Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2774 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Elina Jyväs KUVA Tuomas Kolehmainen

Wasabimajoneesi maistuu mainiolta kalaburgerin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Wasabi-merilevämajoneesi

Ainekset

2
kananmunankeltuaista
1
tl
(dijonin)sinappia
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1 1/2
rkl
sitruunan tai limetin mehua
2 1/2–3
dl
rypsi- tai maissiöljyä
Lisäksi
1–2
rkl
hienonnettua nori-merilevää
1 1/2–2
tl
wasabitahnaa
1–2
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Ota kaikki ainekset ajoissa huoneenlämpöön, jotta majoneesi ei juoksetu. Sekoita keltuaiset, sinappi, suola, pippuri ja sitruunan tai limetin mehu kierrevatkaimella pyöreäpohjaisessa kulhossa.
  2. Lisää öljyä aluksi tipottain ja koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kun olet lisännyt öljystä jo osan, lisää loppu öljy tasaisena, ohuena nauhana, koko ajan vatkaten.
  3. Murusta leväarkki hienoksi. Mausta majoneesi levällä, wasabilla ja seesaminsiemenillä. Tarkista maku. Tarjoa esimerkiksi kalahampurilaisen kanssa.[ruutu id="1330667"]
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 284 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
OHJE Roosa Ahlqvist KUVA Anna Huovinen

Tämä raikas ja simppeli perunasalaatti sopii niin uudenvuoden juhliin kuin juhannuspöytään. Majoneesin sijaan salaatin kastike valmistetaan tällä kertaa hapokkaasta ranskankermasta.

Voit käyttää perunasalaattiin joko kuorittuja tai kuorellisia perunoita. Muista kuitenkin pestä perunat ennen keittämistä huolellisesti, jos haluat käyttää ne kuorineen salaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
90 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas perunasalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita
1
nippu (50 g)
kevätsipulia
200
g
ranskankermaa (ei kevyttä)
1
tl
piparjuuritahnaa
½
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
kokojyväsinappia
1
prk (35 g)
pikkukapriksia
puolikkaan
(luomu)sitruunan mehu ja kuori raastettuna
rouhittua mustapippuria
suolaa
½
ruukkua
persiljaa

Työvaiheet

  1. Pese tai kuori perunat huolellisesti. Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä kokonaan.
  2. Hienonna kevätsipuli pieneksi. Sekoita ranskankerma, piparjuuritahna, kokojyväsinappi ja hunaja.
  3. Kuutioi jäähtyneet perunat kulhoon ja lisää kastike.
  4. Kaada joukkoon hienonnetut sipulit, pikkukaprikset ja raasta salaattiin puolikkaan sitruunan kuori. Leikkaa sitruuna kahtia ja purista mehu toisesta puolikkaasta salaattiin.
  5. Lisää suolaa, mustapippuria, hienonnettu persilja ja sekoita kertaalleen ainekset tasaisesti. Tarkista maku.

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos! Ihana resepti! Tätä reseptiä käyttäen tein myös vegeversion vaihtamalla ranskankerman kaurafraicheen (ja sitruunan limeen). Toimii!

Me Naiset on lisännyt 1401 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sara Chafak ja Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Joskus loistavat ruokalajit syntyvät puolivahingossa, niin myös tämä Sara Chafakin kermainen sipulikastike. Nykyisin se kuuluu olennaisena osana Chafakin joulupöytään. Kokeile, ja nauti kinkun ja perunoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen sipulikastike

Ainekset

5
isoa sipulia
25
g
voita
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
punainen paprika
½
tl
rouhittua mustapippuria
noin ½
tl
suolaa
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
kanelia
2
dl
kuohukermaa
50
g
sinihomejuustoa
1
rkl
hienonnettua korianteria
1
rkl
hienonnettua persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi pannulla ja lisää oliiviöljy. Pehmennä sipulia pannulla noin 5 minuuttia. Lisää suolaa ja sokeria ja jatka paistamista keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes sipuli alkaa ruskistua.

  2. Hienonna paprikan puolikas ja lisää sipulien joukkoon. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat kauniin ruskeita.

  3. Lisää mausteet ja kerma, murenna joukkoon sinihomejuusto. Keitä hieman kokoon. Hienonna tuoreet yrtit lopuksi joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1401 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Mausta joulupöydän sinappi ginillä. Tämä ihanan tujakka sinappi maistuu niin joulumakkaran kuin -kinkun seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 4 dl
Valmistusaika
20 min + sinapin jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Ginisinappi

Ainekset

2
dl (1 prk)
sinappijauhetta
2
dl
sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
kananmunaa
2
rkl
giniä (tai vodkaa)
noin ½
tl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kattilassa sinappijauhe ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kerma pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Lisää kananmunat yksitellen. Lämmitä seosta hitaasti koko ajan sekoittaen. Nosta vielä lämpötilaa ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa.

  2. Siirrä kattila levyltä jäähtymään. Lisää seokseen gini ja pieni loraus öljyä antamaan kiiltoa.

  3. Kaada sinappi puhtaisiin purkkeihin ja siirrä jääkaappiin.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä yhden aineksen luksusvoi sulattaa kaikkien sydämet. Resepti on helppo, mutta ole tarkkana voin ruskistuksen kanssa. Ruskean ja palaneen voin ero voi olla pienestä kiinni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Ruskistettu voivaahto

Ainekset

250
g
huoneenlämpöistä voita

Työvaiheet

  1. Laita puolet voista kulhoon.
  2. Laita loput voista paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä sekoitellen, kunnes voi muuttuu ruskeaksi. Varo, ettei voi pala. Kaada se toiseen astiaan siten, että kattilan pohjalle laskeutunut sakka jää kattilaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Yhdistä ruskistettu ja huoneenlämpöinen voi. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa leivän päällä tai käytä vaikkapa kalan, lihan tai kasvisten maustamiseen.

Kommentit (0)