Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2677 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Sami Repo

Chutney on hillomainen usein intialaisen ruoan kanssa käytetty lisuke, jossa käytetään erilaisia hedelmiä. Nyt keitämme chutney ihanista omenoista! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 dl
Valmistusaika
10 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenachutney

Ainekset

4
Granny Smith -omenaa
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
3
cm:n
pala inkivääriä
1 1/2
dl
omenaviinietikkaa
1 1/2
dl
vettä
1 1/2
dl
(ruoko)sokeria
1/2
dl
rusinoita
1
tl
sinapinsiemeniä
1/4
tl
jauhettua chiliä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori omenat, poista kodat ja kuutioi parin sentin paloiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri.
  2. Laita kaikki ainekset kasariin ja anna hautua kannen alla noin 50 minuuttia, kunnes seos on soseutunut. Keitä lopuksi muutama minuutti ilman kantta. Anna jäähtyä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Caesarsalaatista saa vegaanisen korvaamalla kastikkeen anjovikset ja kananmunan suolaisen kirpeillä kapriksilla ja kermaisilla cashewpähkinöillä. Tässä ohjeessa salaatti grillataan, mutta voit yhtä hyvin käyttää sen nopeasti kuumalla paistoparilalla ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu salaatti ja vegaaninen caesarkastike

Ainekset

2
isoa romainesalaattia tai 4 sydänsalaattia öljyä, sormisuolaa ja pippuria
Vegaaninen caesarsalaatti
6
valkosipulinkynttä
1
rkl + 3 rkl
oliiviöljyä
2 ½
dl (150 g)
cashewpähkinöitä
2
pienen sitruunan mehut
4
tl
pikkukapriksia
2
tl
kapristen lientä
1
tl
(dijonin)sinappia
1
tl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
noin 2
dl
kuumaa vettä

Työvaiheet

  1. Tee ensin caesarkastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ruokalusikallisessa öljyä pehmeäksi pannulla. Kaada tehosekoittimen kulhoon.

  2. Lisää loppu öljy, pähkinät, sitruunan mehu, kaprikset ja niiden liemi, sinappi, vaahterasiirappi ja vettä vähän kerrallaan. Anna koneen käydä ja lisää vettä, kunnes kastike on sopivan paksuista. Siirrä jäähtymään.

  3. Leikkaa salaatit pituussuunnassa puoliksi. Voitele leikkuupinnat oliiviöljyllä ja aseta leikkauspinta alaspäin grilliin. Grillaa 2 minuuttia. Ota salaatit grillistä ja mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Tarjoa caesarkastikkeen ja halutessasi papulisäkkeen (ohje alla) kanssa.

Vinkki! Helppo papulisäke valmistuu näin. Valuta tölkillinen isoja valkopapuja, lorauta joukkoon ruokalusikallinen sitruunamehua ja saman verran öljyä, lisää yksi murskattu valkosipulinkynsi, mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Makua ja väriä päivään! Tämä ihana kasvisminestrone on täydellinen lounaskeitto. Saat siitä ruokaisamman lisäämällä joukkoon kypsiä linssejä.

Vinkki! Valitse tarvittaessa gluteeniton pasta, niin keitto sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvisminestrone

Ainekset

2
porkkanaa
1
keskikokoinen kesäkurpitsa
2
varsisellerin vartta
100
g
lehtikaalia
2
tomaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa
8–9
dl
vettä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
tl
timjamia
1
tl
oreganoa
(1
prk
käyttövalmiita vihreitä linssejä)
4
dl
kuviopastaa
Basilikaöljy
½
ruukkua basilikaa
1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutiot porkkanat. Kuutioi myös kesäkurpitsat ja lehtiselleri. Leikkaa lehtikaaleista kova lehtiruoto pois ja suikaloi lehdet. Paloittele tomaatit lohkoiksi.

  2. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä porkkanat, kesäkurpitsa ja selleri pehmeiksi. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.

  3. Valmista basilikaöljy. Soseuta basilika ja öljy sauvasekoittimella sileäksi.

  4. Lisää keittoon tomaatit, linssit, jos käytät sekä pasta. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes pasta on kypsää. Lisää lehtikaalit, kun pastan keittoaikaa on 3 minuuttia jäljellä.

  5. Jaa keitto kulhoihin ja valuta pinnalle basilikaöljyä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 260 reseptiä.
Linkitetty 163 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Uunissa tai grillissä lempeiksi paahdetut paprikat kuoritaan ja surautetaan tahnaksi fetajuuston kanssa. Tahna maistuu pitan tai grillatun maalaisleivän kyytipoikana.

