Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 215 keittokirjaan.
Ohje Sanna Maskulin Kuva Anna Huovinen

Tosikokki tekee tulisen sriracha-kastikkeen itse kaupan valmissoosin sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 dl
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Sriracha-chilikastike

Ainekset

400
g
punaisia paprikoita ja chilejä
4
valkosipulinkynttä
1 1/4
tl
suolaa
3
rkl
sokeria
3/4
dl
valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Halkaise paprikat ja chilit ja poista siemenet. Hienonna chilit karkeaksi ja siirrä kattilaan.
  2. Lisää muut ainekset. Keitä 5 minuuttia. Nosta kattila pois levyltä ja anna jäähtyä hetki. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Siivilöi kastike.
  3. Siirrä kastike pulloon ja anna makujen tekeytyä kylmässä pari päivää.Vinkki! Lorauta kastiketta hampurilaisen, hodarin tai pihvin pariksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1119 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Labneh on libanonilainen, valutettu jugurttilevite. Pitkään jääkaapissa valutettu jugurtti kiinteytyy tuorejuustomaiseksi. Tarjoile labneh levitteenä, alkuruokana tai lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Libanonilainen labneh-jugurttijuusto

Ainekset

5
dl
paksua maustamatonta turkkilaista jogurttia
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
minttua
1
dl
basilikaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
granaattiomena
1
dl
pistaaseja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Aloita labnehin teko edellisenä päivänä. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna mintunlehdet
  2. Sekoita jugurtin joukkoon suola, valkosipuli ja yrtit.
  3. Kaada seos harsokankaalla vuorattuun siivilään ja nosta siivilä kulhon päälle jääkaappiin valumaan. Labneh-juusto on valmista seuraavana päivänä, mutta sen voi antaa valua kaksikin päivää, jolloin massasta tulee tiiviimpi.
  4. Laita juusto tarjoilulautaselle ja tarjoile rapeiden retiisien kanssa. Koristele granaattiomenan siemenillä, pistaasipähkinöillä ja lorauta päälle hyvää oliiviöljyä.

Vinkki: Granaattiomenan siemeniä saa myös pakasteena.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Upota possu kunnolla valkosipuliseen ja chiliseen marinadiin ennen grillaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Soijamarinadi lihalle

Ainekset

600
g
possunlihaa (esim. kassleria)
MARINADI
1
dl
soijakastiketta
1
rkl
sinappia
1
tl
paprikajauhetta
1
chilipalko
1
pieni punasipuli
4
valkosipulinkynttä

Työvaiheet

  1. Sekoita soijakastike, sinappi ja paprikajauhe yhteen.

  2. Viipaloi chili. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää chili ja sipulit marinadiin.

  3. Leikkaa kassleri 1½ cm:n pihveiksi. Levitä lihat laakeaan vuokaan ja lisää marinadi päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään. Anna lihojen marinoitua vähintään 2 tuntia.

  4. Grillaa pihvit kypsiksi, noin 10 minuuttia molemmin puolin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Teriyakilohta grillistä! Tässä marinadissa tuore inkivääri antaa mukavasti potkua ja seesamiöljy ihanan paahteisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-marinadi kalalle

Ainekset

600
g
lohifileetä
MARINADI
¾
dl
teriyaki-kastiketta
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
seesamiöljyä
1
tl
(fariini)sokeria
3
rkl
inkivääriä hienonnettuna
3
rkl
thaibasilikaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Sekoita teriyaki-kastike, sitruunamehu, seesamiöljy ja sokeri yhteen.

  2. Kuori ja hienonna inkivääri. Hienonna thaibasilika ja lisää se inkiväärin kanssa marinadiin.

  3. Leikkaa lohifilee annospaloiksi. Levitä lohipalat laakeaan vuokaan ja kaada marinadi päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään. Marinoi kalapaloja vähintään 2 tuntia.

  4. Kypsennä lohipalat grillissä, 4 minuuttia molemmilta puolilta.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Limettiä, juustokuminaa, kardemummaa, kurkumaa, korianteria... Tämä raikkaan mausteinen marinadi sopii broilerille täydellisesti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Limettimarinadi broilerille

Ainekset

600
g
broileria, esimerkiksi paistipaloja
MARINADI
1
limetti
½
dl
rypsiöljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
kardemummaa
½
tl
kurkumaa
½
dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
suolaa myllystä

Työvaiheet

  1. Purista limetistä mehu. Lisää öljy, juustokumina, kardemumma ja kurkuma.

  2. Hienonna korianteri joukkoon.

  3. Levitä broileripalat laakeaan vuokaan ja kaada marinadi päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään. Marinoi broilereita vähintään 2 tuntia.

  4. Kypsennä broilerit grillissä, 10 minuuttia molemmin puolin, tai 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Mausta suolalla kypsennyksen jälkeen.