Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Arla keittiö

Ranskalaistyyliseen kanapataan sihautetaan sipulien ja herkkusienien sekaan valkoviiniä ja joukkoon kaadetaan herkullista ruokakermaa. Ihanan täyteläinen syysherkku muhii itsekseen uunissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 60 min

Rosmariini-valkosipulibroileri

Ainekset

1
kokonainen broileri
2
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria
3
sipulia
350
g
herkkusieniä
4
valkosipulinkynttä
25
g
voita
2
dl
kuivaa valkoviiniä
1
prk
(2 dl) Arla Lempi valkosipuli & rosmariini -ruokakermaa

Työvaiheet

  • Jos broileri on pakastettu, ota se edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Hiero broilerin pintaan suolaa ja valkopippuria. Ripottele suolaa myös broilerin sisään. 
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa sipulit reiluiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Leikkaa herkkusienet puoliksi. 
  • Sulata voi uunipadassa. Ruskista broileri padassa ensin rintapuolelta. Käännä se ja lisää sipulit ja herkkusienet. Kuullota niitä hetki. Lisää viini ja anna kiehahtaa pari minuuttia. Lisää pataan 2 dl ruokakermaa ja kuumenna kiehuvaksi. 
  • Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin. Paista 45-60 minuuttia kunnes haarukalla pistettäessä broilerista nousee kirkasta lientä. Nosta pata uunista, anna broilerin olla 10-15 minuuttia kannen alla. Tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pavut ovat parhaita, kun ne saa lautaselle kypsinä mutta vielä napakoina ja kauniin vihreinä. Kypsennä ne voi-vesiseoksessa, jossa ne eivät kypsy yhtä helposti yli kuin suolavedessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolla maustettu papu-broileripannu

Ainekset

500
g
vihreitä papuja
500
g
broilerin nahattomia ja luuttomia paistileikkeitä
1
rkl + 1 rkl
voita
½
tl
suolaa
½
dl
vettä
2
rkl
misotahnaa

Työvaiheet

  1. Napsauta pavuista kannat pois. Leikkaa broilerileikkeet suupaloiksi.

  2. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista broilerit kypsiksi, 5–10 minuuttia. Mausta suolalla ja siirrä broilerit pois pannusta.

  3. Lisää pannuun 1 rkl voita ja vesi, kuumenna kiehuvaksi. Keitä papuja voi-vesiliemessä 5–7 minuuttia.

  4. Laita broilerit takaisin pannuun papujen seuraan ja sekoita misotahna joukkoon. Kuumenna ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 161 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paahdettu manteli ja pecorinojuusto ovat sisilialaisen peston perusta. Tällä kertaa pesto trapanese mehevöittää ja maustaa caponatan kanssa tarjotun paistetun broilerin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sisilialainen pestobroileri

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Pesto trapanese
75
g
manteleita
2
tomaattia
50
g
pecorinoa
4
valkosipulinkynttä
1
tuuhea ruukku
basilikaa
n. ¾
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paahda manteleita kuivassa kuumassa pannussa pari minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Kaada lautaselle jäähtymään.

  2. Kalttaa halutessasi trapaniin tulevat tomaatit. Tee veitsellä ristiviilto tomaatin kantaan ja laita kiehuvaan veteen noin 30 sekunniksi. Siirrä hetkeksi kylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Irrota kuoret. Puolita tomaatit, poista kanta ja siemenet. Raasta pecorino. Kuori valkosipulit. Irrota basilikan lehdet.

  3. Rouhi mantelit tehosekoittimessa. Lisää tomaatit, valkosipuli ja basilika ja pyöräytä tasaiseksi. Sekoita juustoraaste ja öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Mausta rintafileet suolalla ja pippurilla. Paista grillissä tai paistinpannussa kypsiksi, noin 15 minuuttia välillä käännellen. Lusikoi trapani broilereille ja tarjoa caponatan kanssa.

Vinkki Jos pestoa jää yli, nauti se paahdetulla leivällä, pastan kanssa tai salaattikastikkeena.

Caponata

Ainekset

2
pientä kesäsipulia varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
munakoiso
2
varsisellerinvartta
1
pieni kesäkurpitsa
1
paprika
4
rkl
oliiviöljyä
400
g
kirsikkatomaatteja
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria
2
dl
oliiveja
2
rkl
pieniä kapriksia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuutioi munakoiso. Viipaloi varsiselleri ja kesäkurpitsa, suikaloi paprika.

