Erja/ Andalusian auringossa on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Karpalo-rosmariini-hirvenlihapullat

Ainekset

Karpalokastike
1
dl
punaviiniä
1
rosmariininoksa
1,5
appelsiinin mehu (1,5 dl)
220
g
pakastekarpaloita
4
rkl
ruskeaa sokeria
Karpalo-rosmariini-hirvenlihapullat (20 kpl)
1
paksu siivu valkoista leipää ilman kuorta (tai 1 dl korppujauhoja)
1,5-2
dl
kermaa (riippuu leivän määrästä ja kuivuudesta, jos käytät korppujauhoja, 2 dl)
1
punasipuli
2
rkl
hienonnettua (tuoretta) rosmariinia
0,75
dl
kuivattuja (pehmeitä) karpaloita
500
gr
hirven jauhelihaa
2
tl
suolaa
1,5
tl
mustapippuria
ripaus
maustepippuria

Työvaiheet

Tekeminen kannattaa aloittaa karpalokastikkeen teosta. Sillä glaseerataan pullat paistamisen päätteeksi, mutta jos haluat espanjalaisten lihapullien lailla kypsentää pullat siinä, kannattaa sitä tehdä kaksinkertainen määrä.

Mittaa punaviini kattilaan rosmariinin kanssa. Anna kiehahtaa ja keitä muutaman minuutin ajan. Kaada sitten joukkoon appelsiinimehu, sokeri ja karpalot. Keitä miedolla lämmöllä hennosti poristen 20 minuutin ajan kunnes kastike on hieman jo tiivistynyt. Siivilöi (raaputa mukaan siivilän alapuolelle kerääntyvä sosekin!). Lisää voi, sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria. 

Lihapullia varten liota leipäviipale (tai korppujauhot) kermassa kunnes ihan pehmeää. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä/ voissa. Sekoita leipäseokseen ja kaada mukaan myös hienonnetut karpalot ja rosmariini. Vaivaa joukkoon jauheliha ja mausta. Jos on aikaa, anna levätä kylmässä puolisen tuntia. Jos ei, pyörittele suoraan 20 pullaksi.    Paista pullat muutamassa erässä kuumalla pannulla öljyn ja voin seoksessa tai uunissa 200 asteessa 10 minuutin ajan (uunissa on myös se hyvä puoli, että kaikki lihapullat valmistuvat yhdellä kertaa!) Kaada ne sitten pannuun ja kaada päälle karpalokastike. Pyörittele pullia niin että kaikki ovat kastikkeen peitossa ja kypsennä loppuun kastikkeessa. Pidä sitä silmällä ettei se redusoituessaan pala.   

Tarjoile vaikka kermaisen juurespyttipannun kanssa. 

Saisiko olla lisää? Tsekkaa www.andalusianauringossa.com! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla