Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1556 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Mikko Pakola KUVA Tuomas Kolehmainen

Fisken på Diskenin tilliöljy viimeistelee loistavasti kalakeiton. Siihen voi myös dipata leivän.

Annoksia
2 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Tilliöljy

Ainekset

1
tillinippu
2
dl
auringonkukkaöljy

Työvaiheet

  1. Kiehauta kattilallinen vettä ja keitä tillinippua yhden minuutin ajan. Upota tilli jääkylmään veteen, jonka jälkeen purista tillit kuivaksi talouspaperin sisällä.
  2. Hienonna tilli tehosekoittimeen. Lisää öljy ja soseuta, kunnes öljy lämpenee hieman ja tillin lehtivihreä sekoittuu siihen. Halutessasi valuta öljy vielä harson läpi.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Jäädytetyt mansikat ja banaanit surautetaan tehosekoittimella jäätelöksi.Terveellinen jäde maistuu aamulla, välipalalla, jälkkäriksi ja illalla.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nice cream -kulho

Ainekset

4
banaania
400
g
mansikoita
1/4
tl
vaniljajauhetta
3
rkl
kookoskermaa
Koristeeksi
marjoja, pähkinöitä ja minttua

Työvaiheet

  1. Viipaloi banaanit laakeaan astiaan. Poista mansikoista kannat ja laita nekin astiaan. Pakasta vähintään 4 tuntia.
  2. Laita banaanit ja mansikat tehosekoittimeen. Lisää vanilja ja kookoskerma. Soseuta sileäksi. Jaa seos kulhoihin ja koristele.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 818 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Paahdetulla kurpitsalla täytetyt makirullat ovat vegaanisia.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Musta sushi

Ainekset

Musta sushi
½
myskikurpitsa
1
rkl
öljyä
½
tl
chilijauhetta
2
dl
mustaa riisiä
200
g
punakaalia
2
rkl
sushiriisietikkaa
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
8
norilevyä
sushi-inkivääriä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa kurpitsa tikuiksi. Levitä uunivuokaan, lorauta päälle öljy ja ripottele chilijauhe. Sekoita hyvin. Paahda uunissa noin 15 minuuttia eli kunnes kurpitsat ovat pehmenneet ja saaneet vähän väriä.

  2. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Leikkaa kaali ohuen ohuiksi siivuiksi juustohöylän avulla. Sekoita kaalin joukkoon etikka, sokeri ja suola. Painele ja sekoittele kaalia puulusikalla tai käsin, jotta maut imeytyvät kaikkialle.

  3. Kun riisi ja kurpitsat ovat jäähtyneet, kokoa sushit. Levitä norilevy sushimatolle tai leivinpapaperin palalle. Jätä sinua lähimpään reunaan noin sentti vapaata tilaa. Levitä riisiä ohut kerros keskiosaan saakka. Kokoa sen päälle muutama kurpitsatikku, kaalia ja sushi-inkivääriä. Rullaa tiukasti ja kostuta reuna tarpeen mukaan vedellä, jotta rulla pysyy kiinni. Leikkaa terävällä veitsellä kiekoiksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1556 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Nopeasti valmistuvaa lohturuokaa! Tölkit ja pakasteet pelastavat äkkinälältä. Keitä nopea kastike tomaateista ja lisää kypsät säilykepavut lopuksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen tunnin papupata

Ainekset

1
pss (250 g)
soijapapuja (pakaste)
2
tlk (à 310/ 250 g)
käyttövalmiita papuja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
minttua
1
pkt (180 g)
pekonia
2
rkl
öljyä
3
dl
lihalientä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sulata soijapavut esimerkiksi siivilässä kylmän veden alla. Valuta säilykepavut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi porkkana. Huuhtele tomaatit. Hienonna minttu. Viipaloi pekoni.
  2. Paista pekonit öljyssä rapeiksi ja siirrä pois pannusta. Paista sipuli, valkosipuli ja porkkanakuutiot samassa pannussa, pekonista jääneessä rasvassa, noin 3 minuuttia. Lisää liemi ja puolet tomaateista. Keitä kasaan 5 minuuttia.
  3. Lisää pavut, suola ja mustapippuri. Keitä vielä 5 minuuttia. Soseuta muutama papu haarukalla kastikkeeseen suurusteeksi. Lisää loput tomaatit ja minttu. Ripottele pekoni päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1556 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Opi huippukokilta pari kikkaa, ja saat kaalikääryleistä entistä parempia.

Annoksia
8 annosta, noin 20 kpl
Valmistusaika
1 t + 2 t 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jouni Toivasen kaalikääryleet

Ainekset

1
iso
valkokaali
1
tl
suolaa
2
dl
puuroriisiä
1
keltasipuli
1
rkl
voita
2
rkl
rypsiöljyä
400
g
karitsanjauhelihaa
1
ruukku
meiramia
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl 60 g)
voisulaa
2
rkl
siirappia

Työvaiheet

 

  1. Laita kaali kattilaan ja täytä vedellä, niin tiedät minkä verran vettä tarvitaan. Ota kaali pois ja laita vesi kuumenemaan Mausta vesi suolalla. Viillä veitsellä kaalin kannan vierestä niin että lehtiruodit irtoavat kannasta. Kierrä halutessasi korkinavaaja kaalin kantaan, niin sitä on helpompi käsitellä kuumassa vedessä. Keitä kaalia alhaisella lämmöllä. Kun uloimmat lehdet pehmenevät, irrota ne varovasti esimerkiksi haarukan avulla ja nosta jäähtymään. Irrota noin 20 lehteä. Ota loppu kaali jäähtymään, säästä keitinvesi.
  2. Ota 4 dl kaalin keitinvettä. Keitä riisi siinä, noin 15 minuuttia.
  3. Riisin kiehuessa kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa 5 minuuttia. Siirrä sipuli kulhoon. Lisää pannuun öljyä, kuumenna ja ruskista jauhelihaa kuumassa pannussa noin 10 minuuttia, niin että se paahtuu kauttaaltaan. Hienonna meirami ja loppu kaali. Sekoita ne, jauheliha ja kypsä riisi täytteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen. Aseta kaalinlehti työalustalle, leikkaa paksu lehtiruoti pois tai ohenna se veitsellä. Lusikoi lehdelle vajaa 1 dl täytettä, nosta reunat täytteen päälle ja kääri lehti rullaksi. Laita kääryleet uunivuokaan tiiviisti toisiaan vasten. Sulata voi.
  5. Valele kääryleet voisulalla ja siirapilla. Hauduta uunissa 2 tuntia. Valele puolen tunnin välein kääryleistä irtoavalla nesteellä. Nosta lopuksi uunin lämpötila 250 asteeseen. Kypsennä 10–15 minuuttia, jotta kääryleet ruskistuvat.

 

Kommentit (0)