Kokkaavan isin ruokablogi on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Rapeaksi paistetut paneroidut sisäfilepihvit syntyvät käden käänteessä.
Rapeaksi paistetut paneroidut sisäfilepihvit syntyvät käden käänteessä.

Minulla sattui olemaan pakkasessa suomalaista härän sisäfilettä ja ajattelin tehdä niistä pihvejä. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin ja kehittelin tämän reseptin. Ohueksi leikattu liha paneroidaan munassa sekä korppujauhoseoksessa ja paistetaan kuumalla pannulla voissa.
Vaikka lihasta itsessään tuleekin noin medium+ / kypsä, se ei haittaa yhtään, koska laatu on kohdillaan ja maku ennen kaikkea aivan sairaan hyvä. Kullanruskea, rapeapinta niin avot. Itse tarjosin lihan timjami-mummonkurkkujen kanssa, joka on oiva lisä raikkaudellaan ja itsetehty AIOLI-majoneesi , joka korostaa edellisiä komponentteja todenteolla.

Annoksia
4 hlö
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Italialaisella yrttiseoksella paneroitua härän sisäfilettä & timjami-mummonkurkkuja

Ainekset

500
g
härän rotukarjan sisäfilettä
100
g
korppujauhoja
100
g
voita
50
g
vehnäjauhoja
1
rkl
suolaa
1/2
rkl
valkopippuria
3
rkl
Italialainen kuivayrttiseos
Timjami-mummonkurkut
1
kpl
kurkku
3
rkl
omenaviinietikkaa
3
rkl
vettä
1
rkl
sokeria
1/2
rkl
suolaa
1/2
pnt
tuoretta timjamia

Työvaiheet

VALMISTUS:
Leikkaa sisäfile noin 0,5 cm siivuiksi.
Anna lihaviipaleiden olla huoneenlämmössä noin puolituntia. Niitä ei erikseen tarvitse maustaa.
Tee sillä aikaa timjami-mummonkurkut.
Kuori kokonainen kurkku ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi, juustohöylällä tai mandoliinilla.
Laita siivut astiaan ja lisää kaikki muut raaka-aineet sekaan. Sekoita hieman ja laita jääkaappiin maustumaan.
Riko kananmunat astiaan ja riko niiden rakenne. Sekoita korppujauhot, vehnäjauhot, suola, valkopippuri ja Italian yrttiseos.
Kuumenna pannu ja lisää voi siihen. Paneroi sisäfile siivut, kastamalla ensin munaan ja pyöräyttämällä sen jälkeen korppujauhoseoksessa.
Paista voissa 1/2 minuuttia per puoli. Niin että pinta on rapea ja kullanruskea.
Nosta talouspaperin päälle että saat ylimääräisen rasvan pois.
Tarjoile sisäfilesiivut mummonkurkkujen kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Puolen tunnin risotto onnistuu arkenakin. Maku otetaan loppusyksyn parhaista sesonkituotteista, maa-artisokasta ja suppilovahverosta. Maa-artisokkakuutiot tuovat silkkisen pehmeään risottoon mukavaa purutuntumaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-suppilovahverorisotto

Ainekset

300
g
maa-artisokkaa
1
salottisipuli
1
l
suppilovahveroita
2
rkl
öljyä
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
8
dl
kasvislientä
50
g
parmesaania
50
g
voita
½
tl
roseepippuria
1
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuori maa-artisokat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Puhdista ja pilko sienet.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Paista maa-artisokkaa, sipulia ja sieniä 5 minuuttia. Lisää riisit ja kuullota hetki. Kaada viini kattilaan ja kiehauta. Sekoita riisiin kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna nesteen imeytyä ennen kuin lisäät uuden kauhallisen lientä. Kypsennä risottoa yhteensä noin 20 minuuttia, kunnes koko nestemäärä on käytetty ja riisi kypsynyt.
  3. Raasta parmesaani. Sekoita voi ja juusto risottoon. Mausta roseepippurilla ja hienonnetulla persiljalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolapeti pitää perunoita hyvänä sillä aikaa, kun sinä teet niille valitsemasi täytteen. Vege, liha tai lohi – yhteistä näille täytteille ovat raikkaat ideat ja rikkat maut.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Uuniperunan uudet täytteet

Ainekset

4
isoa perunaa (esim. Rosamunda)
1
kg
karkeaa suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat. Levitä suola uunipellille ja laita perunat suolapedille. Pistele ne haarukalla. Kypsennä 1 tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Tee valitsemasi täyte.
  3. Viillä perunat pitkittäin ja kasaa täyte päälle