Erilaiset tahnat ja dipit kuuluvat olennaisena osana kreikkalaistyyliseen meze-alkupalapöytään. Ne maistuvat paitsi viininlehtikääryleiden ja fetasalaatin seurana, myös ihan sellaisenaan lämpimän pita- tai maalaisleivän kanssa.

Paprikoista surautettava kreikkalainen tahna on nimeltään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 naposteluannosta
Valmistusaika
10 min + 30 min paahtuminen ja 15 min maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Htipiti eli kreikkalainen paprikadippi

Ainekset

4
punaista paprikaa
noin ¾
dl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
100
g
fetajuustoa
2
tl
punaviinietikkaa
½
tl
suolaa
tl
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
pita- tai maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, välillä paprikoita käännellen. Voit myös paahtaa paprikat grillissä. Laita paprikat kulhoon ja peitä muovipussilla. Anna jäähtyä.
  2. Jätä paprikoista irronnut neste käyttämättä ja taputtele paprikat talouspaperilla. Kuori ja paloittele paprikat. Laita ne tehosekoittimeen ja aja karkeahkoksi tahnaksi.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Jos et pidä raa’an valkosipulin mausta, paista se pannulla öljytilkassa kypsäksi ennen kuin lisäät sen paprikoiden joukkoon.
  4. Laita valkosipuli paprikoiden joukkoon fetan, etikan, suolan ja pippurin kanssa. Lisää öljy ohuena nauhana sekoittaen ja aja tehosekoittimella tahnaksi.
  5. Anna maustua viileässä 15 minuuttia. Viimeistele halutessasi oliiviöljylorauksella ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Tarjoa dippinä leivän kanssa.

Kommentit (5)

Vierailija

Hei! Tässä pitäisi varmaan olla pidempi valmistusaika kuin 20 min, kun paprikoiden paahtoaikakin on jo pelkästään 30 min?

Vierailija

Voi varmaan käyttää valmiiksi paahdettuja paprikoita?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomioista, korjaan valmistusajan! Ja ohjetta voi hyvin soveltaa myös valmiiksi paahdetuille säilötyille paprikoille. Lopputuloksesta ei tule aivan samanlainen, mutta varmasti hyvä kuitenkin. 

Vierailija

Tästä tuli todella löysää, onko paprikoiden ja fetan suhde todella tarkoitus olla tämä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Harmillista, kyllä tämä on se suhde! Tarkoituksena on että feta maustaa dipin, mutta pääosassa ovat paprikat. Toki paprikoiden mehevyydestä ja koosta riippuu paljon, milainen lopputuloksesta tulee. Lisään ohjeeseen tiedon, että paahtuneet paprikat kannattaa ainakin valuttaa hyvin ennen paloittelua ja surauttamista.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2677 reseptiä.
Linkitetty 115 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pehmeä hedelmäpuuro kypsyy uunissa kuin itsestään. Pinnalle sopivat niin nektariinit, luumut kuin aprikoositkin.

Viikonloppuaamuihin sopii täydellisesti uunipuuro, jonka valmistumista ei tarvitse vahtia. Puuro onnistuu ihan tavallisista kaurahiutaleista. Nesteenä on veden sijaan kauramaito, joka antaa makuun pehmeyttä ja täyteläisyyttä.

Hiutaleista tehty uunipuuro kypsyy uunissa noin 45 minuutissa....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmä-uunipuuro

Ainekset

5
dl
kaurahiutaleita
¼
tl
suolaa
1
l
kauramaitoa
6
dl
hedelmiä pilkottuna (esim. luumuja, nektariineja, aprikooseja)
2
rk
ruokokidesokeria
2
dl
mustikoita
Lisäksi
1
rkl
margariinia vuoan voiteluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (vet. noin 2½ l). Kaada hiutaleet, suola ja kauramaito vuokaan, sekoita ja laita vuoka uuniin 30 minuutiksi.

  2. Pilko hedelmät. Ota vuoka uunista, lado hedelmäpalat puuron pinnalle ja laita vuoka takaisin uuniin 15 minuutiksi.

  3. Ripottele sokeri ja mustikat puuron pinnalle ja tarjoa heti.

Kommentit (4)

kurushi

Kauramaidon voi korvata aidolla punaisella maidolla.

Vierailija

Kauramaitoa ei ole olemassakaan. Se on kauraJUOMAA.

Näin se on.

Samaa mieltä kuin kaksi edellistä kommentoijaa. Lisäksi käyttäisin neljän viljan hiutaleita ja söisin hedelmät erikseen tuoreina.

Vierailija

Toisin kuin muut kommentoijat, tein tätä reseptin mukaisesti ja tuli todella hyvää. Jos kauramaito on makeaa niin puuro on sen verran makeaa, että se kävisi vaikka jälkiruuasta. Suosittelen! Myös lapsille kelpaa.