Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 495 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Sivele sitruunaa pintaan ja anna uunin hoitaa loput.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappikana

Ainekset

4
kpl
broilerin rintaleikkeitä tai koipia
2
rkl
voita tai ruokaöljyä
1
sitruuna
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua valkopippuria
Kastike
2
dl
ruokakermaa
1 + 2
rkl
dijoninsinappia
1
tl
sinapinsiemeniä

Työvaiheet

  1. Paista rintaleikkeisiin kaunis väri kuumassa pannussa nokareessa voita ja öljyä.
  2. Pese sitruuna. Leikkaa siitä neljä ohutta rengasta. Purista loppu sitruuna mehuksi. Kaada mehu broilereille. Ujuta sitruunaviipale nahan alle. Hiero leikkeet suolalla ja rouhitulla pippurilla. Sivele pintaan ruokalusikallinen sinappia ja ripottele pintaan sinapinsiemeniä. Nosta leikkeet uunivuokaan.
  3. Sekoita kermaan loppu sinappi. Kaada kastike uunivuoan pohjalle.
  4. Kypsennä leikkeitä 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jussi Aumo on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ajvar-kanaa uunissa
Ajvar-kanaa uunissa

Ainakin Ruotsissa kauppojen perusvalikoimaan kuuluvalla ajvar relishilla maustaa helposti nopeita arkiruokia, kuten tämä uunikana/broileri. Ohje Buffé-lehdestä.

Kaada ajvar-kastike ruskistettujen kanapalojen päälle, ripottele päälle panko-persilja-öljyseos ja paista uunissa 225 asteessa 25 minuuttia. Tarjoile riisin ja keitettyjen vihreiden papujen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Ajvar-kanaa uunissa

Ainekset

1
kg
broilerin reisifileepaloja
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
mm
mustapippuria jauhettuna
Ajvar-kastike
2
dl
(kevyt) creme fraiche
1,5
dl
ajvar relish
1
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)
1
murskattu valkosipulinkynsi
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria jauhettuna
Kuorrutus
1
dl
panko
2
rkl
öljy
2
rkl
hakattu persilja

Työvaiheet

1. Laita uuni 225 asteeseen.
2. Ruskista kana nopeasti ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita voideltuun uunivuokaan.
3. Tee ajvar-kastike: sekoita creme fraiche, ajvar, valkosipuli, suola ja pippuri kulhossa ja kaada sitten kanapalojen päälle.
4. Sekoita panko öljyn ja persiljan kanssa ja ripottele vuokaan päällimmäiseksi.
5. Kypsennä uunissa 225 asteessa 25 minuuttia.
6. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja papuja 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkkua! Lusikoi lautaselle sammettista sosekeittoa ja ripauta pinnalle mausteista broileria ja rapeita siemeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattisosekeitto

Ainekset

1
pkt (400 g)
bataattisosetta
5
dl
maitoa tai kauramaitoa
1
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
suolaa
Päälle
300
g
broilerinfileesuikaleita
2
tl
öljyä
½
dl
kurpitsansiemeniä
1
tl
garam masala -mausteseosta
½
tl
suolaa
1
dl
hienonnettua persiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kattilassa valmis bataattisose, maito ja inkivääri. Kuumenna kiehuvaksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  2. Ruskista fileesuikaleet öljytilkassa. Lisää kurpitsansiemenet. Mausta garam masalalla ja suolalla. Hienonna joukkoon persilja.
  3. Annostele keittoa lautasille. Nosta päälle paistettua broilerisiemenmuruseosta.