  2. Kuullota sipuleita ja varsiselleriä öljyssä pannussa muutama minuutti. Lisää muut pilkotut kasvikset ja paista muutama minuutti.

  3. Lisää tomaatit, balsamietikka ja sokeri. Peitä kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia.

  4. Lisää oliivit ja kaprikset pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele basilikalla.

Kommentit (0)

Nämä ovat erittäin helppo ja nopea valmistaa ja lisäksi vielä maukkaan hyvää, koska marinadi käytetään kastikkeen valmistuksessa makua antamaan. Helpottaa ruoanlaittoa erittäin paljon. Sopii paistettujen perunoiden, riisin ja pastan seuraksi esim.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hunajaiset broilerisisäfileepihvit marinadikastikkeessa

Ainekset

500
g
Kariniemen Kananpojan Hunaja sisäfileepihvi (8 - 11 kpl), marinadissa
2
dl
Planti Cooking Original (kaurakermavalmiste)/kermaa
1
rkl
vehnäjauhoja suurusteeksi, jos käyttää vain kermaa
hivenen
pippurisekoitetta
0,5
tl
suolaa
rasvaa paistamiseen sopivasti

Työvaiheet

Ota huoneen lämpöön ajoissa fileepihvit, paista sitten kuumalla pannulla juoksevassa rasvassa nopeasti, että ovat saaneet paistopintaan väriä, ei saa antaa kuivua paistaessa, vaikka kahdessa erässä jos on pieni paistinpannu.

Laita paistetut fileepihvit sopivaan kattilaan ja lisää hiukan pannulle kylmää vettä ja anna vähän kiehahtaa, lisää se antamaan makua kastikkeeseen, lisää sitten rasiaan jäänyt marinadi joukkoon, mikä tuli fileepihvien mukana, sekä kaurakermavalmiste tai kermaa johon on sekoitettu 1 rkl vehnäjauhoja suurusteeksi, sekoittele vähän ja lisää suola ja pippurisekoitusta hivenen. Sekoita ja keitä hiljalleen n. 10 min. Ja eikun syömään, niin nopeasti valmistuu maukkaat broilerifileepihvit marinadikastikkeessa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 104 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Broileripastan kastikkeessa maistuu tällä kertaa raikas appelsiini. Lorauta hapokkuuden vastapainoksi reilusti hunajaa.

Ruoka on tunnetusti parempaa, jos siinä on sopivassa suhteessa suolaisuutta, makeutta, hapokkuutta ja karvautta.

Oheisessa pastaohjeessa hapokkuus saadaan appelsiinimehusta. Paloitellut broilerit paistetaan voissa ja haudutetaan suurustetussa appelsiinimehukastikkeessa kypsiksi.

...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Hunajainen appelsiini-broileripasta

Ainekset

400
g
broilerin rintafileetä
1
rkl + 1 rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
rouhittua mustapippuria
1
sipuli
Kastike
2
dl
appelsiininmehua
½
dl
juoksevaa hunajaa
2
tl
maissitärkkelystä
½
tl
jauhettua inkivääriä
Lisäksi
300
g
täysjyväpastaa
1
dl
(eri värisiä) oliiveja

Työvaiheet

  1. Paloittele broilerin rintafileet ja paista ruokalusikallisessa voita kypsäksi. Mausta suolalla, paprikalla ja pippurilla. Siirrä sivuun ja pidä lämpimänä.

  2. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista samalla pannulla jäljellä olevassa voissa kullanruskeaksi, noin 10 minuuttia.

  3. Keitä pasta kypsäksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada pehmeiden sipulien päälle. Keitä sekoitellen noin 2 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Puolita oliivit joukkoon ja lisää broileri. Kääntele ja lämmitä.

  5. Valuta pasta ja kääntele kastike joukkoon.

Kommentit (5)

Hmmm

1 dl suolaa???

Vierailija

1 teralitra suolaa??? Vitsi vitsi, hyvä resepti.

Paalupää

Olipa aika imelää evästä. Onkohan tuo hunajan määrä oikea?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, kastike on nimensä veroinen. Vähempikin riittää, jos ei halua makuun selvää hunajaisuutta, vaan vain vienosti makeutta.