Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Tuomas Tanttu Kuva Reetta Pasanen

Käytä marinadia naudan- ja lampaanlihan maustamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Savu-valkosipulimarinadi

Ainekset

10
valkosipulinkynttä
2
tl
savusuolaa
2
rkl
seesamiöljyä
½
dl
rypsiöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Mittaa seesami- ja rypsiöljy kasariin ja kuumenna. Lisää valkosipulit ja anna niiden kiehua öljyssä vain noin 15 sekuntia. Lisää etikka ja savusuola. Sekoita ja jäähdytä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Pesto tarkoittaa suoraan käännettynä murskattua tai survottua. Tällä kertaa maukas ja helppo pesto valmistuu paahdetuista tölkkipaprikoista. Sekoita pastaan ja nauti! 

Timjamin lehtien paahtaminen tuo ihanaa makua pestoon.

Juusto kannattaa käännellä peston joukkoon vasta ihan loppuvaiheessa, jotta sen rasva ei erotu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paprikapesto

Ainekset

1
prk (noin 450 g)
paahdettuja paprikoita
½
ruukkua
timjamia
1
valkosipulinkynsi
2
dl
hasselpähkinöitä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria rouhittuna
2
dl
pecorinojuustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Valuta paprikat liemestä. Irrota timjamista lehdet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti.
  2. Paahda hasselpähkinät ja timjamin lehdet kuivassa, kuumassa pannussa. Sekoita tehosekoittimessa paprikoiden ja valkosipulin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääntele juustoraaste joukkoon.
  3. Tarjoa esimerkiksi pastan kastikkeena.

Kommentit (2)

Vierailija

Vinkkejä timjamin lehtien irrottamiseen?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Nappaa korsi yrttiä ja riivi lehdet "vastakarvaan"! Tämä on näppärin keino, joka tulee mieleen.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Herkullisuusvaroitus! Mätimaustevoi on loistoseuraa niin uuniperunan, paahdettujen kasvisten kuin leivänkin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5 dl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätimaustevoi

Ainekset

200
g
voita
100
g
siianmätiä
1
dl
ruohosipulia
2
rkl
sitruunan kuorta
2
tl
mustaa caviart-merilevävalmistetta tai kaviaaria

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Sulata 100 g voita pienessä kattilassa ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia,kunnes voi muuttuu kullankeltaiseksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Kaada voi varovasti kulhoon niin, että tummaksi paahtunut sakka jää kattilaan. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 20 minuuttia. Heitä sakka pois.
  3. Valuta mäti tiheässä siivilässä.
  4. Vatkaa ruskistettu voi kuohkeaksi. Vatkaa 100 g ruskistamatonta pehmeää voita toisessa kulhossa kuohkeaksi. Yhdistä voivaahdot.
  5. Hienonna ruohosipuli. Lisää valutettu mäti ja ruohosipuli voin joukkoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja merileväkaviaari voihin. Sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti tai, jos laitat mätivoin jääkaappiin, anna sen pehmetä huoneenlämmössä ennen tarjoamista. Tarjoa esimerkiksi uuniperunoiden, paistetun kalan, paahdetun leivän tai grillattujen kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 679 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Piia Arnould

Viimeistele jälkiruokasi! Lämmin, sakea ja makea suklaakinuskikastike on ihanaa päärynäpiirakan, appelsiinikakun tai vaikka jäätelön kanssa. Voit viiruttaa jälkkärin kastikkeella tai tarjoilla sen erikseen kannusta, josta jokainen voi lorauttaa makunsa mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–10
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaakinuskikastike

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
dl
fariinisokeria
100
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Paloittele päälle suklaa.
  2. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Alenna miedolle lämmölle ja anna kiehua hiljaa poreillen ilman kantta 5–10 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa ja kiiltävää.
  3. Tarjoa lämpimänä leivonnaisten tai jälkiruokien kanssa. Kastike paksuuntuu jäähtyessään, mutta saat sen lämmittämällä uudelleen juoksevaksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Béarnaisekastikkeen onnistumisen ratkaisee maltti: lempeät lämpötilat, sinnikäs sekoittaminen ja voin valuttaminen kastikkeeseen hitaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Béarnaisekastike

Ainekset

300
g
voita (250g kirkastettua voita)
4
kananmunankeltuaista
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kirveliä
MAUSTELIEMI
2
salottisipulia
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kieveliä
1/2
dl
valkoviinietikkaa
1 1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
8
kokonaista valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin mausteliemi. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna yrtit ronskisti, myös varsia saa olla mukana. Laita kaikki liemen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 dl. Jäähdytä liemi sattumineen. Siivilöi jäähtyneenä.
  2. Kirkasta voi liemen jäähtyessä. Sulata 300 grammaa voita kattilassa miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pinnalta. Anna voin jäähtyä, jolloin vaalea hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäävä kirkas voi varovasti toiseen astiaan. Heran voit käyttää esimerkiksi leivonnassa.
  3. Valmista vesihaude kastiketta varten: kuumenna vettä kattilassa ja valitse sen päälle sopiva kulho (vet. noin 2 l), jonka pohja ei kosketa kiehuvan kuumaa vettä.
  4. Sekoita keltuaiset ja mausteliemi kulhossa ja siirrä se sitten hiljaa poreilevan vesihauteen päälle. Sekoita kastiketta koko ajan huolellisesti. Kastike saostuu vähitellen, noin 10 minuutin kuluttua se on kiiltävää, kuplatonta ja tasaista. Siirrä kulho pois vesihauteesta.
  5. Sekoita tilkka kirkastettua voita kerrallaan kastikkeeseen ja kaada
    voi lopuksi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kastikkeeseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Siivilöi kastike toiseen astiaan tiheän siivilän läpi. Hienonna yrtit ja lisää
    ne kastikkeeseen.

Kommentit (0)