Me Naiset on lisännyt 1066 reseptiä.
Linkitetty 143 keittokirjaan.
OHJE Teresa Välimäki KUVA Nico Backström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tuliset broilerinkoivet perunapedillä

Ainekset

4
broilerin koipireisipalaa
½
dl
makeaa chilikastiketta
2
murskattua valkosipulinkynttä
1
rkl
viinietikkaa
1
tl
paprikajauhetta (jos löydät savustettua paprika­jauhetta, käytä sitä)
1
tl
mustapippuria
½ –1
tl
suolaa
Perunat
4
isoa rosamundaperunaa
1
tl
suolaa
1
tl
kuivattua rosmariinia

Työvaiheet

  1. Pese perunat hyvin ja viipaloi ne. Sekoita viipaleisiin suola ja rosmariini. Kaada perunat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
  2. Sekoita kaikki broilerinkoipien mausteainekset keskenään ja hiero seos koipien pintaan. Nosta koivet uunivuokaan perunoiden päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia. Jos koivet tummuvat pinnasta mielestäsi liikaa ja paistoaikaa on vielä jäljellä, peitä vuoka foliolla ja jatka paistamista. Tarjoile koivet ja perunaviipaleet raikkaan salaatin kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 62 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Mausteinen chorizo tekee yhden astian pastapadasta vastustamattoman iltaruuan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizolla maustettu pastapata

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
400
g
broilerin jauhelihaa
2
chorizo-tuoremakkaraa
2
rkl
tomaattipyreetä
400
g
tomaattimurskaa
4
dl
vettä
4
dl
pennepastaa kuivana (200 g)
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
tl
basilikaa
1
tl
oreganoa
Viimeistelyyn
pecorino- tai parmesaanijuustoa raasteena

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy suuressa valurautapadassa liedellä. Paista jauheliha kahdessa erässä.
  3. Purista chorizot kuoristaan joukkoon pieniksi palloiksi.
  4. Alenna lämpöä ja lisää sipulisilppu. Kääntele 3–5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree, kääntele vielä 2 minuuttia.
  5. Käännä lämpö kovemmalle. Lisää punaviini ja anna sen kiehahtaa. Lisää tomaattimurska, vesi, kuiva pasta ja mausteet. Sekoita.
  6. Anna padan kypsyä liedellä, kannella peitettynä noin 25 minuuttia niin, että seos hiljalleen kuplii. Sekoittele välillä. Annostele lautasille ja viimeistele raastetulla pecorino- tai parmesaanijuustolla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1066 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makumatka Filippiineille! Kookosmaito pehmentää etikan happoja ja tuo kanaan ihanaa kermaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kookoskana

Ainekset

6
valkosipulinkynttä
3
cm:n pala
inkivääriä
1
plo (150 ml)
riisiviinietikkaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
½
dl
soijakastiketta
1
tl
kurkumaa
1–2
thaichiliä
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1
kg
broilerin koipia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele broilerinkoipiin. Anna marinoitua 2 tuntia jääkaapissa.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta broilerit vuokaan, säästä marinadi. Kypsennä koipia 25 minuuttia. Keitä sillä välin marinadia kasaan noin puolet. Kaada marinadi broilereiden joukkoon vuokaan ja jatka kypsentämistä noin 35 minuuttia.
  3. Tarjoa riisin kera.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 66 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Lisää kasviksia ihan huomaamatta! Kalkkunapyörykät saavat mehevyyttä kesäkurpitsasta ja tomaattikastikkeesta tulee uudenmakuinen, kun siihen lisää paprikaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalkkunapyörykät tomaatti-paprikakastikkeessa

Ainekset

Kastike
2
punaista paprikaa
3
kypsää tomaattia
1
sipuli
2
tl
öljyä
½–1
tl
savupaprikaa
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
punaviinietikkaa
ripaus sokeria
2
dl
vettä
Lihapyörykät
100
g
kalkkunanjauhelihaa
1
dl
raastettua kesäkurpitsaa
1
rkl
kapriksia
1
muna
1
rkl
korppujauhoja
½
tl
suolaa
Lisäksi
120
g
kuivapastaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi paprikat ja tomaatit. Hienonna sipuli. Paista paprikoita muutama minuutti öljyssä kattilassa. Ota paprikoista noin puolet syrjään kattilasta. Lisää pannulle tomaatti, sipuli ja savupaprika. Jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle loput kastikeaineet ja anna hautua noin 10 minuuttia.
  2. Sekoita jauheliha ja raastettu kesäkurpitsa. Hienonna kapriksia. Sekoita seoksen joukkoon kaprikset, muna, korppujauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  3. Soseuta tomaatti-paprikakastike sauvasekoittimella. Pyöritä taikinasta pyöryköitä ja siirrä kypsymään kastikkeeseen. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat kypsiä. Lisää lopuksi paistetut paprikanpalat. Keitä pasta pyöryköiden kypsyessä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1066 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ananasta keitossa? Kyllä vain! Sen makeus sopii täydellisesti Thaimaasta inspiraationsa saaneeseen kanakeittoon, jossa maistuvat lempeä kookos ja lämmittävä chili.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen kanakeitto

Ainekset

400
g
kananpojan tai kalkkunan jauhelihaa
2
tl + 2 tl
öljyä
150
g
kukkakaalia
150
g
kesäkurpitsaa
1–2
thaichiliä
1
valkosipulinkynsi
1
tlk
kikherneitä
1
prk
ananaspaloja mehussa
5
dl
kanalientä
2
tl
punaista thai-currytahnaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tlk
kookosmaitoa
1
limetin mehu ja kuoriraaste
Päälle
3
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Paista jauheliha kypsäksi pannulla 2 teelusikallisessa öljyä. Siirrä sivuun. Paloittele kukkakaali, kesäkurpitsa ja chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Kuullota kasviksia öljytilkassa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää jauheliha joukkoon. Valuta ja huuhdo kikherneet sekaan. Kaada ananaspurkin mehu ja kanaliemi kattilaan.
  3. Lisää ananaspalat, currytahna ja mausteet joukkoon ja keitä 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kookosmaito ja purista limetin mehu ja raasta sen kuori joukkoon. Hienonna pinnalle kevätsipulia.

Vinkki! Jätä pois tuore chili, niin keitosta tulee koko perheen suosikkisoppa.

Kommentit (0)