
Syksyisessä porkkanahillossa maistuvat hunaja, kaneli ja limetti. Mantelisattumat tekevät hillosta niin hyvää, että sitä tekisi mieli lusikoida suoraan purkista! Tarjoa hillo lettujen kanssa tai vaikka paahtoleivän päällä.
Porkkana-mantelihillo
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita mantelit lämpimään veteen likoamaan puoleksi tunniksi.
-
Kuori porkkanat ja raasta ne isolla terällä kattilaan. Lisää porkkanamehu ja kanelitanko ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
-
Lisää sokeri ja hunaja ja keitä 5 minuuttia. Ota kanelitanko pois hillosta.
-
Purista limettien mehu hilloon. Siivilöi mantelit ja sekoita ne hilloon.
-
Laita kuuma hillo puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä viileässä.