
Ei liene kesäruokaa, jolle ei sopisi nokare aiolia. Valkosipulimajoneesi syntyy pikana, kunhan kaikki ainekset ovat valmiiksi huoneenlämpöisiä.
Paitsi lihaa ja kalaa, grilliritilöillä paahtuu yhä useammin myös kasviksia ja juustoja. Mikä kastike sopisi kaikille grilliherkuille?
Vastaus on aioli eli valkosipulimajoneesi. Paras mahdollinen mausta tulee, kun kastikkeen tekee kokonaan itse.
Pikamenetelmällä majoneesin valmistus ei ole lainkaan vaikeaa. Tärkeintä on, että kaikki majoneesiin käytettävät ainekset ovat huoneenlämpöisiä ja kastikkeen tekoon käyttää kapeaa ja korkeaa kulhoa. Tehokkaasti liikkuva sauvasekoittimen terä saa kananmunan emulgoimaan öljyn.
Valkosipulisuutta on helppo säädellä oman maun ja grillattavien ainesten mukaan.
Helppo aioli
Ainekset
Työvaiheet
- Tee aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Riko muna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja laske päälle öljy.
- Käynnistä sauvasekoitin. Kun näet majoneesin alkavan sakeutua, nosta sekoitinta hitaasti ylöspäin. Mausta etikalla, suolalla ja mustapippurilla.
Mistä reseptin aineesta tuo valkoinen väri tulee aioliin?
Vai onko jokin aine jäänyt pois?
Ei puutu tuosta mitään, hieman kellertävän valkoinen majoneesin väri tästä ihan ilman mitään lisukkeita tulee, ei huolta.
Miksi rypsiöljy? Eiköhän aiolin syntysijoilla käytetä oliiviöljyä. Sitä saa meillä Suomessakin.
Oliiviöljystä ei tule hyvä aioli ja tämän reseptin suhteet on täysin väärät autenttiseen aioliin. Oikeita ei paljasteta kotikokeille valitettavasti.
Ja unohtakaa tuo dijon sinappi!
Eikä sillä onko huoneenlämpöinen vai ei ole mitään merkitystä!
Keltuainen ei valkuaista !
Ei näin. Aioli tehdään käsin. Keltuainen, ei valkuaista.
Hyvä maku mutta koostumus jotain ihan muuta kuin piti. Tässä monenlaisina versioina löytämässäni ohjeessa on jokin jippo, jota en tajunnut.
Tein tällä reseptillä ja tuli todella hyvä aioli ja täydellinen koostumus!