
Lautasen täydeltä umamia! Juustomoussen kera tarjotut paistetut sienet ovat pieni mutta herkullisen tuhti iltaruoka, joka maistuu viinilasillisen seurassa.
Lisukkeeksi sopivat kuvassa näkyvät juustokeksit: Yhdistä desi juustoraastetta ja ruokalusikallinen seeseminsiemeniä. Lusikoi seos ohuiksi kekseiksi leivinpaperille pellille ja paista 180-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Jäähdytä keksit esimerkiksi kaulimen päällä kupin muotoisiksi.
Juustomousse ja paistetut sienet
Ainekset
Työvaiheet
- Raasta juusto. Kuori ja halkaise sipuli.
- Kaada kerma kattilaan, lisää sipuli, rosmariini ja laakerinlehti. Lämmitä seos ja lisää juustoraaste muutamassa erässä. Sekoita, kunnes juusto sulaa. Keitä hiljaa poreillen 15 minuuttia.
- Valuta juustokerma kulhoon isosilmäisen siivilän läpi. Laita kulho jääkaappiin 2–12 tunniksi.
- Vatkaa kylmä kermaseos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Mausta tryffeliöljyllä ja suolalla. Tarjoa juustomousse paistettujen sienien kanssa (ohje alla).
Paistetut sienet
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko sienet ja kuori ja viipaloi valkosipulit. Paista sieniä ja valkosipulia öljyssä pannussa 5–8 minuuttia.
- Hienonna timjami. Lisää etikka ja soijakastike pannuun. Anna nesteen kiehahtaa ja haihtua. Mausta sienet timjamilla ja mustapippurilla.
Shalottisipulia ei siis hienonneta vaan laakerinlehden tapaan mausteena, mitä ei käytetä valutuksen jälkeen?
Onko tryffeliöljylle hyvää vaihtoehtoa olemassa?
Salotti saa tosiaan hoitaa mausteen tehtävänsä ja jäädä siivilään valutusvaiheessa.
Tryffeliöljy korostaa umamisuutta ja maustaa moussen. Ihan suoraa vaihtoehtoa sille ei ole olemassa, mutta sen voi halutessaan jättää pois tai korvata pienellä tilkalla jotain muuta hyvää öljyä.