Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1795 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Nämä burgerit ovat niin pieniä, että ne häviävät melkein huomaamatta.

Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Saltimbocca-sliderit broilerista

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
muutama
salvianoksa
8
viipaletta
pekonia tai ilmakuivattua kinkkua
Lisäksi
8
pientä sämpylää
1
dl
kaprismajoneesia
1
ruukku
rucolaa
1 1/2–2
dl
parmesaanilastuja

Työvaiheet

  1. Tee ensin kaprismajoneesi.
  2. Nuiji broilerinfileet ohuiksi. Leikkaa ne kahtia. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele salvianlehtiä fileille. Kietaise pekoni- tai kinkkuviipaleet fileiden ympäri ja kiinnitä ne cocktailtikuilla.
  3. Paista broilerit kypsiksi keskilämpöisessä grillissä, noin 8 minuuttia. Kääntele muutamia kertoja kypsymisen aikana. Tarkista kypsyys työntämällä terävä veitsenkärki fileen paksuimpaan kohtaan. Kun sieltä tihkuva neste on kirkasta, liha on kypsää. Poista tikut fileistä.
  4. Halkaise sämpylät ja grillaa niihin rapea pinta. Levitä hieman kaprismajoneesia sämpylöille. Nosta rucolaa, parmesaania ja broilerifileet päälle. Viimeistele lopulla majoneesilla.

Vinkki! Saat burgereista todella runsaan makuisia, jos vaihdat parmesaanin gorgonzolaan tai muuhun sinihomejuustoon. 

Saltimbocca-burgerit höystetään pekonilla ja parmesaanilla, joten suolaisuuden kumppaniksi tarvitaan rukiinen, makeahko olut, joka silti pysyy ihastuttavan raikkaana. Hartwall Gourmet Tumma Ruokaolut, 2,60 e/0,5 l, on loistovalinta tälle burgerille. (Juomasuositus Mikko Salmi)

Majoneesin perusohje

Ainekset

1
huoneenlämpöinen kananmunankeltuainen
1
rkl
valkoviinietikkaa tai sitruunan mehua
½
tl
sinappia
½
tl
sokeria
¼
tl
(sormi)suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1 1/2–2
dl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita keltuainen, etikka, sinappi ja mausteet kulhossa.
  2. Lisää öljyä ensin tipoittain, samalla vatkaten. Kun seos alkaa paksuuntua, valuta öljyä ohuena nauhana

 

Kaprismajoneesi

Ainekset

1
dl
majoneesia (ks. perusohje)
1–2
rkl
pieniä kapriksia
(hienonnettuja yrttejä)

Työvaiheet

  1. Yhdistä majoneesi ja kaprikset.
  2. Lisää halutessasi muutama ruokalusikallinen hienonnettuja, tuoreita yrttejä, kuten lehtipersiljaa tai ruohosipulia.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1795 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Helppoa ja herkullista! Marinoi broilerit mureiksi ja mausteisiksi ja anna uunin hoitaa loput. Tarjoa tomaatti-jogurttikana tahnojen, salaattien ja leivän kanssa.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + marinointi 4–10 t
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen tomaattijogurttikana

Ainekset

600
g
broilerin rintafileitä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
juustokuminaa
1
tl
korianteria
1
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
ketsuppia
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Jos rintafileet ovat paksuja, halkaise ne ohuemmiksi.
  2. Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita valkosipuli öljyyn ja lisää mausteet. Lisää jogurtti, sitruunamehu, ketsuppi ja tomaattipyree. Sekoita tasaiseksi.
  3. Laita broilerit kannelliseen astiaan tai vahvaan muovipussiin. Lisää marinadi, sulje ja anna fileiden maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Siirrä fileet marinadista leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. 
  5. Ripottele suola fileiden pinnalle ja anna vetäytyä vähintään 5 minuuttia. Tarjoa leivän, salaattien ja tahnojen kanssa kokonaisina fileinä tai reiluiksi paloiksi leikattuina.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 126 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Supernopea vokki on pelastus silloin, kun ruoka on saatava äkkiä lautaselle. Ananasmehusta ja soijasta saat vokille helpon hapanimelän kastikkeen.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-kasvisvokki

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
2
paprikaa
200
g
vihreitä papuja (pakaste)
200
g
broccolinia (varsiparsakaalia)
400
g
broilerin jauhelihaa
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
Kastike
1
rkl
ketsuppia
1
dl
ananasmehua
2
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
hunajaa
2
tl
soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet tasaiseksi kulhossa. Anna kastikkeen maustua kylmässä ruuan valmistumisen ajan.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa ja paprikat suikaleiksi. Puolita pavut ja halkaise isommat broccolinit pitkittäin.
  3. Paista jauheliha pinnoitetulla vokki- tai paistinpannulla kypsäksi. Siirrä syrjään pannulta ja laita pannu takaisin liedelle. Paista kasviksia muutaman minuutin ajan kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Kasvikset saavat jäädä reilun napakoiksi. Siirrä paistettu broileri takaisin pannuun, lisää suola ja kuumenna vokki vielä kertaalleen.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 181 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsa-kanakeitto

Ainekset

3
rkl
punaista currytahnaa
4
dl
kookosmaitoa
8
dl
kana tai kasvislientä
800
g
kurpitsaa
300
g
kanan jauheliha
2
kpl
pientä sipulia
1
rkl
fariinisokeria
2
rkl
limemehua
1
kpl
mieto punainen chili
n.1
tl
suola
ruohosipulia tai kevätsipulia

Työvaiheet

Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja pilko sipulit. Halkaise chili poista siemenet ja pilko pieneksi.
Mittaa kanaliemi ja kookosmaito kattilaan. Kuumenna. Lisää liemeen currytahna, sokeri, limemehu. Lisää sekaan kurpitsa, sipuli ja chili. keitä kypsäksi. Lisää sekaan paistettu ja suolalla maustettu kanan jauheliha.
Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja tarkista maku. Koristele ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Anski on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Bulled chicken ja maalaisranskalaiset
Bulled chicken ja maalaisranskalaiset

Resepti on lainattu Henskiksen hekumalliset herkut -blogista

Pulled chicken

500 g broilerin fileepihviä

Maustekastike:

4 rkl fariinisokeria
3 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl valmista bbq-kastiketta
(Sweet Baby Ray´s Hickory & Brown sugar on
ainakin...

Annoksia
4
Valmistusaika
3h+ marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)