Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2118 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Maku on pääosassa, kun kananleikkeet täytetään fetalla ja maustetaan zaatarilla. Kaveriksi tehdään raikas salaatti edamame-pavuista ja herneenpaloista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Zaatar-kana ja vihreä fattoush-salaatti

Ainekset

4
kananpojan rintaleikettä
100
g
fetaa
1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
rkl
oliiviöljyä
1 + 1
rkl
voita ja öljyä paistamiseen
1
tl
merisuolaa myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
zaatar-mausteseosta
Fattoush-salaatti
1
pss (300 g)
edamame-papuja
200
g
herneenpalkoja
1
kurkku
1
avokado
2
pitaleipää
100
g
fetaa
Yrttikastike
2
limettiä
1/2
dl
minttua hienonnettuna
1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
dijoninsinappia
4
rkl
oliiviöljyä
Zaatar-mausteseos
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
kuivattua timjamia
2
rkl
kuivattua oreganoa
2
tl
sormisuolaa
1
tl
sumakkia (esim. Sevan)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pyyhi rintaleikkeet talouspaperilla. Viillä leikkeisiin "tasku". Murustele feta sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna lehtipersilja fetan joukkoon. Lisää öljy. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Lusikoi seos taskuihin.
  3. Paista leikkeisiin kaunis väri kuumassa pannussa voi-öljyseoksessa. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 75 astetta.
  4. Tee sillä välin salaatti. Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Laita viimeiseksi minuutiksi herneenpalot papujen joukkoon kypsymään. Valuta ja jäähdytä pavut ja herneet huuhtomalla ne kylmällä vedellä. Jätä valumaan siivilään.
  5. Kuori kurkku raidalliseksi. Puolita kurkku pituussuunnassa, poista siemenet lusikalla ja viipaloi kurkku. Poista avokadosta kuoret ja kivi. Viipaloi avokado. Paahda pitaleivät ja revi ne paloiksi.
  6. Tee salaatinkastike. Raasta limettien kuori ja purista mehu. Hienonna yrtit. Surauta limetinmehu, -kuori ja yrtit tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon hunaja ja sinappi. Lisää öljyä, kunnes kastike on paksua. Pyörittele pavut, kurkku ja avokado kastikkeessa.
  7. Tee zaatar-mausteseos. Paahda siemeniä kuumassa kuivassa pannussa noin minuutti. Laita siemenet ja yrtit mortteliin. Hienonna. Lisää suola ja sumakki.
  8. Nosta salaatti tarjoiluvadille. Laita päälle kypsät broilerit. Murustele päälle fetaa. Viimeistele ripottelemalla salaattiin zaataria.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2118 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Ravintola Storyn Markus Hurskainen koukuttui 2000-luvun alussa Aasian-reissuillaan larb-kanan tulisuuteen, raikkauteen ja makujen ilotulitukseen. Nykyisin nopea ruoka sopii kokin hektiseen lapsiperhearkeen. Tämä versio larb-kanasta on lapsiystävällinen, mutta limettiä ja chiliä voi lisätä oman...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen larb-kana

Ainekset

400
g
broilerin jauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
2
sitruunaruohoa
1/2-1
punainen chili
1
rkl
rypsiöljyä
2
limettiä
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
(vahvaa) minttua
2
rkl
kalakastiketta
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori valkosipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa ohuiksi puoliympyröiksi. Poista sitruunaruohoista uloin kuori. Naputtele sitruunaruohoa veitsen hamarapuolella, kunnes se halkeilee, ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Käytä myös chilin siemenet, jos pidät tulisesta.
  2. Paista valkosipuleita öljyssä pannussa noin 3 minuuttia. Varo polttamasta niitä. Lisää sipuli, sitruunaruoho ja chili ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.
  3. Lisää jauheliha ja paista noin 5 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Lihan kypsyessä purista limeteistä mehu ja hienonna yrtit.
  4. Mausta ruoka limettien mehulla, hienonnetulla korianterilla ja mintulla, kalakastikkeella ja sokerilla. Tarjoa esimerkiksi keitetyn villiriisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 183 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Broilerin paistileikkeet saavat makunsa ja mehevyytensä fetatäytteestä, jossa on kunnolla valkosipulia ja sitruunaa. Mikä parasta, ruoka on valmista reilussa puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset paistileikkeet

Ainekset

600
g
broilerin paistileikkeitä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Täyte
50
g
voita
3
valkosipulinkynttä
100
g
fetaa
½
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
½
sitruunan kuoriraaste
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
valmista tsatsikia ja kasviksia