Kommentit (0)

Anski on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Lasten(kin) herkku
Lasten(kin) herkku

Moni meistä on syönyt Aasian matkoillaan paistettua riisiä erilaisin muunnoksin. Resepti on helppo ja nopea ja muunneltavissa oman mieltymyksen mukaan. Siinä voi hyödyntää kotoa löytyviä aineksia. Tässä reseptissä on käytetty kaupan lihatiskin valmista grillattua broileria. Siivet ja koivet...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu riisi broilerilla ja cashew-pähkinöillä

Ainekset

7
dl
vettä
3
dl
jasmiiniriisiä
4
kpl
valkosipulin kynttä
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
kpl
iso porkkana
1
rasia
(200g) miniparsoja
1
kpl
grillattu broileri
75
g
cashew-pähkinöitä
1
rkl
soijakastiketta
0,5
tl
mustapippuria myllystä
2
kpl
kananmunia
suolaa maun mukaan

Työvaiheet

1. Keitä jasmiiniriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Tässä voi hyvin käyttää edelliseltä aterialta tähteeksi jäänyttä riisiä. Tärkeintä on, että riisi on hyvin jäähtynyttä.
2. Pilko valkosipulinkynnet pieniksi, raasta inkivääri ja kuullota molempia öljyssä matalalla lämmöllä n. 3-4 min.
3. Kuori porkkana ja tee siitä ohuita suikaleita. Pilko parsa n. 3 cm pätkiksi. Poista tyvestä tumma osa.
4. Ryöppää porkkana ja parsa kiehuvassa vedessä, eli lisää ne kiehuvaan veteen ja anna olla siellä n. 1 min. Siivilöi vedet pois ja lisää vihannekset inkiväärin ja valkosipulin joukkoon pannulle. Kääntele pari minuuttia.
5. Lisää keitetty, kylmä riisi ja kääntele, kunnes riisi saa vähän väriä.
6. Lisää broileri ja pähkinät. Anna lämmitä muutama minuutti.
7. Lisää soija ja pippuri.
7. Lisää kananmunat ja sekoittele seosta, kunnes munat ovat kypsyneet "rakeiksi" riisin joukkoon.
Tarkasta maku ja voit lisätä joko soijaa tai suolaa halutessasi.

Mikäli haluat tehdä valmiita annoksia, niin voitele esim. syvä lautanen ohuelti öljyllä, laita astiaan paistettu riisi. Taputtele kuin tekisit hiekkakakkua ja käännä lautaselle. Annos pysyy hyvin kasassa.
Päälle voi puristaa tuoretta limeä maun mukaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Chimichurrikana ja parsakaali

Ainekset

1
kokonainen luomukana (2 kg)
100
g
huoneenlämpöistä voita
2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
12
kiinteää perunaa
2
parsakaalia tai 12 broccoliininvartta
Chimichurri
2 1/2
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. lehtipersiljaa, korianteria ja oreganoa)
1
valkosipulinkynsi
3/4
dl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
(sormi)suolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1/4
tl
kuivattua chiliä myllystä
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee chimichurri. Hienonna yrtit. Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki chimichurrin aineet sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää öljyä, jos kastike tuntuu paksulta.
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi kana talouspaperilla sisältä ja päältä. Leikkaa muutama viilto kanan nahkaan ja työnnä voita nahan alle. Hiero suola ja pippuri pintaan. Lisää voinokareita ja muutama lusikallinen chimichurria kanan päälle. Säästä loppu kastike tarjoiluun.
  3. Sido koivet paistilangalla yhteen. Voitele uunivuoka ja siirrä kana vuokaan. Jos käytät paistolämpömittaria, työnnä se koiven paksuimpaan kohtaan. Varo osumasta luuhun. Kypsennä kanaa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Alenna uunin lämpö 180 asteeseen ja jatka kypsentämistä 15 minuuttia
  4. Harjaa sillä välin perunat puhtaiksi tai kuori ne. Puolita perunat ja laita ne uunivuokaan kanan viereen. Jatka kypsentämistä 25 minuuttia. Valele kanaa ja perunoita vuokaan sulaneella voilla muutaman kerran.
  5. Lisää uuniin nupuiksi irrotetut parsakaalit tai broccolinit. Kypsennä vielä noin 20 minuuttia tai kunnespaistolämpömittari osoittaa 70 astetta.
  6. Lusikoi loppu chimichurri kanan päälle.

Kommentit (0)