Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Maku on pääosassa, kun kananleikkeet täytetään fetalla ja maustetaan zaatarilla. Kaveriksi tehdään raikas salaatti edamame-pavuista ja herneenpaloista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Zaatar-kana ja vihreä fattoush-salaatti

Ainekset

4
kananpojan rintaleikettä
100
g
fetaa
1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
rkl
oliiviöljyä
1 + 1
rkl
voita ja öljyä paistamiseen
1
tl
merisuolaa myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
zaatar-mausteseosta
Fattoush-salaatti
1
pss (300 g)
edamame-papuja
200
g
herneenpalkoja
1
kurkku
1
avokado
2
pitaleipää
100
g
fetaa
Yrttikastike
2
limettiä
1/2
dl
minttua hienonnettuna
1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
dijoninsinappia
4
rkl
oliiviöljyä
Zaatar-mausteseos
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
kuivattua timjamia
2
rkl
kuivattua oreganoa
2
tl
sormisuolaa
1
tl
sumakkia (esim. Sevan)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pyyhi rintaleikkeet talouspaperilla. Viillä leikkeisiin "tasku". Murustele feta sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna lehtipersilja fetan joukkoon. Lisää öljy. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Lusikoi seos taskuihin.
  3. Paista leikkeisiin kaunis väri kuumassa pannussa voi-öljyseoksessa. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 75 astetta.
  4. Tee sillä välin salaatti. Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Laita viimeiseksi minuutiksi herneenpalot papujen joukkoon kypsymään. Valuta ja jäähdytä pavut ja herneet huuhtomalla ne kylmällä vedellä. Jätä valumaan siivilään.
  5. Kuori kurkku raidalliseksi. Puolita kurkku pituussuunnassa, poista siemenet lusikalla ja viipaloi kurkku. Poista avokadosta kuoret ja kivi. Viipaloi avokado. Paahda pitaleivät ja revi ne paloiksi.
  6. Tee salaatinkastike. Raasta limettien kuori ja purista mehu. Hienonna yrtit. Surauta limetinmehu, -kuori ja yrtit tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon hunaja ja sinappi. Lisää öljyä, kunnes kastike on paksua. Pyörittele pavut, kurkku ja avokado kastikkeessa.
  7. Tee zaatar-mausteseos. Paahda siemeniä kuumassa kuivassa pannussa noin minuutti. Laita siemenet ja yrtit mortteliin. Hienonna. Lisää suola ja sumakki.
  8. Nosta salaatti tarjoiluvadille. Laita päälle kypsät broilerit. Murustele päälle fetaa. Viimeistele ripottelemalla salaattiin zaataria.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä17112 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Kanakeitto on herkullinen ruoka arkeen sekä koko perheelle. Helppo valmistaa ja myös terveellinen vaihtoehto! Ripauksen enemmän makua ja luxusta keitto saa koskenlaskija-juustosta. Kannattaa kokeilla.

Kasvisten täyttämä kanakeitto lämmittää koko perhettä arjen keskellä. Jos haluat hieman oikaista keiton tekemisessä niin voit käyttää pakastevihanneksia, itse suosin yleensä tuoreita vihanneksia mutta niiden esivalmistelu vie hieman enemmän aikaa, joka saattaa arjen keskellä olla ongelma....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Koskenlaskijan kanakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
porkkanaa
1
mieto chili
1
purjo
250
g
kanasuikaleita (maustamaton)
1
tl
tomaattipyree
1
l
kanalientä (puljonki)
2
dl
basmatiriisi tai pitkäjyväinen riisi
1
paketti
Koskenlaskijajuusto
suolaa ja mustapippuria
tuore persilja koristeluun

Työvaiheet

Esivalmistele kasvikset tai vaihtoehtoisesti käytä pakastekasviksia.

Kuori sipuli sekä porkkanat ja poista miedosta chilistä siemenet. Käytä aluksi vain puolikas chili keittoon ja katso kuinka tulista siitä tulee, voit halutessasi lisätä chiliä myös jälkeenpäin lisää.

Pese purjo ja leikkaa se pitkittäissuunnassa viipaleiksi. Jätä purjo omaan astiaan ja sekoita muut kasvikset keskenään.

Lisää tilkka oliiviöljyä kasariin ja paista kanasuikaleet siinä. Kun kanat ovat saaneet hieman lämpöä ja väriä voit lisätä sipulin, porkkanat, puolikkaan chilin sekä teelusikallisin tomaattipyreetä.

