Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
13:35 | 29.3.2016

Uunissa paahdettu kokonainen kana

Lisää omaan keittokirjaan
Soppakokki Ali on lisännyt 30 reseptiä
Ohje Ali Toppinen

Ali Toppinen valmistaa Soppa365-ohjelmassa uunissa paahdetun kokonaisen kanan.

Ali näyttää videolla, miten kana renssataan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helppo

Uunissa paahdettu kokonainen kana

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Maustevoi kanalle
250
g
huoneenlämpöistä voita
1/2
puntti
timjamia
1/2
puntti
rosmariinia
1/2
punainen chili
2
valkosipulin kynttä
1
rkl
suolaa
1/4
sitruunaa
Kasvislisuke
1
kukkakaali
1
kesäkurpitsa
1
munakoiso
80
g
babypinaattia
1
kokonainen kana / broileri

Vaiheet

  1. Anna kanan lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen aloittamista. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
  2. Pilko sitruunaa lukuun ottamatta kaikki maustevoin ainekset pieneksi ja sekoita ne huoneenlämpöiseen voihin ja mausta suolalla. Hiero maustevoi huolellisesti kanan pintaan, sisälle ja nahan alle. Laita sitruunan lohko kanan sisään. Aseta paistomittari tiukasti koiven ja rintafileen väliin.
  3. Kypsennä kanaa 10 min uunissa, jonka jälkeen laske lämpötilaa 150 asteeseen ja kypsennä n. 30 min tai kunnes kanan sisälämpötila on 72 astetta. Kanan kypsyessä voitele sitä uunivuokaan valuvalla maustevoilla.
  4. Pilko kasvikset n. 1 cm x 1 cm paloiksi ja sekoita ne kulhossa sekaisin. Lisää kasvikset kanan kanssa samalle uunivuoalle kun kanan sisälämpötila on n. 45 astetta.
  5. Kun kana on kypsää leikkaa se puoliksi. Sekoita babypinaatti kasvisten sekaan ja tarjoa.

Vinkki: Kanat ja broilerit myydään usein pakasteina. Laita lintu sulamaan jo edellisenä päivänä: poista se muovista ja laita se vatiin, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin. Huuhtele ja kuivaa sulanut kana tai broileri ennen maustevoin lisäämistä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Soppa365-tv
uunissa paahdettu kokonainen kana
Kot kot
Viikonloppubistro
Kot kot
Soppa365-tv

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini