
Syyshillo herkullisimmillaan! Ihanan paahteinen uuniomenahillo saa makunsa viskistä ja ripauksesta korianterinsiemeniä.
Viskillä maustettu uuniomenahillo
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese omenat huolellisesti. Poista huonot ja kolhiintuneet kohdat ja lohko omenat neljään osaan, poista siemenkodat. Omenoita ei tarvitse kuoria. Pane omenat, mehu, viski ja siirappi uunivuokaan. Lisää kanelitanko. Murskaa korianterinsiemenet huhmaressa, lisää ne vuokaan ja sekoita hyvin.
-
Peitä vuoka foliolla ja laita kylmään uuniin. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kypsennä hilloa 2½–3 tuntia. Sekoita puolen tunnin välein. Anna omenoiden pehmetä lähes sosemaiseksi.
-
Poista kanelitanko ja soseuta omenat. Maista ja lisää tarvittaessa siirappia.
-
Lusikoi kuuma hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa.
Vinkki Kesäomenat soseutuvat ja kypsyvät nopeammin kuin syys- ja talvilajikkeet.