Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje Ali Toppinen

Ali Toppinen valmistaa Soppa365-ohjelmassa uunissa paahdetun kokonaisen kanan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Uunissa paahdettu kokonainen kana

Ainekset

Maustevoi kanalle
250
g
huoneenlämpöistä voita
1/2
puntti
timjamia
1/2
puntti
rosmariinia
1/2
punainen chili
2
valkosipulin kynttä
1
rkl
suolaa
1/4
sitruunaa
Kasvislisuke
1
kukkakaali
1
kesäkurpitsa
1
munakoiso
80
g
babypinaattia
1
kokonainen kana / broileri

Työvaiheet

  1. Anna kanan lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen aloittamista. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
  2. Pilko sitruunaa lukuun ottamatta kaikki maustevoin ainekset pieneksi ja sekoita ne huoneenlämpöiseen voihin ja mausta suolalla. Hiero maustevoi huolellisesti kanan pintaan, sisälle ja nahan alle. Laita sitruunan lohko kanan sisään. Aseta paistomittari tiukasti koiven ja rintafileen väliin.
  3. Kypsennä kanaa 10 min uunissa, jonka jälkeen laske lämpötilaa 150 asteeseen ja kypsennä n. 30 min tai kunnes kanan sisälämpötila on 72 astetta. Kanan kypsyessä voitele sitä uunivuokaan valuvalla maustevoilla.
  4. Pilko kasvikset n. 1 cm x 1 cm paloiksi ja sekoita ne kulhossa sekaisin. Lisää kasvikset kanan kanssa samalle uunivuoalle kun kanan sisälämpötila on n. 45 astetta.
  5. Kun kana on kypsää leikkaa se puoliksi. Sekoita babypinaatti kasvisten sekaan ja tarjoa.

Vinkki: Kanat ja broilerit myydään usein pakasteina. Laita lintu sulamaan jo edellisenä päivänä: poista se muovista ja laita se vatiin, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin. Huuhtele ja kuivaa sulanut kana tai broileri ennen maustevoin lisäämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Marinoidut broilerin koipi-reidet paistuvat näppärästi uunissa. Keitä lisäksi riisiä tai irrottele lihat tortillalättyjen sisään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + 4 h maustumiseen
Vaikeustaso
Helppo

El pollo loco eli meksikolainen broileri

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
noin 5
cm:n pala
kuorittua inkivääriä
1
dl
ananasmehua
1
rkl
limettimehua
1
tl
korianterinsiemeniä
1
rkl
rypsiöljyä
4
broilerin koipi-reittä
1
tl
hiutalesuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
1
ruukku
korianteria
Tarjoiluun
tomaattisalsaa, guacamolea ja maissisalsaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Viipaloi inkivääri ja chili. Lisää joukkoon ananas- ja limettimehu, kevyesti murskatut korianterinsiemenet ja rypsiöljy. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Laita ne muiden aineiden joukkoon ja anna maustua viileässä vähintään 4 tuntia.
  2. Nosta koipi-reidet uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia. Varmista, että liha on kypsää.
  3. Tarjoa tomaattisalsan, quacamolen ja maissisalsan kanssa. Voit halutessasi tarjota lisäksi tortillalättyjä tai keitettyä riisiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Täyttävä herkkumunakas syntyy 10 minuutissa kaupan valmiista grillibroilerista. Täydellisen helppoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalifornian kana-avokadomunakas

Ainekset

4
pekoniviipaletta
4
kananmunaa
(loraus
vettä)
tilkka
öljyä
150
g
valmista grillibroileria
½
avokado
1
pieni tomaatti
2
rkl
(valkosipuli)majoneesia
2
tl
sinappia

