Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 503 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Sivele sitruunaa pintaan ja anna uunin hoitaa loput.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappikana

Ainekset

4
kpl
broilerin rintaleikkeitä tai koipia
2
rkl
voita tai ruokaöljyä
1
sitruuna
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua valkopippuria
Kastike
2
dl
ruokakermaa
1 + 2
rkl
dijoninsinappia
1
tl
sinapinsiemeniä

Työvaiheet

  1. Paista rintaleikkeisiin kaunis väri kuumassa pannussa nokareessa voita ja öljyä.
  2. Pese sitruuna. Leikkaa siitä neljä ohutta rengasta. Purista loppu sitruuna mehuksi. Kaada mehu broilereille. Ujuta sitruunaviipale nahan alle. Hiero leikkeet suolalla ja rouhitulla pippurilla. Sivele pintaan ruokalusikallinen sinappia ja ripottele pintaan sinapinsiemeniä. Nosta leikkeet uunivuokaan.
  3. Sekoita kermaan loppu sinappi. Kaada kastike uunivuoan pohjalle.
  4. Kypsennä leikkeitä 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapeaa pekonia uunipaahdetuissa perunoissa ja appelsiinimarmeladia kalkkunan pinnassa. Maista ja vaikutu syvästi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 20 min + perunat 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Appelsiinikalkkuna

Ainekset

n. 1
kg
kalkkunanrintaa
1-2
rkl
öljyö
1-2
rkl
voita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
2
rkl
appelsiinimarmeladia
1
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijonsinappia
2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Kastike
1 1/2
dl
kanalientä
1 1/2
dl
valkoviiniä
2
rosmariininoksaa
3
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
voita
(maissitärkkelystä)
Lisäksi
800
g
vihreää parsaa
3
rkl
voita
1
valkosipulinkynsi
Pekoni-provoloneperunat
1
kg
jauhoisia perunoita
4
viipaletta
pekonia
100
g
Provolone-juustoa
100
g
voita
1
tl
suolaa
1
tl
valkopippuria
4
rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kypsennä ensin lisukkeeksi tulevat pekoni-provoloneperunat kokonaisina uunissa (ks. ohje). Jatka perunoiden valmistamista sillä aikaa, kun kalkkunanrinta on uunissa.
  2. Paista kalkkunaan kaunis väri pannussa voi-öljyseoksessa. Laita kalkkuna uunivuokaan. Jos käytät paistolämpömittaria, työnnä se kalkkunan paksuimpaan kohtaan. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna rosmariininlehdet. Sekoita valkosipuli, rosmariini, marmeladi, siirappi ja sinappi keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Hiero seos kalkkunan pintaan.
  3. Säädä uuni 175 asteeseen. Paista kalkkunaa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes mittari osoittaa 70 astetta.
  4. Valmista parsat kalkkunan kypsyessä. Katkaise puumaiset kannat. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) 5 minuuttia. Siirrä parsat kylmään veteen odottamaan. Jatka perunoiden valmistamista.
  5. Kun kalkkuna on kypsä, ota se uunista ja laita folion alle 10 minuutiksi.
  6. Kuutioi pekoni ja paista se kypsäksi pannussa. Kuutioi juusto. Sulata voi. Sekoita ne keskenään. Kuori kypsät perunat kuumina ja survo ne rouheaksi. Lisää pekonijuustoseos survokseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele puhdas uunivuoka. Laita perunaseos vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
  7. Tee kastike. Valmista kanaliemi. Kiehauta kanaliemi, viini, rosmariini ja puristettu appelsiinimehu kattilassa. Sekoita voi joukkoon. Jos haluat tanakampaa kastiketta, suurusta maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.
  8. Viipaloi rintafilee. Pyöräytä parsat lämpimiksi pannussa voin ja viipaloidun valkosipulin kanssa. Tarjoa provoloneperunoiden kera.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Palkokasveilla pystyt helposti vähentämään lihan määrää lautasella. Thaityyppinen keitto on erinomaista myös seuraavana päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-papukeitto

Ainekset

100
g
broilerinfileesuikaleita
1
tl
öljyä
ripaus
suolaa
5
cm pala
purjoa
200
g
bataattia
1
(pieni) paprika
100
g
tuoreita herkkusieniä
4
dl
kanalientä
2
dl
kookosmaitoa (6 %)
1 1/2
dl
kidneypapuja
1
rkl
kalakastiketta
2
tl
inkivääriä rrasteena
1
limetin mehu
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä kattilassa. Mausta suolalla.
  2. Hienonna purjo. Kuori bataatti ja kuutioi yhdessä paprikan kanssa. Viipaloi herkkusienet. Lisää kasvikset, sienet ja kanaliemi kattilaan. Anna kiehua hiljalleen poreillen noin 10–15 minuuttia tai kunnes bataatti on kypsää.
  3. Lisää keittoon kookosmaito ja valutetut kidneypavut. Kuumenna keitto vielä kertaalleen kiehuvaksi.
  4. Mausta kalakastikkeella, inkiväärillä, limetin mehulla ja korianterilla.

