Nämä burgerit ovat niin pieniä, että ne häviävät melkein huomaamatta.
Saltimbocca-sliderit broilerista
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin kaprismajoneesi.
- Nuiji broilerinfileet ohuiksi. Leikkaa ne kahtia. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele salvianlehtiä fileille. Kietaise pekoni- tai kinkkuviipaleet fileiden ympäri ja kiinnitä ne cocktailtikuilla.
- Paista broilerit kypsiksi keskilämpöisessä grillissä, noin 8 minuuttia. Kääntele muutamia kertoja kypsymisen aikana. Tarkista kypsyys työntämällä terävä veitsenkärki fileen paksuimpaan kohtaan. Kun sieltä tihkuva neste on kirkasta, liha on kypsää. Poista tikut fileistä.
- Halkaise sämpylät ja grillaa niihin rapea pinta. Levitä hieman kaprismajoneesia sämpylöille. Nosta rucolaa, parmesaania ja broilerifileet päälle. Viimeistele lopulla majoneesilla.
Vinkki! Saat burgereista todella runsaan makuisia, jos vaihdat parmesaanin gorgonzolaan tai muuhun sinihomejuustoon.
Saltimbocca-burgerit höystetään pekonilla ja parmesaanilla, joten suolaisuuden kumppaniksi tarvitaan rukiinen, makeahko olut, joka silti pysyy ihastuttavan raikkaana. Hartwall Gourmet Tumma Ruokaolut, 2,60 e/0,5 l, on loistovalinta tälle burgerille. (Juomasuositus Mikko Salmi)
Majoneesin perusohje
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita keltuainen, etikka, sinappi ja mausteet kulhossa.
- Lisää öljyä ensin tipoittain, samalla vatkaten. Kun seos alkaa paksuuntua, valuta öljyä ohuena nauhana
Kaprismajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä majoneesi ja kaprikset.
- Lisää halutessasi muutama ruokalusikallinen hienonnettuja, tuoreita yrttejä, kuten lehtipersiljaa tai ruohosipulia.