukonpoika tai luomukana
suolaa
mustapippuria myllystä
1
solo-valkosipulinkynsi
2
mandariinia
100
g
huoneenlämpöistä voita
4
rkl
timjamia hienonnettuna
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Pyyhi lintu talouspaperilla päältä ja sisältä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese mandariinit. Raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste valkosipulin, voin ja yrttien kanssa. Säästä mandariinimehu linnun viimeistelyyn.
  3. Tee linnun nahkaan viiltoja. Työnnä voita nahan ja lihan väliin. Levitä loppu voi lihan pintaan. Valuta päälle öljyä. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari.
  4. Paahda tipua ensin 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Vähennä lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 45 minuuttia tai siihen asti, kunnes mittari osoittaa 75 astetta. Valele lintua muutaman kerran paistamisen aikana vuoan pohjalle kertyvällä nesteellä.
  5. Pirskottele kypsän linnun päälle mandariinimehua. Anna levätä paiston jälkeen foliolla peitettynä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)