Syksyisessä porkkanahillossa maistuvat hunaja, kaneli ja limetti. Mantelisattumat tekevät hillosta niin hyvää, että sitä tekisi mieli lusikoida suoraan purkista! Tarjoa hillo lettujen kanssa tai vaikka paahtoleivän päällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 1½ l
20 min + liotus 30 min
Helppo
Porkkana-mantelihillo
Ainesosat
2
dl
kuorittuja manteleita
2
dl
vettä
1
kg
porkkanoita
4
dl
porkkanamehua
1
kanelitanko
1
pkt (330 g)
hillo-marmeladisokeria
4
rkl
hunajaa
2
limetin mehu
Vaiheet
-
Laita mantelit lämpimään veteen likoamaan puoleksi tunniksi.
-
Kuori porkkanat ja raasta ne isolla terällä kattilaan. Lisää porkkanamehu ja kanelitanko ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
-
Lisää sokeri ja hunaja ja keitä 5 minuuttia. Ota kanelitanko pois hillosta.
-
Purista limettien mehu hilloon. Siivilöi mantelit ja sekoita ne hilloon.
-
Laita kuuma hillo puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä viileässä.