Jussi Aumo on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.

Helppo ja maukas pyhäruoka, jonka valmistuessa ehdit tehdä jotain muuta mukavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Valmistusaika
90 min.
Vaikeustaso
Helppo

Uunikana ja sitruunaperunat

Ainekset

1
kokonainen
(maissi)kana
1
pkt
pekonia (140 g)
2
kpl
pestyä sitruunaa
3-4
oksaa
rakuunaa (tai muu vastaava yrtti, jos rakuunaa ei löydy)
2
kpl
sipulia
4
siroa
porkkanaa
500
g
uusia tai muita ohutkuorisia "herkku"perunoita
8
kpl
valkosipulinkynsiä
1
dl
mustia ja vihreitä oliiveja (yhteensä)
0,6
dl
valkoviiniä
suolaa
vastajauhettua pippuria

Työvaiheet

1. Aseta uuni 200 asteeseen. Kuivaa ja sen jälkeen suolaa ja pippuroi kana. Peitä sen jälkeen kana limittäin asetetuilla pekoniviipaleilla. Aseta kana uunivuokaan.

2. Jaa yksi sitruuna puoliksi ja työnnä kanan sisään yhdessä muutaman rakuunan oksan kanssa. Paloittele loput 1,5 sitruunaa karkeasti.

3. Levitä sitruunat, neljään osaan jaetut sipulit, valkosipulit, oliivit. puolitetut perunat ja n. peukalon kokoisiin paloihin pilkotut porkkanat kanan ympärille uunivuokaan. Kaada viini vuokaan. Mausta rakuunalla, suolalla ja pippurilla.

4. Paista uunissa 30 minuuttia. Peitä sen jälkeen vuoka foliolla ja paista vielä 45-60 minuuttia kanan koosta riippuen niin, että sisälämpötila on 72 astetta.

5. Siirrä halutessasi kana ja vihannekset erilliseen tarjoiluastiaan ja kaada sen jälkeen vielä nesteet päälle. Anna vetäytyä 10 minuuttia folion alla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Maapähkinä sopii mainiosti yhteen mehevien kanapalojen kanssa. Broilerileikkeet paistetaan ensin valurautapannulla, minkä jälkeen ne siirretään pannuineen päivineen uuniin. Paahtunut maapähkinävoi antaa broilerille herkullisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinäkana

Ainekset

4
broilerin paistileikettä
4
rkl
maapähkinävoita
2
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
2
limettiä
1
tl
suolaa
(vettä)
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Lusikoi maapähkinävoi kulhoon. Raasta inkivääri ja yhden limetin kuori joukkoon. Raasta toisen limetin kuori talteen viimeistelyä varten. Purista molempien limettien mehu kulhoon, lisää suola ja sekoita. Jos seos on paksua ja vaikea sekoittaa, lisää vettä tilkka kerrallaan, kunnes seos on notkeaa.
  3. Pyyhi broilerinleikkeet talouspaperilla. Kuumenna öljy uuninkestävässä pannussa ja ruskista broilerit molemmin puolin kullanruskeiksi. Siirrä pannu pois liedeltä ja levitä maapähkinävoiseos leikkeille. Laita pannu uuniin ja kypsennä 10 minuuttia.
  4. Viimeistele leikkeet limetinkuorella.

Kommentit (0)

Ruokapankki. on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Helppo kanafajita maistuu koko perheelle!
Helppo kanafajita maistuu koko perheelle!

Tex mex ruoka on meidän perheen yksi suosikeista. Kanafajita onnistuu nyt tällä helpolla ohjeella ja maistuu koko perheelle.