Vinkki Jos papuja jää yli, ne säilyvät parhaiten omassa liemessään, puhtaassa muovirasiassa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tahinivinaigreten täyteläinen maku sopii lämpimien kasvisten pariksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherne-broilerisalaatti

Ainekset

1
prk (380/230 g)
kikherneitä
200
g
broilerin fileesuikaleita
2
paprikaa
300
g
parsakaalia
1
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
Tahinivinaigrette
1
rkl
tahinia
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
1
ruukku
lehtipersiljaa tai minttua

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Valuta kikherneet liemestään ja huuhtele kylmällä vedellä siivilässä. Kuivaa kikherneet puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja laita leivinpaperin päälle pellille.
  2. Leikkaa paprikat ja parsakaali sopivan kokoisiksi suupaloiksi, ja lisää pellille kikherneiden kanssa. Laita myös broilerisuikaleet pellille. Sekoita joukkoon öljy ja ripaus suolaa. Kypsennä kuumassa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.
  3. Sekoita tahinivinaigreten aineet  pienessä kulhossa kastikkeeksi. Kääntele vinaigrette kuumien kikherneiden, kasvisten ja broilerin joukkoon. Hienonna lopuksi yrtit ja sekoita salaattiin.

Vinkki Saat salaatista ruokaisaa ja riittävän energiapitoista liikkujalle, kun lisäät mukaan proteiinipitoisia raaka-aineita. Lihat, kalat ja eri tavoin valmistetut kananmunat tuovat lämpimään salaattiin sisältöä. Täysin vegelle toimivat erilaiset pavut, herneet ja niistä jalostetut tuotteet, kuten härkis pikaisesti
paistettuna.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 152 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Sicapellen keittiömestari Simona Milazzo peri nerokkaan kanapadan reseptin italialaiselta tädiltään. Ruoka vie tekijältä 15 minuuttia ja uuni tekee loput työstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Maalaiskananrintaa timjamin ja perunoiden kanssa

Ainekset

6
isoa kiinteää perunaa
4
salottisipulia
1
ruukku timjamia
½
dl
oliiviöljyä
4
luullista ja nahallista maalaiskanan tai broilerin rintaleikettä
1
tl
+ 1 tl suolaa
½
tl
+ ½ tl mustapippuria myllystä
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi perunat 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna timjami.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa, korkeareunaisessa kasarissa ja ruskista rintaleikkeet nahkapuoli ylöspäin kovalla lämmöllä. Käännä leikkeet nahkapuoli alaspäin. Vähennä lämpöä ja ripottele leikkeille 1 tl suolaa ja ½ tl pippuria.
  3. Lisää kerroksittain perunaa, sipulia ja timjamia. Ripottele 1 tl suolaa ja ½ tl pippuria perunoiden ja sipulien lomaan. Lisää päälle muutama nokare voita. Laita kansi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 1½ tuntia. Tarkista välillä, ettei broileri pala.

Kommentit (10)

Vierailija

Laitetaanko perunasipulisekoitus ruskistettujen broilerin päälle?
Missä lämpötilassa uuniin?
122

Vierailija

"Uuni tekee loput" mutta ohjeessa ei uunia mainita lainkaan?

Vierailija

Aikaa menee tunti, mutta kuitenkin ruokaa haudutetaan vielä 1,5 tuntia sen jälkeen kun ensin on kuorittu, pilkottu, ruskistettu jne?

Vierailija

Taas tätä soppa365-sontaa. Miksi vaivaudun seuraamaan Facessa?

Vierailija

Tosta jää mielikuva, että kypsennetään ilman nestettä liedellä. En kokeilisi. Heh

Vierailija

Joo, jotain häikkää noissa minuuteissa ja tunneissa on. Itse tekisin valurautapadassa, ensin liedellä ja sitten tunniksi kahdeksi uuniin..

Mutta onko jossain kaupassa sielä luullista rintaleikettä, minä en ole sitä nähnyt enää muutamaan vuoteen, paistileikkeeseen olen siirtynyt.  Koivet ei oikein toimi tässä reseptissä, eivät mahdu paistumaan.

uunissa1515

Uunissa on klo 15.15., 8 kpl  ruskistettua maalaisleikkeitä, 9 isoa perunaa, 4 tavan sipulia, ruukku timjamia. 1/2 dl ölyä,  1 dl kasvislientä ja 50 g voita. Saa nährä mitä tulee. ajastus 90 min

1645

90 min  170 , perunat kaipaa vielä lämpöä. Otin kannen pois ja laitoin 250. Lientä liikaa, oma vika. Ölyä, voita, kasvislientä, vähempi riittää. Maistoin peruna + liemi, ei huono.

Cinnamonbun
Seuraa 
Liittynyt10.4.2019

Kokeilin reseptiä ja ihan hyvää tuli. Maut olivat minun mieleeni. Erityisesti salottisipulista tuli hyvää. Laitoin rintaleikkeet pannulla paistamisen jälkeen kannelliseen uunipataan ja perunat+sipuli+timjami kerroksittain päälle ohjeen mukaan. Paistoin 175 C asteessa 1,5 tuntia. Olisi ehkä 15 min voinut olla kauemminkin. Lisänestettä ei kyllä tarvitse, sillä broilerista tulee nestettä. Teen kyllä uudestaan toistekin.

Vierailija

Voiko nämä laittaa keraamiseen vuokaan uuniin ja folion päälle? Voisiko joku osaava tarkentaa ohjetta vielä.