Kikherne-fetatäyte

Ainekset

1
prk (n. 300 g) käyttövalmiita kikherneitä
1
rkl
öljyä
2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
suolaa
1/2
ruukkua
lehtipersiljaa
150
g
fetaa
1
sitruuna
2
rkl
sitruunamehua
2
dl
kreikkalaista jogurttia
2
tomaattia

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Paista kikherneitä kuumassa pannussa öljyssä 5 minuuttia, lisää juustokumina ja suola ja paista vielä 5 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat kullanruskeita. Siirrä pannu liedeltä. Hienonna lehtipersilja ja lisää se kikherneiden joukkoon.
  2. Murustele feta. Raasta sitruunan keltainen kuori ohueksi raasteeksi, purista 2 rkl mehua. Sekoita feta, kuoriraaste ja mehu jogurttiin.
  3. Kuutioi tomaatit. Kasaa uuniperunoille fetajogurttia, tomaattia ja kikherneitä.

Pekoni-avokadotäyte

Ainekset

1
pkt (170 g)
amerikanpekonia
200
g
punakaalia
2
tl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1
dl
maissia (säilyke)
2
avokadoa
1
punainen chili
1/2
ruukkua
korianteria
1 1/2
dl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi. Vetäytä talouspaperin päällä.
  2. Suikaloi kaali kulhoon ja sekoita etikka ja suola joukkoon.
  3. Valuta maissi. Viipaloi avokado. Hienonna chili ja korianteri.
  4. Kasaa perunoille kasviksia ja majoneesia. Murustele pekonia pinnalle ja viimeistele chilillä ja korianterilla.

Lohi-merilevätäyte

Ainekset

300
g
ruodotonta lohifileetä
1
limetti
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
dl
wakame-merileväsalaattia

Työvaiheet

  1. Poista lohesta nahka ja kuutioi kala kulhoon. Purista päälle limetin mehu. Lisää öljy ja suola. Sekoita. Anna maustua jääkaapissa ½ tuntia.
  2. Hienonna kevätsipuli. Paahda seesaminsiemeniä kuumassa pannussa pari minuuttia. Lisää sipuli ja siemenet lohen joukkoon.
  3. Kasaa uuniperunalle lohta ja wakamesalaattia.

Vinkki Kysy wakame-merilevä-salaattia kaupan kalaosastolta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 820 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.

Lihaa haudutetaan yön yli uunissa, jolloin se on juuri sopivasti valmiina brunssipöytään. Tämä resepti toimii niin naudanlihalle kuin karitsallekin.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli muhinut liha

Ainekset

n. 1
kg
luullista naudanlihaa, esim. lapa, rinta, kylki, etuselkä
2
tl
suolaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
4
tähtianista
3
laakerinlehteä
2
kanelitankoa
4
rosmariinioksaa
1
plo (0,75 l)
valkoviiniä
vettä

Työvaiheet

  1. Nosta liha pataan. Lisää mausteet ja kaada viini joukkoon. Jos liha ei peity nesteeseen, lisää vettä. Laita kansi päälle. Hauduta yön yli uunissa 100 asteessa.
  2. Nosta kypsä liha lautaselle, poista luu. Siivilöi liemestä mausteet pois. Keitä lientä kattilassa, kunnes sitä on jäljellä noin 2 dl. Revi liha kahdella haarukalla hienoksi. Sekoita valmis liemi joukkoon. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahtuneet kaalit saivat kaverikseen pehmeää vuohenjuustoa ja sieniä. Makuyhdistelmä on suorastaan hämmästyttävän maukas!

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
spagettia
1
pss (400 g)
ruusukaaleja
1
rs (200 g)
herkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
dl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa halkaise ruusukaalit, viipaloi sienet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi pannussa ja paista ruusukaalia ja sieniä 5 minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää valkosipulit ja paista vielä puoli minuuttia. Varo polttamasta valkosipulia. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen, valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää ruusukaalipaistos pastan joukkoon ja laita pannu takaisin levylle.
  3. Kaada etikka pannuun, lisää hunaja ja chili. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasaan 5 minuuttia, kunnes etikkaa on jäljellä noin kolmannes. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita niin, että pasta on kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää pastan keitinvettä. Mausta suolalla.
  4. Jaa pasta-annokset lautasille ja murenna vuohenjuustoa päälle.

Kommentit (0)