
Satoisasta luumusta kannattaa keitellä mausteinen chutney, joka säilyy jouluun saakka. Isommasta annoksesta riittää myös lahjaksi ystäville.
Luumuchutney
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise luumut ja poista kivet. Pilko isommat luumut muutamaan osaan. Kuutioi omenat ja hienonna valkosipulit, chilit ja sipuli. Kuori ja raasta inkivääri.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä hetki öljyssä. Lisää sinapinsiemenet ja muut mausteet ja paista vielä 1–2 minuuttia. Lisää sokeri, etikka ja vesi. Mausta suolalla ja keitä hiljalleen noin tunti.
- Lusikoi kuuma chutney puhdistettuihin tölkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Chutney säilyy jääkaapissa jopa seuraavaan satokauteen.
Tarjoile! Chutney maistuu grillatun kanan kanssa, marinadeissa, riistapadassa ja itämaisten ruokien kanssa. Helppo kastike syntyy chutneysta ja maustamattomasta jugurtista.