Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 103 keittokirjaan.
Ohje Sanna Maskulin

Egyptiläinen dukkah-mausteseos sopii esimerkiksi persimonisalaatin tai broilerin maustajaksi.

Katso persimonisalaatin ohje täältä. Ja dukkah-broilerin ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Dukkah-mausteseos

Ainekset

2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
pistaaseja
2
rkl
kuorittuja manteleita
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
tl
chilijauhetta
2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Paahda aineksia seesaminsiemeniä lukuun ottamatta paistinpannussa keskilämmöllä 4 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa tuoksua.
  2. Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha rouheeksi.
  3. Paahda lopuksi myös seesaminsiemeniä pannussa keskilämmöllä 1-2 minuuttia. Sekoita seesaminsiemenet mausteseokseen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3245 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokki Joël Robuchonin perunamuusi ei ole mikä tahansa arkimuusi. Siihen tulee uskomaton määrä voita, joka tekee koostumuksesta ja mausta ainutlaatuisen. Myös valmistusprosessi eroaa tavallisesta muusista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joël Robuchonin voinen perunamuusi

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
2
l
kylmää vettä
1
rkl
karkeaa merisuolaa
250
g
kylmää voita
dl
täysmaitoa
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Laita kokonaiset perunat, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja peitä kannella. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kokeiltaessa kypsiä.

  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.

  3. Valuta ja kuori perunat kuumina. Purista perunat perunaprässin läpi isoon pinnoitettuun kattilaan tai kasariin. Voit myös soseuttaa perunat monitoimikoneessa pienintä raastinterää käyttäen.

  4. Laita kattila keskilämmölle ja sekoita lastalla reippaasti käännellen noin 5 minuuttia, jotta sose hieman kuivuu.

  5. Kuumenna samaan aikaan maito pienessä kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  6. Laske lieden lämpöä. Lisää kylmä voi muusiin pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Lisää kuuma maito nauhana, edelleen sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes maito on imeytynyt. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Vinkki Jos haluat soseesta vieläkin silkkisempää, siivilöi se ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Josefiina Baraka KUVA Outi Pyhäranta

Japanilaista goma-kastiketta mukaileva seesamikastike sopii loistavasti esimerkiksi kaalisalaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 2 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesamikastike salaatille

Ainekset

4
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
4
rkl
majoneesia
½–1
rkl
riisiviinietikkaa
3
tl
soijaa (japanilaista soijakastiketta, jos saatavilla)
2–3
tl
sokeria
4
tl
paahdettua seesamiöljyä
2
tl
tahinia
1
tl
dijon-sinappia (tuo hyvää makua, muuta ei ole täysin välttämätöntä)

Työvaiheet

  1. Jos valmiiksi paahdettuja seesaminsiemeniä ei ole saatavilla, paahde ne kuumalla ja kuivalla pannulla (ilman öljyä tai muuta rasvaa). Seesaminsiemenet paahtuvat erittäin nopeasti. Anna niiden jäähtyä hetki.
  2. Sekoita kaikki ainekset haarukalla hyvin yhteen.

  3. Maistele.

  4. Jos kaipaat vielä enemmän hapokkuutta, lisää riisiviinietikkaa varovaisesti pieniä määriä. Aloita puolikkaalla tai kokonaisella ruokalusikallisella ja lisää maun mukaan tarvittaessa lisää, mutta kerrallaan hyvin varovaisesti. Maistele välissä.

  5. Kastikkeelle tekee hyvää maustua yön yli jääkaapissa, mutta sitä voi lisätä salaattiin myös heti. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (1)

Vierailija

Enpäs ole näin vaikeasti onnistunut vielä koskaan kastiketta tekemään. Vielä epäonnistunutta kastiketta. :D

Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tämä nopea kastike valmistuu lähes täysin kuivakaapin antimista. Vinkki: voit halutessasi korvata tuoreen paprikan paahdetulla purkkipaprikalla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kastike kuivakaapin aarteista

Ainekset

1
pieni punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
punainen paprika
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
1
tlk
kikherneitä
1
tlk
kokonaisia tomaatteja
½
dl
tomaattipyreetä
½
kasvisliemikuutio
rkl
srirachaa
1
dl
maapähkinätahnaa
400
ml
kookosmaitoa
1
dl
vettä
(suolaa)
TARJOILUUN
korianteria tai basilikaa sekä riisiä tai höyrytettyä parsakaalia

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele punasipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi paprika. Paista kasviksia suolan kanssa viisi minuuttia öljyssä.

  2. Valuta ja huuhdo kikherneet ja lisää loput ainekset. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia. (Mausta tarvittaessa suolalla.)

  3. Hienonna päälle yrttejä. Tarjoa riisin tai höyrytetyn parsakaalin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3245 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Perinteinen mätidippi nousee aivan uudelle tasolle, kun ranskankerman joukkoon sekoitetaan uunissa paahdettua kermaa. 

Bliniaika on parhaimmillaan ja se tarkoittaa kuohkeita, pinnaltaan rapeaksi paistettuja lättyjä sekä herkullisia lisukkeita.

Tällä reseptillä teet parhaista parhaimman mätidipin, joka täyteläinen ja hennon paahteinen. Niksi on sekoittaa ranskankerman joukkoon paahdettua kermaa.

...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahtokerma-mätidippi

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
1
salottisipuli
1–2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
100
g
siian- tai muikunmätiä
1
prk (200 g)
ranskankermaa
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Kaada kerma uuninkestävään pieneen vuokaan (20 cm x 20 cm). Paahda kermaa 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes se on saanut ruskean pinnan. Jäähdytä huoneenlämmössä.

  2. Kaavi kerma vuoasta kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

  3. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista 1 rkl mehua.

  4. Sekoita dipin ainekset kulhossa, jätä mätiä koristeluun. Tarjoa sipsien kanssa.

Kommentit (0)