Lisää puljongin kanaliemi kun sipulit ja muut vihannekset ovat hieman pehmentyneet. Kuumenna neste kasarissa kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä kannen alla noin 20 minuutin ajan kunnes riisi on kypsää. Lisää ripaus mustapippuria ja suolaa, ja tarkista maku.

Lisää koskenlaskijajuusto viimeiseksi kun keitto on muuten valmista ja se sulaa upeasti keittoon.

Koristele tuoreella persiljalla.

Kommentit (4)

Käyttäjä16278
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Upean näköinen keitto! Koskenlaskiallahan on monia eri makuja, vahvempikin versio voisi sopia tähän erittäin hyvin?

Käyttäjä16278
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Terve! Joo itse ajattelin kokeilla ensi kerralla sitä punaista pakettia.

Käyttäjä17112
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Joo aivan varmasti sopii, hyvä idea kokeilla eri makuisia kermoja/juustoja, tuovat varmasti vaihtelua.

Vierailija

Jätetäänkö purjo omaan astiaan ikuisiksi ajoiksi?

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva Sami Repo

Jos broilerin grillaaminen jännittää, kannattaa aloittaa siivistä, sillä ne ovat helppoja grillata!

Broilerin grillaminen jännittää monia, ja raa’an lihan pelossa liha kypsennätään usein hengiltä. Varma niksi on grillata broileriin nopeasti kuumalla rapean paahteinen pinta ja kypsentää liha lopuksi matalalla tai epäsuoralla lämmöllä. Kypsän broilerin sisälämpö tila 74 astetta. Voit testata...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia + marinointi väh. 4 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset kanansiivet

Ainekset

1
pkt (800g)
broilerin siipiä
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
40
g
inkivääriä
2
rkl
vettä
2
rkl
osterikastiketta
2
rkl
soijakastiketta
2
tl
sokeria
1
tl
vahvaa sinappia
2
tl
kalakastiketta
LISÄKSI
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
minttua
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ruukku
herneenversoja
1
dl
suolapähkinöitä
1
limetti

Työvaiheet

  1. Pilko valkosipulit, sipuli, ja inkivääri. Laita ne veden kanssa tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi seokseksi.
  2. Laita kanat suljettavaan muovipussiin ja kaada marinadi joukkoon. Anna lihan maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  3. Grillaa siipiä kuumassa grillissä 15–20 minuuttia niin, että lihan lämpötilä on paksusta kohdasta 74 astetta.
  4. Laita paahtuneet siiv t reilulle yrttipedille ja ripottele pinnalle pähkinöitä. Viipaloi oheen limettiä tarjolle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Paholaisen leivonnainen on suolainen piirakka, joka valmistuu valmiista pakastepiirakkapohjasta ja broilerista. Tämä on syntisen hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 tunti + hillon jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Paholaisen piirakka

Ainekset

1
(noin 400g)
pyöreä pakastepiirakkataikina
TÄYTE
300
g
broilerinsuikaleita
2
tl
öljyä
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa thai chilikastiketta
PÄÄLLE
150
g
vuohenjuustoa
MUNAKERMA
1 1/2
dl
kuohukermaa
2
kananmunaa
MAAILMAN HELPOIN PAHOLAISENHILLO
1
tlk
tomaattimurskaa
1
dl
hillosokeria
2
mietoa chiliä

Työvaiheet

  1. Tee ensin hillo. Laita tomaa ttimurska ja hillosokeri kattilaan. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua poristen noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee hillomaiseksi. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa.
  2. Sulata piirakkapohja pakkauksen ohjeen mukaan. Painele vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä pannulla. Mausta pippurilla, soijakastikkeella ja makealla thaichilikastikkeella. Levitä täyte piirakkapohjalle.
  4. Sekoita munakerman ainekset ja kaada päälle. Leikkaa vuohenjuustosta ohuita kiekkoja piirakan päälle. Paista noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista. Tarjoa paholaisenhillon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 221 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Marja Samuli

Kaffa Roasteryn toimitusjohtaja Svante Hamp jakoi tämän kehuja keräävän parmesaanibroilerin reseptin Gloria ruoka & viinille!

