Intialainen keittiö on yksi kokatuimmista meidän keittiössä. Olemme laittaneet intialaista ruokaa kotona jo 15-vuotta. Intialainen kokki oli todella otettu, kun kehuimme hänen ruokiaan. Goalla hotellissa uima-altaan äärellä oli 2 kertaa viikossa kokkailunäytöksiä. Tämä tulinen kana-curry on yksi niistä. Tarjoile basmati-riisin, mango-chutneyn ja naan-leivän kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6
50 min.
Keskivaikea
Goalainen chicken vindaloo
Ainesosat
650
g
Kananleikelihapaloja maustamattomana
1-3
kpl
Chiliä maun mukaan pilkottuna
6
Mausteneilikkaa morttelissa jauhettuna
1
Reilu ruokalusikallinen kokonaisia mustapippureita morttelissa jauhettuna
1
tl
jauhettua kanelia
2
cm
Pala inkivääriä raastettuna
3
Valkosipulinkynttä pilkottuna
3
rkl
valkoviinietikkaa
2
Sipulia pilkottuna
500
g
Perunaa tai kukkakaalia lohkoina
1
prk
Laadukasta tomaattimurskaa (esim. Mutti)
3
rkl
Chicken curry paste (esim. Rajah)
2
rkl
Tamarindi-tahnaa (löytyy aasialaisista kaupoista. Myös Worchester-kastike 2rkl käy)
2
tl
Suolaa ( maun mukaan)
Vaiheet
- Leikkaa kananpalat n. 2 cm paloiksi ja suolaa ne. Anna maustua sen aikaa kun pilkot muita aineksia.
- Jauha morttelissa mausteet eli mustapippuri ja neilikka. Lisää sekaan chilit, valkosipuli, curry-paste, tamarindi, raastettu inkivääri, pilkottu valkosipuli, kaneli ja kaada valkoviinietikka ja sekoita morttelissa.
- Laita basmati-riisi kattilaan hautumaan.
- Kuullota pilkottu sipuli pannulla ja lisää morttelissa sekoitettu masalaseos mukaan, paista n. 5 minuuttia.
- Lisää pilkotut kananleikelihat ja paista ruskeiksi.
- Lisää pannulle pilkotut kukkakaalit/perunalohkot.
- Lisää tomaattimurska ja anna hautua kannen alla n.20 minuuttia.