Hapatettu kiinankaali eli kimchi on korealaisen pöydän tunnetuin lisuke. Pikakimchi on malttamattoman valinta, joskin hyvä sellainen. Siinä kasvikset ovat rapeita ja raikkaita. Mitä kauemmin säilytät kimchiä, sitä happamampi – ja samalla aidompi siitä tulee.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
1 t 15 min
Helppo
Pikakimchi
Ainesosat
1
kiinankaali
1
rkl
suolaa
3
valkosipulinkynttä
2
cm:n pala
inkivääriä
3
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
kalakastiketta
2
rkl
gochujang-tahnaa
1
rkl
sokeria
1
ps (125 g)
retiisejä
2
porkkanaa
4
kevätsipulia
Vaiheet
- Suikaloi kaali, sekoita joukkoon suola ja anna maustua 1 tunti. Huuhtele kaali kylmän veden alla, kuivaa huolella.
- Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet ja inkivääri ohuiksi lastuiksi kulhoon. Lisää etikka, kalakastike, gochujang ja sokeri. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita tahna kaalin joukkoon.
- Pilko porkkana ohuiksi tikuiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi. Viipaloi retiisit ja hienonna kevätsipuli, lisää ne maustetun kaalin joukkoon. Tarjoa heti tai lusikoi lasipurkkiin ja anna fermentoitua vuorokauden ajan huoneenlämmössä. Kimchi säilyy jääkaapissa noin 3 viikkoa.
Reseptiä editoitu 7.4.2022 klo 8.48: Lisätty porkkanan käyttö ohjeeseen.