”Meillä on terassilla pieni puutarha, jossa kasvaa paljon salviaa. Valmistan sadosta salviavoita, joka sopii broileriin ja oikeastaan ihan kaikkeen. Uunikirsikkatomaattien reseptin opin, kun olin mukana avaamassa ensimmäistä La Torrefazzione -kahvilaa. Sen jälkeen olen kokannut tämän superhelpon...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 tunti 10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaanibroileri ja balsamico-uunitomaatit

Ainekset

4
broilerin ohutta rintafileetä
1 1/2
dl
parmesaania raastettuna
1 1/2
dl
korppujauhoja
1/2
dl
sitruunan raastettu kuori
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1
iso kananmuna
1/2
dl
vehnäjauhoa
1/4
tl
suolaa
UUNIKIRSIKKATOMAATIT
2
rs (a 250g)
terttukirsikkatomaatteja
1
dl
balsamicoa
2
rkl
oliiviöljyä
SALVIAVOI
1
ruukku
salviaa
75
g
voita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhdo ja kuivaa tomaatit ja nosta ne pieneen uunivuokaan. Lisää pohjalle balsamico ja oliiviöljy. Kypsennä uunin keskitasolla 45-60 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet ja puristuneet hieman kasaan.
  2. Valmista sillä aikaa broilerinfileet. Ota esille kolme lautasta. Sekoita ensimmäiselle lautaselle keskenään raastettu parmesaani, korppujauho, sitruunankuori ja pippuri.
  3. Riko toiselle lautaselle kananmuna ja sekoita haarukalla kevyesti sen rakenne rikki.
  4. Laita kolmannelle lautaselle vehnäjauhot ja sekoita joukkoon ripaus suolaa.
  5. Pyörittele rintafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi parmesaanisekoituksessa.
  6. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Laita broilerifileet leivinpaperin päälle uunipellille ja siirrä ne kypsymään uunin keskitasolle tomaattien kanssa. Kypsennä noin 25 minuuttia tai kunnes fileet ovat läpikypsiä ja niiden pinta on saanut kauniin paistovärin.
  7. Fileiden kypsyessä valmista salviavoi. Nypi salviasta lehdet. Heitä rangat pois. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää salvialehdet. Kuumenna lehtiä miedolla lämmöllä, kunnes lehdet ovat rapeita, mutta eivät pala tai ruskistu liikaa.
  8. Kokoa annokset. Nosta lautaselle broilerifileetä ja balsamicotomaatteja. Valuta salviavoita broilerifileiden päälle.

Kommentit (7)

Vierailija

Ihan loistava ja superhelppo, hyvää pastan kera. Tomaatit erityisesti mahtavia!

Kiva uusi vinkki, kiitos

Tästäpä saa helposti myös gluteenittoman, kun käyttää gluteenittomia korppujauhoja ja vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomiin vaaleisiin jauhoihin.

Tuota pitääkin tehdä, kun ilmat viilenevät ja voi taas uunia käyttää. Toki tuo onnistuisi grillissäkin.

Ja niille, jotka eivät parmesaanista tykkää tai joiden mielestä se on liian kallista, niin kotimainen Valion emmentalraaste, se ihan hienojakoinen, on vallan oiva korvike, on mielestäni jopa parempi.

Ja jos joku ei tykkää salviasta ( joka kuumalla ilmalla viilentää ja auttaa hikoiluun), niin salvian tilalla voi käyttää vaikka persiljaa.

Vierailija

Kysymys: poistetaanko tomaatteja todella 45+25 minuuttia uunissa?

Mitäh?

Kieltämättä eriksoisen pitkä paistoaika pikkuisille kirsikkatomaateille? Uuniperunatkin valmistuu nopeammin?!

Vierailija

Varmasti hyvää mutta parmesaanissa on rasvaa ja suolaa ihan älyttömästi, vehnäjauhoakaan en tykkäisi käyttää. Samoin huomioin tuon tomaattien uunissaolo ajan, todellako?

Chillix

"Varmasti hyvää mutta parmesaanissa on rasvaa ja suolaa ihan älyttömästi, vehnäjauhoakaan en tykkäisi käyttää."

Ehkä sitten ei kannata tehdä tätä ruokaa.

T01v01lmar1
Seuraa 
Liittynyt22.10.2016

Tällä ohjeella tuo ei taida onnistua, ainakaan kiertoilmauunissa. Kana kuivuu, tomaatit hajoaa. Myös balsamicon ja öljyn suhde lienee väärin, ehkä kannattaa kokeilla päinvastoin? Näin tulee kovin etikkaista.