Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
Lisukkeet
14:28 | 13.6.2019

Helppo aioli

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Ei liene kesäruokaa, jolle ei sopisi nokare aiolia. Valkosipulimajoneesi syntyy pikana, kunhan kaikki ainekset ovat valmiiksi huoneenlämpöisiä.

Paitsi lihaa ja kalaa, grilliritilöillä paahtuu yhä useammin myös kasviksia ja juustoja. Mikä kastike sopisi kaikille grilliherkuille?

Vastaus on aioli eli valkosipulimajoneesi. Paras mahdollinen mausta tulee, kun kastikkeen tekee kokonaan itse.

Pikamenetelmällä majoneesin valmistus ei ole lainkaan vaikeaa. Tärkeintä on, että kaikki majoneesiin käytettävät ainekset ovat huoneenlämpöisiä ja kastikkeen tekoon käyttää kapeaa ja korkeaa kulhoa. Tehokkaasti liikkuva sauvasekoittimen terä saa kananmunan emulgoimaan öljyn.  

Valkosipulisuutta on helppo säädellä oman maun ja grillattavien ainesten mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
5
5 min
Helppo

Helppo aioli

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
muna (M-koko)
1
tl
dijoninsinappia
3
valkosipulinkynttä
2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Tee aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Riko muna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja laske päälle öljy.
  2. Käynnistä sauvasekoitin. Kun näet majoneesin alkavan sakeutua, nosta sekoitinta hitaasti ylöspäin. Mausta etikalla, suolalla ja mustapippurilla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
grillaus
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini