
Intialainen keittiö on yksi kokatuimmista meidän keittiössä. Olemme laittaneet intialaista ruokaa kotona jo 15-vuotta. Intialainen kokki oli todella otettu, kun kehuimme hänen ruokiaan. Goalla hotellissa uima-altaan äärellä oli 2 kertaa viikossa kokkailunäytöksiä. Tämä tulinen kana-curry on yksi niistä. Tarjoile basmati-riisin, mango-chutneyn ja naan-leivän kanssa.
Goalainen chicken vindaloo
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kananpalat n. 2 cm paloiksi ja suolaa ne. Anna maustua sen aikaa kun pilkot muita aineksia.
- Jauha morttelissa mausteet eli mustapippuri ja neilikka. Lisää sekaan chilit, valkosipuli, curry-paste, tamarindi, raastettu inkivääri, pilkottu valkosipuli, kaneli ja kaada valkoviinietikka ja sekoita morttelissa.
- Laita basmati-riisi kattilaan hautumaan.
- Kuullota pilkottu sipuli pannulla ja lisää morttelissa sekoitettu masalaseos mukaan, paista n. 5 minuuttia.
- Lisää pilkotut kananleikelihat ja paista ruskeiksi.
- Lisää pannulle pilkotut kukkakaalit/perunalohkot.
- Lisää tomaattimurska ja anna hautua kannen alla n.20 minuuttia.