Me Naiset on lisännyt 1486 reseptiä.
Linkitetty 219 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Tässä kanassa on valkosipulia marinadissa, kastikkeessa ja päällä friteerattuna ripotteena – eikä yhtään liikaa! Friteerattu rapea valkosipuli on vastustamaton herkku myös salaattien ja paistetun riisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulikana

Ainekset

kg
broilerin koipireisiä
10
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
½
dl
kuumaa vettä
1
dl
soijakastiketta
1
dl
sokeria
2
tl
harissaa
Päälle
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
öljyä valkosipulin uppopaistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet hyvin pieneksi silpuksi. Hiero suolan kanssa yhteen. Kaada kulhoon ja lisää lämmin vesi. Anna tekeytyä 5 minuuttia.
  2. Kaada ja puristele valkosipuliseos siivilän läpi toiseen kulhoon. Säilytä jäljelle jäänyt valkosipulisilppu jääkaapissa. Lisää nesteeseen soijakastike ja sokeri, anna sokerin liueta. Kaada puolet marinadista broilerin koipireisille ja säästä loput kastikkeeseen. Marinoi broileria kaksi tuntia.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta broilerinkoivet marinadista leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kypsennä noin tunnin ajan, kunnes broileri on läpikypsää.
  4. Mittaa säästetty marinadi paistinpannulle ja lisää harissa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hieman keittyä kasaan. Pyöritä kypsät koivet tahmeassa kastikkeessa.
  5. Uppopaista säästettyä valkosipulisilppua erikseen runsaassa öljyssä ja ripottele koipien päälle. Tarjoa riisin ja kasvisten kanssa.

Kommentit (2)

riepuja

Tuntuu liian matalalta 175 astetta. Ei koivet kuiva vaikka 200 astetta

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

175 asteessa broileri kypsyy ilman että rasva alkaa räiskyä vuoasta, mutta jos tämä ei haittaa niin voi toki kypsentää kuumemmassakin. Mehevää tulee joka tapauksessa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Ilkka Uusivuori ja Johanna Lätti ja Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopea rakuunakana on tuttu näky Ilkka Uusivuoren ruokapöydässä arkipäivisin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea rakuunakana

Ainekset

400
g
broilerin sisäfileitä
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
yrttisuolaa
1
tl
broilerimaustetta
½
tl
mustapippuria
4
dl
vettä
2
dl
kermaa
1
rkl
kanafondia
1
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
dijoninsinappia
LISÄKSI
4
dl
riisiä

Työvaiheet

  1. Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.

  2. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Leikkaa fileet suupaloiksi ja paista pari minuuttia pannulla oliiviöljyssä. Lisää mausteet ja jatka paistamista pari minuuttia.

  4. Lisää vesi, kerma ja fondi. Anna seoksen kiehua noin 1 minuutti. Lisää hunaja, sitruunamehu ja sinappi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa rakuunaa. Kuumenna vielä kertaalleen kiehuvaksi. Tarjoa rakuunakana keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Grillaa broilerin lisäksi myös sitruunan puolikkaat, joiden mehulla viimeistellään kypsät fileet. Broilerinfileet kypsyvät nopeasti, kun ne nuijii hieman ohuemmaksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu sitruunabroileri

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
4
valkosipulinkynttä
muutama oksa timjamia
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
sormisuolaa
½
tl
chiliä myllystä
½
tl
mustapippuria myllystä
VIIMEISTELYYN
½
dl
sitruunamehua
1
rkl
sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
(tuoretta timjamia, oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Nuiji rintafileet halutessasi hieman ohuemmiksi, niin ne kypsyvät nopeammin grillissä.

  2. Pese sitruuna, raasta kuori hienoksi raasteeksi ja purista hedelmän mehu.

  3. Kuori ja hienonna valkosipulit ja timjamit. Laita ne kulhoon. Lisää öljy, tilkka sitruunamehua sekä mausteet. Pyöräytä rintafileet öljyseoksessa.

  4. Kuumenna grilli ja grillaa broilerit kypsiksi. Paistoaika riippuu fileen paksuudesta. Voit tarkistaa kypsyyden mittarilla: kun mittari osoittaa 70 astetta, broileri on kypsää.

