Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 66 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Nämä burgerit ovat niin pieniä, että ne häviävät melkein huomaamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Saltimbocca-sliderit broilerista

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
muutama
salvianoksa
8
viipaletta
pekonia tai ilmakuivattua kinkkua
Lisäksi
8
pientä sämpylää
1
dl
kaprismajoneesia
1
ruukku
rucolaa
1 1/2–2
dl
parmesaanilastuja

Työvaiheet

  1. Tee ensin kaprismajoneesi.
  2. Nuiji broilerinfileet ohuiksi. Leikkaa ne kahtia. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele salvianlehtiä fileille. Kietaise pekoni- tai kinkkuviipaleet fileiden ympäri ja kiinnitä ne cocktailtikuilla.
  3. Paista broilerit kypsiksi keskilämpöisessä grillissä, noin 8 minuuttia. Kääntele muutamia kertoja kypsymisen aikana. Tarkista kypsyys työntämällä terävä veitsenkärki fileen paksuimpaan kohtaan. Kun sieltä tihkuva neste on kirkasta, liha on kypsää. Poista tikut fileistä.
  4. Halkaise sämpylät ja grillaa niihin rapea pinta. Levitä hieman kaprismajoneesia sämpylöille. Nosta rucolaa, parmesaania ja broilerifileet päälle. Viimeistele lopulla majoneesilla.

Vinkki! Saat burgereista todella runsaan makuisia, jos vaihdat parmesaanin gorgonzolaan tai muuhun sinihomejuustoon. 

Saltimbocca-burgerit höystetään pekonilla ja parmesaanilla, joten suolaisuuden kumppaniksi tarvitaan rukiinen, makeahko olut, joka silti pysyy ihastuttavan raikkaana. Hartwall Gourmet Tumma Ruokaolut, 2,60 e/0,5 l, on loistovalinta tälle burgerille. (Juomasuositus Mikko Salmi)

Majoneesin perusohje

Ainekset

1
huoneenlämpöinen kananmunankeltuainen
1
rkl
valkoviinietikkaa tai sitruunan mehua
½
tl
sinappia
½
tl
sokeria
¼
tl
(sormi)suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1 1/2–2
dl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita keltuainen, etikka, sinappi ja mausteet kulhossa.
  2. Lisää öljyä ensin tipoittain, samalla vatkaten. Kun seos alkaa paksuuntua, valuta öljyä ohuena nauhana

 

Kaprismajoneesi

Ainekset

1
dl
majoneesia (ks. perusohje)
1–2
rkl
pieniä kapriksia
(hienonnettuja yrttejä)

Työvaiheet

  1. Yhdistä majoneesi ja kaprikset.
  2. Lisää halutessasi muutama ruokalusikallinen hienonnettuja, tuoreita yrttejä, kuten lehtipersiljaa tai ruohosipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.

Tämä broilerikiusaus on todella maukas ja helppo tehdä. Voi tehdä myös laktoosittomana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 - 6
Valmistusaika
15 min + 40 - 45 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä broilerikiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
keitettyjä perunoita, koosta riippuen/helppo tehdä pientä murua
250 - 300
g
broilerin ohut fileitä
1
tl
Pan suolaa tai 0,5 tl tav. suolaa
1
tl
sitruunapippuria (sisältää suolaa)
0,5
tl
yrttimaustetta suolatonta
2 - 3
tl
carrya (suolatonta)/maun mukaan
0,5
tl
mustapippurirouhetta/ hivenen
2
dl
kuohukermaa tai 2,5 dl Planti Cooking Original kaurakermaa
1
dl
maitoa
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 100 -170
g
juustoraastetta, Valion Arkijuusto käy hyvin
0,5
tl
Herbamarea (kuivattujen yrttien, vihannesten ja suolan sekoitus)
n. 2 - 4
tl
Juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa paistamiseen ja vuoan voiteluun/sopivasti

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen
Paista broilerin ohut fileet nopeasti kuumalla pannulla öljyssä/rasvassa, vaikka puolet ja puolet, niin eivät ehdi kuivua, kauniin värisiksi. Voitele vuoka. Kuori perunat ja tee niistä pientä murua vuokaan, lisää sitten paistetut broilerin ohut fileet ja suola, sekä muut mausteet ripotellen tasaisesti, paitsi Herbamare se ripotellaan päälle viimeiseksi. Sekoita kaikki hyvin ja laita sitten juustoraastetta päälle ja sen jälkeen sekoita nesteet ja 1 rkl vehnäjauhoja eri astiassa ja kaada tasaisesti päälle ja sitten rippottele päälle Herbamarea. ( Nestettä n. 3 dl. ) Paista 225 asteessa 15 min ja laita uunin lämpö 170 asteeseen, pidä niin kauan että neste lakkaa kuplimasta reunoista ja tarkista onko sopivan mehevää, ei saa olla liikaa nestettä eikä liian kuivaa. Pidä uunissa yhteensä n. 40 - 45 min, muista tarkistaa nesteen määrä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 59 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Broileriminestrone on ihanan kevyt mutta lämmittävä arkisoppa! Pavut tekevät keitosta ruokaisan. Voit silputa joukkoon halutessasi myös kourallisen lehtikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 7 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-minestronekeitto

Ainekset

250
g
broilerinfileesuikaleita
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
öljyä
1
pieni punasipuli
1
porkkana
1
rkl
tomaattipyreetä
l
kanalientä
1
laakerinlehti
200
g
vihreitä papuja
2
dl
täysjyväkuviopastaa
1
prk (380 g)
isoja valkoisia papuja
1
rs
kirsikkatomaatteja
½
dl
hienonnettua lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna sipuli ja kuutioi porkkana. Lisää ne kattilaan yhdessä tomaattipyreen kanssa. Jatka paistamista noin 5 min. 
  3. Lisää myös kanaliemi ja laakerinlehti.
  4. Leikkaa vihreät pavut muutamaan osaan ja lisää kattilaan yhdessä pastan kanssa. Keitä hiljalleen poreillen noin 7 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.
  5. Valuta valkopavut liemestään. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne keittoon yhdessä papujen kanssa. Anna kiehahtaa vielä kertaalleen. Viimeistele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Zuni Cafén paahdettu kana on jo muodostunut legendaksi! Nyt pääset kokeilemaan reseptiä edullisemmin omassa kotikeittiössäsi, kun ravintola jakoi reseptinsä! Helpompaa kuin Kaliforniaan lentäminen.

