Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Elina Jyväs KUVA Tuomas Kolehmainen

Wasabimajoneesi maistuu mainiolta kalaburgerin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Wasabi-merilevämajoneesi

Ainekset

2
kananmunankeltuaista
1
tl
(dijonin)sinappia
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1 1/2
rkl
sitruunan tai limetin mehua
2 1/2–3
dl
rypsi- tai maissiöljyä
Lisäksi
1–2
rkl
hienonnettua nori-merilevää
1 1/2–2
tl
wasabitahnaa
1–2
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Ota kaikki ainekset ajoissa huoneenlämpöön, jotta majoneesi ei juoksetu. Sekoita keltuaiset, sinappi, suola, pippuri ja sitruunan tai limetin mehu kierrevatkaimella pyöreäpohjaisessa kulhossa.
  2. Lisää öljyä aluksi tipottain ja koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kun olet lisännyt öljystä jo osan, lisää loppu öljy tasaisena, ohuena nauhana, koko ajan vatkaten.
  3. Murusta leväarkki hienoksi. Mausta majoneesi levällä, wasabilla ja seesaminsiemenillä. Tarkista maku. Tarjoa esimerkiksi kalahampurilaisen kanssa.[ruutu id="1330667"]
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Focaccia on herkullinen italialainen muhkea leipä. Se on parhaimmillaan tuoreena joko sellaisenaan vaikkapa tapenaden kera tai oikeastaan minkä vaan ruoan lisukkeena. Focaccian viimeistelyssä voi käyttää hyvälaatuisen oliiviöljyn ja sormisuolan lisäksi oikeastaan mitä vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 1 h + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Focaccia

Ainekset

2,5
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
5,5
dl
vehnäjauhoja
7,5
rkl
oliiviljyä
1
dl
kivettömiä (kalamata)oliiveja
10
lehteä
basilikaa
1
tl
(kuivattua) timjamia
1
tl
suolaa myllystä

Työvaiheet

Liota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon suola, sokeri ja puolet vehnäjauhoista.
Sekoita joukkoon 2,5 rkl oliiviöljyä.
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot.
Pirskottele taikinan päälle oliiviöljyä ja ripottele vehnäjauhoja.
Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. (n. 45 min)

Voitele uunivuoka (n. 18x28cm) ruokalusikallisella oliiviöljyä.
Taputtele taikina voideltuun uunivuokaan ja anna kohota vielä vartti.
Voitele kohonnut leipä lopulla oliiviöljyllä. (3 rkl)
Painele taikinaan sormin koloja. Asettele koloihin oliiveja ja basilikan lehtiä. Ripottele pinnalle timjamia ja rouhi suolaa myllystä.
Paista 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi tapenaden kera.👌🏻

Me Naiset on lisännyt 1117 reseptiä.
Linkitetty 97 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maapähkinäkastikkeen kanssa tarjottava kaalisalaatti on kesän grilliherkkujen ykköslisuke.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouskuva varhaiskaalicoleslaw

Ainekset

500
g
varhaiskaalia
2
kesäporkkanaa
100
g
retiisejä
1
dl
suolapähkinöitä
½
ruukku
thaibasilikaa
KASTIKE
½
dl
maapähkinävoita
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
limetin mehu
4
tl
sokeria
2
tl
soijakastiketta
2
tl
srirachaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään sauvasekoittimella.
  2. Suikaloi varhaiskaali. Kuori ja raasta porkkana ja viipaloiretiisit. Rouhi pähkinät karkeasti ja revi thaibasilika.
  3. Tarjoa kastike erikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Upota possu kunnolla valkosipuliseen ja chiliseen marinadiin ennen grillaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Soijamarinadi lihalle

Ainekset

600
g
possunlihaa (esim. kassleria)
MARINADI
1
dl
soijakastiketta
1
rkl
sinappia
1
tl
paprikajauhetta
1
chilipalko
1
pieni punasipuli
4
valkosipulinkynttä

Työvaiheet

  1. Sekoita soijakastike, sinappi ja paprikajauhe yhteen.

  2. Viipaloi chili. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää chili ja sipulit marinadiin.

  3. Leikkaa kassleri 1½ cm:n pihveiksi. Levitä lihat laakeaan vuokaan ja lisää marinadi päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään. Anna lihojen marinoitua vähintään 2 tuntia.

  4. Grillaa pihvit kypsiksi, noin 10 minuuttia molemmin puolin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Teriyakilohta grillistä! Tässä marinadissa tuore inkivääri antaa mukavasti potkua ja seesamiöljy ihanan paahteisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-marinadi kalalle

Ainekset

600
g
lohifileetä
MARINADI
¾
dl
teriyaki-kastiketta
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
seesamiöljyä
1
tl
(fariini)sokeria
3
rkl
inkivääriä hienonnettuna
3
rkl
thaibasilikaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Sekoita teriyaki-kastike, sitruunamehu, seesamiöljy ja sokeri yhteen.

  2. Kuori ja hienonna inkivääri. Hienonna thaibasilika ja lisää se inkiväärin kanssa marinadiin.

  3. Leikkaa lohifilee annospaloiksi. Levitä lohipalat laakeaan vuokaan ja kaada marinadi päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään. Marinoi kalapaloja vähintään 2 tuntia.

  4. Kypsennä lohipalat grillissä, 4 minuuttia molemmilta puolilta.