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  2. Sulata voi huoneenlämpöiseksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Siirrä puolet valkosipulivoista sivuun.
  3. Murenna feta lopun valkosipulivoin joukkoon. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja lisää joukkoon. Raasta sitruunankuori ja hienonna lehtipersilja sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Leikkaa paistileikkeet kyljestä auki. Työnnä sisään täytettä ja sulje hammastikuilla.
  5. Kuumenna jäljelle jäänyt valkosipulivoi pannulla. Paista paistileikkeitä molemmin puolin, yhteensä 15–20 minuuttia. Poista tikut.
  6. Tarjoa tsatsikin ja kasvisten kanssa.

Vinkki! Paistileikkeet voi myös hauduttaa. Tee pikakastike lisäämällä pannulle 200 g valkosipulituorejuustoa ja 2 dl kermaa. Hauduta paistamisen jälkeen vielä 15 minuuttia.

Kommentit (1)

Vierailija

Kumma kun melkein joka ohjeessa on monta valkosipulin kynttä käytettävä. Eikö osata tehdä maistuvia ruokia, kun pitää valkosipulilla muut maut peittää?

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 144 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Tässä kanassa on valkosipulia marinadissa, kastikkeessa ja päällä friteerattuna ripotteena – eikä yhtään liikaa! Friteerattu rapea valkosipuli on vastustamaton herkku myös salaattien ja paistetun riisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulikana

Ainekset

kg
broilerinkoipia
10
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
½
dl
kuumaa vettä
1
dl
soijakastiketta
1
dl
sokeria
2
tl
harissaa
Päälle
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
öljyä valkosipulin uppopaistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet hyvin pieneksi silpuksi. Hiero suolan kanssa yhteen. Kaada kulhoon ja lisää lämmin vesi. Anna tekeytyä 5 minuuttia.
  2. Kaada ja puristele valkosipuliseos siivilän läpi toiseen kulhoon. Säilytä jäljelle jäänyt valkosipulisilppu jääkaapissa. Lisää nesteeseen soijakastike ja sokeri, anna sokerin sulaa. Kaada puolet marinadista broilerinkoiville ja säästä loput kastikkeeseen. Marinoi broileria kaksi tuntia.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta broilerinkoivet marinadista leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kypsennä noin tunnin ajan, kunnes koivet ovat läpikypsiä.
  4. Mittaa säästetty marinadi paistinpannulle ja lisää harissa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hieman keittyä kasaan. Pyöritä kypsät koivet tahmeassa kastikkeessa.
  5. Uppopaista säästettyä valkosipulisilppua erikseen runsaassa öljyssä ja ripottele koipien päälle. Tarjoa riisin ja kasvisten kanssa.

Kommentit (2)

riepuja

Tuntuu liian matalalta 175 astetta. Ei koivet kuiva vaikka 200 astetta

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

175 asteessa broileri kypsyy ilman että rasva alkaa räiskyä vuoasta, mutta jos tämä ei haittaa niin voi toki kypsentää kuumemmassakin. Mehevää tulee joka tapauksessa!

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 112 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Yön yli marinoituvat misosiivet eivät valmistu aivan hetkessä, mutta kokin odotus palkitaan, kun siiven pääsee dippaamaan limemajoneesiin. Suolaisenmakeat tahmasiivet koukuttavat kerrasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinoituminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Misosiivet

Ainekset

500
g
broilerin siipiä
Marinadi
¾
dl
sakea
1
plo (150 ml)
miriniä
¾
dl (75 g)
misotahnaa
5
tl
soijakastiketta
Päälle
noin ½
dl
teriyakikastiketta
Limemajoneesi
2
dl
majoneesia
1
limen mehu + raastettu kuori
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kattilassa sake, mirin ja misotahna ja kiehauta. Mausta soijalla ja anna jäähtyä. Marinoi siipiä yön yli.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta siivet marinadista leivinpaperin päälle uunipellille ja laita uuniin 15 minuutiksi. Sivele  teriyakikastikkeella, nosta uunin lämpötila 220 asteeseen ja laita vielä uuniin 10 minuutiksi. Voit ripotella pinnalle myös seesaminsiemeniä ja hienonnettua kevätsipulia.
  3. Sekoita limemajoneesin ainekset keskenään ja tarjoa siipien kanssa.

Kommentit (0)