  5. Nosta broilerinfileet vadille ja valuta niiden päälle sitruunamehua. Ripottele päälle raastettua sitruunankuorta. Viimeistele halutessasi tuoreella timjamilla ja oliiviöljyllä.

Vinkki Voit tarjota broilerin halutessasi alkuruokien seurassa, viipaleiksi leikattuna. Se sopii myös pääruoaksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Tuomas Kolehmainen ja Mikko Hannula

Japanilainen soijakastike tamari muodostaa saken ja mirinin kanssa tare-kastikkeen, joka tekee kanavartaista uskomattoman herkullisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + maksojen sulatus
Vaikeustaso
Helppo

Kanavartaat yakitori

Ainekset

300
g
broilerin maksoja
300
g
broilerin sydämiä
ripaus suolaa
TARE-KASTIKE
3
dl
miriniä
3
dl
sakea
2
dl
tamaria (japanilaista soijakastiketta)
1
dl
ruokosokeria
2
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sulata maksat jääkaapissa. Huuhtele lihat nopeasti kylmällä vedellä ja taputtele kuiviksi talouspaperilla. Pujota (liotettuihin) vartaisiin erillisiksi maksa- ja sydäntikuiksi.

  2. Valmistele grilli. Tee tare-kastike grillin kuumetessa. Laita kaikki ainekset pieneen kasariin. Kuumenna hitaasti juuri ja juuri kiehuvaksi ja anna kuplia hiljaa, kunnes sokeri on liuennut. Kaada sellaiseen astiaan, jossa voit helposti dipata vartaat grillaamisen jälkeen.

  3. Ripottele vartaille suolaa ja grillaa ne muutama kerrallaan suorassa ja kovassa lämmössä. Käännä aina kun pinta on ruskistunut, noin 20 s/puoli. (Maksavartaat irtoavat grilliritilästä helpommin vasta kun ne ovat ruskistuneet. Voit sivellä niitä kevyesti öljyllä ennen grilliin laittamista. Varmista, että grilliritilä on kunnolla kuumentunut.)

  4. Pyörittele ruskistetut vartaat tare-kastikkeessa ja nosta vadille. Tarjoa kuumina.

Vinkki Säilytä tare-kastike kannellisessa purkissa jääkaapissa. Lämmitä kastike ennen käyttöä hitaasti melkein kiehuvaksi.

Kommentit (2)

Jxa

Mistäpä päin suomea löytyy broilerin maksoja tai sydämiä. Viimeksi näin Vilnassa, kauppahallissa.
Jxa

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! Broilerin maksaa löytyy pakastetuotteena isoista ruokakaupoista. Broilerin sydäntä ei yhtä laajalti. Lähikaupalle voi myös esittää tuotetoiveita, jos valikoimaan ei tällä hetkellä kumpikaan kuulu. 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 86 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Tuomas Kolehmainen ja Mikko Hannula

Tasaisen suolauksen ja lihan mehevyyden saa aikaan liottamalla kokonaista broileria valkoviinillä maustetussa suolaliemessä ennen kypsennystä. Mangoldin sesonki alkaa lähempänä elokuuta, mutta sen voi korvata musta- tai lehtikaalilla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t + 24 t liottaminen
Vaikeustaso
Helppo

Suolakylpykana ja mangoldia

Ainekset

1
kokonainen kana tai broileri
SUOLAKYLPY
1
l
vettä
6–7
rkl
karkeaa merisuolaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
5
laakerinlehteä
1
tl
mustapippureita
6
dl
kuivaa valkoviiniä (jääkaappikylmää)
BROILERIN SIVELYYN
50
g
voita huoneenlämpöisenä
1
tl
suolaa
2
valkosipulin kynttä
1/2
sitruunan mehu
KERMASSA MUHENNETTU MANGOLDI
1
nippu (n. 250 g)
mangoldia tai mustakaalia
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
dl
valkoviiniä
2
dl
kuohukermaa
4
valkosipulinkynttä
n. 2
tl
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita broileri suolaliemeen maustumaan ruoanvalmistusta edeltävänä päivänä. Laita vesi ja suola kattilaan, pilko sekaan sipuli kuorineen ja lisää muutamaan osaan pilkotut valkosipulin kynnet, viipaloitu sitruuna sekä laakerinlehdet ja mustapippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä minuutti. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Huuhtele broileri sisältä ja ulkoa kylmällä vedellä. Taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla. Laita se isoon metalliseen tai keraamiseen kulhoon.