Nyt lävähtää niin helppo ohje tiskiin, että oksat pois. Kanafajita maistuu koko perheelle. Syö kanafajitaa sitten tortillojen tai riisin kanssa, niin aina maistuu. Lisäksi itse tehtyä salsaa ja guacamolea, niin se olisi kuulkaas siinä, ohjeet myös noihin kahteen lisukkeeseen löytyy tästä alta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanafajita

Ainekset

4
kpl
kananfileitä suikaloituna
3
kpl
erivärisiä paprikoita suikaloituna
1
kpl
sipulia suikaloituna
loraus
oliiviöljyä
1
ps
taco-mausteseosta
Guacamole
2
kpl
avokadoja
1
kpl
valkosipulinkynsi
½ - 1
ruukkua
korianteria
1 - 2
kpl
limen mehua
suolaa ja mustapippuria
Salsa
4-6 kpl tomaatteja kuutioituna tai 1-2 rasiaa kirsikkatomaatteja kuutioituna
1
kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ - 1
ruukkua
korianteria hienonnettuna
1
kpl
pieni punasipuli hienonnettuna
1
kpl
tulinen jalapeno hienonnettuna
1-2
kpl
limen mehua
suolaa ja mustapippuria
ripaus ruokosokeria

Työvaiheet

KANAFAJITA:

Levitä pellille suikaloidut paprikat, sipulit ja kanat. Lorauta hieman öljyä päälle ja ripottelee taco-maustepussi kaikkien päälle. Sekoita kaikki käsin. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes kana on kypsää. Sitten ei muuta kuin syömään haluamallasi tavalla. Alla ohjeet guacamoleen ja salsaan.

GUACAMOLE:

Halkaise avokadot ja poista siemen. Kaavi lusikalla hedelmäliha sekoitusastiaan, lisää valkosipulin kynsi, purista 1-2 limen mehua, tuoretta korianteria ja lisää mausteet. Sekoita joko tasaiseksi massaksi tai jätä se vähän ns. paakkuiseksi.

Guacamolen voi tehdä morttelissa tai tehosekottimessa.

SALSA:

Kuutioi tomaatit, hienonna valkosipuli, punasipuli, jalapeno ja korianteri. Lisää puristettua limeä reilusti ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä ruokosokerilla. Sekoita hyvin ja anna maustua hetki.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 71 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Vie kana ja riisi uudelle tasolle! Paista seuraksi broccolinia ja surauta maustajaksi helppo argentiinalainen chimichurri-kastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu broileri ja chimichurri

Ainekset

200
g
broilerin rintafileetä
2
tl
öljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
tl
savupaprikaa
1
vihreä paprika
200
g
broccolinia
3
dl
kypsää riisiä
Chimichurri-kastike
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vettä
ripaus
suolaa
1
tl
sokeria
2
vihreää jalopenoa
1
dl
korianteria hienonnettuna
1
rkl
oreganoa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
  2. Paista broilerin rintafileet kypsiksi tilkassa öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja savupaprikalla. Kääräise kypsät fileet folioon vetäytymään.
  3. Leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Paista paprikaa ja broccolinia pannulla noin 5 minuuttia. Lisää keitetty riisi pannulle ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  4. Viipaloi broilerifileet pannulle riisin ja kasvisten päälle. Tarjoa chimichurri erikseen tai ruoan päälle lusikoituna.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Mausteinen chorizo tekee yhden astian pastapadasta vastustamattoman iltaruuan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizolla maustettu pastapata

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
400
g
broilerin jauhelihaa
2
chorizo-tuoremakkaraa
2
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
punaviiniä
400
g
tomaattimurskaa
4
dl
vettä
4
dl
pennepastaa kuivana (200 g)
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
tl
basilikaa
1
tl
oreganoa
Viimeistelyyn
pecorino- tai parmesaanijuustoa raasteena

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy suuressa valurautapadassa liedellä. Paista jauheliha kahdessa erässä.
  3. Purista chorizot kuoristaan joukkoon pieniksi palloiksi.
  4. Alenna lämpöä ja lisää sipulisilppu. Kääntele 3–5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree, kääntele vielä 2 minuuttia.
  5. Käännä lämpö kovemmalle. Lisää punaviini ja anna sen kiehahtaa. Lisää tomaattimurska, vesi, kuiva pasta ja mausteet. Sekoita.
  6. Anna padan kypsyä liedellä, kannella peitettynä noin 25 minuuttia niin, että seos hiljalleen kuplii. Sekoittele välillä. Annostele lautasille ja viimeistele raastetulla pecorino- tai parmesaanijuustolla.

Kommentit (0)