Työvaiheet

  1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi kuumalla pannulla, siirrä hetkeksi sivuun.
  2. Riko kananmunien rakenne ja lorauta hieman vettä joukkoon.
  3. Kuumenna tilkka öljyä pannulla (tai käytä pekonista pannulle irronnutta rasvaa) ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Liikuttele lastalla, jotta munakas kypsyy tasaisesti. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  4. Revi sillä aikaa broileri ja viipaloi tomaatti ja kuori ja viipaloi avokado.
  5. Pursota majoneesi ja sinappi toiselle puolelle munakasta, täytä broilerilla, pekonilla, tomaatilla ja avokadolla. Taita munakkaan toinen puoli kanneksi päälle. Anna vetäytyä minuutin ajan kannen alla. Toista sama lopulle munakasmassalle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mausteista broilerinjauhelihaa, riisiä ja kasviksia sisältävä kulhoruoka on vartissa valmis. Aasialaiset maut saa ruokaan helposti valmiskastikkeilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen broilerikulho

Ainekset

2
ps
pikariisiä (esimerkiksi Uncle Ben’s basmati)
1
rkl
murskattua valkosipulia purkista tai 2 tuoretta valkosipulinkynttä
2
rkl
inkivääritahnaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
pkt (400 g)
broilerinjauhelihaa
4
rkl
teriyaki- tai bulgogi-kastiketta
1
ps (150 g)
lehtikaalisuikaleita
(4
keitettyä kananmunaa)

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuullota valkosipulimurskaa ja inkivääriä öljyssä pannulla muutama minuutti.
  3. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää maustekastike ja anna lämmetä. Ota jauhelihaseos pois pannulta ja lisää lehtikaali. Kääntele sitä hetki.
  4. Laita riisi kulhoihin. Nosta päälle jauheliha ja lehtikaali. Viimeistele halutessasi keitetyillä kananmunilla.


Vinkki: Voit halutessasi lisätä muitakin kasviksia, kuten kurkkua.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.

Kana-kasvispelti on aivan uskomattoman hyvää, sopivasti makeutta, suolaisuutta, tujaus chiliä ja hieman inkivääriä. Kanan saa maistumaan suorastaan täydelliseltä, kun sen aatelisoi valkosipulilla, sitruunalla ja pestolla. Raikas fetadippi on vastustamaton lisuke! Tämä terveellinen peltiruoka...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen kana-kasvispelti ja fetadippi

Ainekset

6
kpl
porkkanoita
1
kpl
bataatti
2
kpl
palsternakkaa
2
kpl
punasipulia
10
g
inkivääriä
1
kpl
punainen (mieto) chili
3
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
1
tl
sormisuolaa
3
kpl
lehtisellerin varsia
500
g
broilerin filettä
2
kpl
valkosipulin kynttä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
vihreää pestoa
fetadippi
150
g
fetajuustoa
2
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
hunajaa
ripaus
sormisuolaa
ripaus
mustapippuria
viimeistelyyn
basilikaa

Työvaiheet

Kuori ja pilko porkkanat, bataatti, palsternakka ja punasipuli.
Kuori inkivääri. Halkaise chili ja poista sen valkoiset osat ja siemenet.
Asettele ne pellille leivinpaperin päälle.
Raasta inkivääri ja pilko chili hienoksi silpuksi.

Mittaa kulhoon rypsiöljy ja hunaja.
Sekoita joukkoon inkivääri, chili ja sormisuola.
Ota marinadia talteen ruokalusikallinen toiseen kulhoon.
Pirskottele loppu marinadi (n. 5 rkl) kasvisten päälle pellille.
Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Pilko lehtisellerin varret tikuiksi. (Säästä lehdet koristeluun)
Sekoita lehtiselleritikkujen joukkoon loppu marinadi.
Ruskista broilerifileet (grilli)pannulla. Hienonna valkosipuli.
Purista kanan joukkoon sitruunan mehu ja lisää myös valkosipulimurska.

Pilko paistetut kanafileet n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.
Ota esipaistetut kasvikset uunista.
Nosta pellille kanat, lusikoi kanan päälle pestoa.
Asettele pellille myös lehtiselleritikut.
Paista vielä 15 minuuttia.

Paistumisen aikana valmista fetadippi.
Murskaa feta haarukalla.
Sekoita fetamurskan joukkoon jugurtti ja mausteet.

Viimeistele pelti basilikalla ja lehtisellerin lehdillä.
Nauti fetadipin kanssa.
Tämä on taatusti uusi lemppariruoka!

Kommentit (0)