  3. Kaada kylmä viini kattilaan suolaliemen sekaan ja liemi broilerin päälle. Laita broilerin päälle lautanen painoksi jotta se pysyy nesteen pinnan alla ja nosta astia jääkaappiin vuorokauden ajaksi (24 t).

  4. Nosta broileri suolaliemestä ja kaada liemi pois. Taputtele broilerin pinta talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa broileri keittiösaksilla vatsapuolelta halki ja levitä auki. Jätä huoneenlämpöön grillin valmistelun ajaksi.

  5. Yhdistä broilerin sivelyvoin ainekset pienessä kulhossa. Hienonna mangoldi ja valkosipulinkynnet.

  6. Laita broileri ensin suoraan lämpöön nahkapuoli alaspäin. Pyörittele broileria grillissä niin, että nahka ruskistuu kaikkialta. Käännä broileri ja sivele juuri ruskistetulle nahkalle voiseosta. Grillaa muutama minuutti niin, että linnun ontelopuoli myös ruskistuu hiukan.

  7. Käännä taas broileri nahkapuoli alaspäin, sivele juuri grillatulle pinnalle voiseosta ja siirrä broileri grilliin epäsuoraan lämpöön jatkamaan kypsymistä. Käännä broileri muutaman minuutin välein ja sivele aina esiin käännetty puoli voiseoksella.

  8. Valmista broilerin kypsyessä mangoldi joko suoraan grillissä tulenkestävässä pannussa tai kaasugrillin sivupolttimolla. Kuumenna laakeassa, korkeareunaisessa pannussa oliiviöljyä ja täytä pannu mangoldilla. Paistele nostellen mangoldia pihdeillä, kunnes se alkaa pehmetä ja kutistua. Lisää mangoldia sitä mukaa, kun pannuun mahtuu lisää. Kun yli puolet mangoldista on pannussa, kaada joukkoon valkoviini ja kerma. Kiehauta ja jatka paistamista ja kääntelyä. Lisää samalla loputkin mangoldista. Hienonna valkosipuli ja lisää lopuksi joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna kypsyä hiljaa. Mangoldin voi syödä joko rapsakkana tai täysin pehmeäksi haudutettuna, se on makuasia.

  9. Grillaa kokonaista broileria n. 30 minuuttia. Se on kypsää, kun reisipalan sisälämpötila on paksuimmasta kohdasta 75 astetta. Peitä broileri foliolla ja anna levätä 10 minuuttia (lepuutuksen aikana sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen). Paloittele lintu ja asettele vadille, muhennetun mangoldin päälle.

Kommentit (5)

Vierailija

Paljonko valkoviiniä mangoldiin?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! Mangoldiin tulee 1/2 dl valkoviiniä, määrä on korjattu ohjeeseen.

Vierailija

Oikeat kokit eivät rähmi vatsapuolta, vaan leikkaavat kanasta pois rintalastan ja sitten levittävät kanan litteäksi.

Kannattaa googlata sanoilla butterflied chicken tai poulet papillon.

Vierailija

Rintalastan? Tarkoitat varmaan selkärankaa? Se on se minkä keittiömestarit leikkaa pois kun kana litistetään :) Silloin koivet kääntyy sellaiseen asentoon että ne kypsyy yhtä tasaisesti kuin rintafileetkin.

Google vinkkisi olivat kyllä oikein.

Käyttäjä11463
Seuraa 
Liittynyt29.6.2018

Saattaa olla että kokonainen broisku ei kattilassa yhdellä litralla nestettä ihan kokonaan peity 🤔. Miksi valkkarinn pitää olla jääkaappikylmää? Kokille ehkä