San Franciscossa sijaitsevan Zuni Cafén paahdettu kana on legenda. Jo edesmenneen keittiöpäällikön Judy Rodgersin reseptin juju on hieroa kanan pinta suola-pippuriseoksella ja antaa kanan maustua ainakin vuorokausi ennen paistamista. Toinen juju on kääntää kana kypsennyksen aikana kolme kertaa....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 10 min + maustuminen 2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Zuni Cafén paahdettu kana

Ainekset

1
(1kg)
luomukana tai -broileri
5
oksaa rosmariinia
5
oksaa timjamia
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuivaa kanan pinta ja työnnä sormet varovasti nahan alle. Venytä nahkaa niin, että se irtoaa lihasta. Työnnä yrtit nahan sisään. Sekoita keskenään suola ja pippuri. Hiero suolaseosta kanan pinnalle, enemmän paksuihin kohtiin.
  2. Anna kanan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta, halutessasi peitä kevyesti niin, että ilma kiertää.
  3. Laita valurautapata uuniin ja laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen (noin 1 t ennen kypsentämistä).
  4. Ota kana huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Taivuta kanan siivet kyljestä ja työnnä myös ne nahan alle, jotta siipien kärjet eivät pala paistettaessa.
  5. Nosta tulikuuma pata liedelle (keskilämmölle) ja kääntele kanaa siinä kerran kummaltakin puolelta. Siirrä pata uuniin ja kypsennä 20 minuuttia. Nosta uudelleen liedelle ja käännä kana ympäri lastan avulla. Kanan pinnan tulisi sihistä ja halkeilla, mutta ei mustua liikaa. Laske uunin lämpö 225 asteeseen, jos kanan pinta uhkaa mustua liikaa. Jatka kypsentämistä 20 minuuttia. Nosta pata vielä kerran liedelle ja käännä kana. Paahda vielä 5–10 minuuttia. Anna kanan vetäytyä 10 minuuttia folion alla ennen tarjoamista.

Kommentit (2)

Vierailija

Huoneenlämpöön 5 tuntia ennen?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

 Hei, ohje on nyt korjattu. Tunti riittää huoneenlämmössä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 223 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Yotam Ottolenghin kuuluisa zaatar-kana saa makunsa samannimisestä mausteseoksesta ja sitruksisesta sumakista.

Lontoon Upper Streetiltä löytyy ruokakirjoistaan tunnetun kokin, israelilaisen Yotam Ottolenghin, deli-ravintola. Lähi-idän makupaletilla maineeseen noussut Ottolenghi tarjoaa ravintolassaan kanaa synnyinseutunsa hengessä. Lintu maustetaan kirpeän sitruksisella sumakilla ja zaatar-...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t + marinoituminen 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ottolenghin zaatar-kana

Ainekset

2
punasipulia
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan mehu
1
kg
nahallisia ja luullisia broilerin rintaleikkeitä
2
dl
kanalientä
1
rkl
sumakkia (esim. Al'Fez tai Sevan)
1
tl
kanelia
1/2
tl
maustepippuria
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
oliiviöljyä
PAISTAMISEEN
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
voita
PÄÄLLE
2
rkl
zaatar-mausteseosta
LISÄKSI
25
g
voita
50
g
pinjansiemeniä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi punasipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta mehu. Sekoita broilerinrintaleikkeet, sipulit, sitruunamehu, kanaliemi, mausteet ja oliiviöljy suuressa kulhossa. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuumenna voi ja öljy isossa pannussa. Paista broilereihin nopeasti rapea pinta ensin nahkapuoli alaspäin. Laita broilerit nahkapuoli ylöspäin uunivuokaan ja nosta marinadin sipulit viereen. Pirskota muutama ruokalusikallinen marinadia päälle. Ripottele zaatar päälle. Paista uunissa noin 40 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
  3. Sulata voi pannussa ja lisää pinjansiemenet, suola ja pippuri. Paista sekoittaen keskilämmöllä, kunnes pinjansiemenet ovat kullanruskeita. Valuta pinjansiemenet talouspaperin päällä.
  4. Ripottele pinjansiemenet broilereille. (Lisää halutessasi myös zaataria ja sumakkia.) Lorauta päälle öljyä. Hienonna pinnalle lehtipersiljaa.

Vinkki! Voit tehdä myös itse zataarin: paahda 2 rkl seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa ja ja sekoita joukkoon 1 rkl oreganoa, 1 rkl timjamia, 1 rkl juustokuminaa, 2 rkl sumakkia ja 1 tl suolaa.

Kommentit (1)

Grace
Seuraa 
Liittynyt16.4.2015

Tämä on palestiinalainen perinneruoka. Israelilaisille ei näy riittävän palestiinalaisten maiden varastaminen, sen lisäksi omiltaan ruoat, musiikki jne.