Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3411 reseptiä.
Linkitetty 176 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Leivinjauhe ja siipien pinnan kuivattaminen on avaimena extrarapeaan lopputulokseen. Siirappimainen tulinen kastike on loistava pari siiville, jotka napsitaan suihin heti kun sormet kestävät kuumuuden.

Rapeat kanansiivet eli wingsit joka kerta? Se on mahdollista, mutta vaatii valmistelun aloittamisen jo edellisenä iltana.

Rapean pinnan avain on leivonnasta tuttu leivinjauhe. Sitä hierotaan maustamattomien siipien pintaan. Toinen vaihe on myös tärkeä, eli pinnan kuivaaminen. Siivet asetellaan ilmavasti pellille ja pelti laitetaan peittämättömänä jääkaappiin yöksi. Siipiä on hyvä kääntää kerran, jotta niiden pinta kuivuu tasaisesti joka puolelta.

Myös siipien paistamisessa kannattaa kokeilla muutamaa niksiä, jotka takaavat superrapean pinnan. Levitä siivet uunin ritilälle pellin sijaan ja käännä ne kerran paiston aikana. Niiden alle kannattaa laittaa foliolla vuorattu pelti, jotta niistä valuva rasva ei sotke uunia.

Makua siivet saavat niihin lopuksi sekoitettavasta makeantulisesta kastikkeesta. Lopputulos on ihanan tahmea ja rapea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 minuuttia + yön yli tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Rapeantahmeat kanansiivet

Ainekset

1
kg
broilerin siipipaloja
2
tl
leivinjauhetta
tl
suolaa
TAHMEA MAUSTEKASTIKE
5
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
inkivääriä
5
rkl
gochujang-chilitahnaa
4
rkl
vaahterasiirappia
4
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
1
rkl
miriniä
½
rkl
chilirouhetta
LISÄKSI
2–3
kevätsipulia hienonnettuna
4
rkl
mustia ja/tai vaaleita

Työvaiheet

  1. Kuivaa siivet talouspaperilla. Laita leivinjauhe ja suola isoon kulhoon. Kääntele siivet seoksessa ja nosta leivinpaperin päälle vadille niin, että ne eivät koske toisiaan. Anna tekeytyä jääkaapissa kevyesti peitettynä 1 vrk. Käännä välillä, jotta pinta kuivahtaa tasaisesti.

  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita siivet ritilälle, (foliolla vuoratun) uunipellin päälle. Paista siipipaloja 20 minuuttia. Käännä ja paista vielä 20–30 minuuttia, kunnes siivet ovat kypsiä ja rapeita.

  3. Murskaa valkosipulit veitsen lappeella. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa keskenään. Kuumenna keskilämmöllä kuplivaksi. Laske lämpöä ja keitä koko ajan sekoittaen noin 7 min, kunnes seos on siirappimaista.

  4. Kääntele kuumat siipipalat kastikkeessa. Hienonna kevätsipuli pinnalle. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Kommentit (7)

Temiko
Seuraa 
Liittynyt18.2.2022

Kyllähän nuo jo palaa nuissa asteissa ja tuossa ajassa.

Teeämkoo

Vierailija

Syökö joku todellakin tuon kanan nahan???

Vierailija

Vierailija

4/2 | 

klo 11:02 | 12.9.2022

Syökö joku todellakin tuon kanan nahan???

Jos todellakin yrität täällä väittää, että on jokin shokki, että kanansiipiin kuuluu myös syödä nahka, niin voit mennä muualla trollaamaan. 

Vierailija

Syökö joku todellakin tuon kanan nahan???

Jos todellakin yrität täällä väittää, että on jokin shokki, että kanansiipiin kuuluu myös syödä nahka, niin voit mennä muualla trollaamaan. 

En todellakaan trollaa, mutta en milloinkaan missään muodossa syö kanan nahkoja, siksi tuntuu vain niin oudolta, miksi siitä pitäisi saada rapeata, kun se (minun ruokavaliossani) kuoritaan siitä pois. En kyllä pelkkiä siipiä koskaan edes osta.

Vierailija

Kannattaisi alkaa syömään myös sitä kanan nahkaa - edellyttäen että se on paistettu rapeaksi. Sellaista pehmeäksi muhitettua löllöä ei kyllä syö kukaan. Kanan nahka on erinomainen kollageeninlähde. Ei tarvitse syödä ravintolisiä eikä sivellä kollageenirasvoja naamaansa ;)

Vierailija

Minäkään en syö kanan nahkaa, joten tein näitä leikkaamalla fileestä sopivia paloja. Toimi erittäin hyvin! Suolaa lipsahti makuuni vähän liikaa, seuraavalla kerralla kerralla säästelen sen kanssa. Kastike on erittäin hyvää, varsin tulista.

Vierailija

Höh, siipien ideahan on just sen hyvin maustetun ja rapeaksi paistetun nahan syöminen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3411 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3411 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3411 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Keltajuuri antaa keittoon pirteän värin ja tuo samalla lisää syvyyttä makuun. Nuudelit imaisevat nopeasti keiton liemen, joten tarjoa keitto mieluiten pian valmistuksen jälkeen. Soppa maistuu toki myös patamaisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keltajuuri-kanakeitto

Ainekset

500
g
keltajuurta
2
porkkanaa
1
pieni purjo
400
g
maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
rkl
curryjauhetta
2–3
rkl
öljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
200
g
vehnänuudeleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

  2. Paista purjoa, broileria ja currya öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes broilerit saavat hieman väriä. Lisää juurekset ja valkoviinietikka. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

  3. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit ja tarvittaessa vettä. Keitä noin 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.