Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Syyshillo herkullisimmillaan! Ihanan paahteinen uuniomenahillo saa makunsa viskistä ja ripauksesta korianterinsiemeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 1½ l
Valmistusaika
3 h
Vaikeustaso
Helppo

Viskillä maustettu uuniomenahillo

Ainekset

2
kg
omenoita
2
dl
tuorepuristettua omenamehua
2
dl
viskiä
½
dl
siirappia
1
kanelitanko
½
tl
korianterinsiemeniä

Työvaiheet

  1. Pese omenat huolellisesti. Poista huonot ja kolhiintuneet kohdat ja lohko omenat neljään osaan, poista siemenkodat. Omenoita ei tarvitse kuoria. Pane omenat, mehu, viski ja siirappi uunivuokaan. Lisää kanelitanko. Murskaa korianterinsiemenet huhmaressa, lisää ne vuokaan ja sekoita hyvin.

  2. Peitä vuoka foliolla ja laita kylmään uuniin. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kypsennä hilloa 2½–3 tuntia. Sekoita puolen tunnin välein. Anna omenoiden pehmetä lähes sosemaiseksi.

  3. Poista kanelitanko ja soseuta omenat. Maista ja lisää tarvittaessa siirappia.

  4. Lusikoi kuuma hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki Kesäomenat soseutuvat ja kypsyvät nopeammin kuin syys- ja talvilajikkeet.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 350 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpsakka kaprisvinegretti sopii loistavasti parsan kaveriksi. Kun vinegretin kaataa kuumien parsojen päälle, ne imevät itseensä eniten makua.

Parsaa paistetaan ensin hetken ajan kuumalla pannulla oliiviöljyn kanssa, sitten joukkoon lisätään pieni loraus vettä ja nokare voita ja laitetaan kansi hetkeksi päälle. Parsa höyrystyy kannen alla kypsäksi ja voin ansiosta siitä tulee kiiltävää ja herkullista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsaa ja kaprisvinegretti

Ainekset

2
rkl
pieniä kapriksia
1
rkl
salottisipulia
1
rkl
lehtipersiljaa
½
rkl
ruohosipulia
½
rkl
kirveliä
1
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
dijoninsinappia
ripaus sokeria
1
dl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna kapriksia veitsellä pienemmäksi. Hienonna myös sipuli ja yrtit.
  2. Sekoita kulhossa valkoviinietikka, dijoninsinappi ja ripaus sokeria. Vatkaa rivakasti oliiviöljy joukkoon ohuena nauhana.
  3. Lisää joukkoon kaprikset, sipuli ja yrtit ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 350 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Kreikkalaisesta jogurtista ja fetajuustosta syntyy yrteillä ryyditettynä kesän ihanin dippi tuoreille kasviksille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-yrttidippi

Ainekset

200
g
fetajuustoa
dl
kreikkalaista jogurttia
1
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan kuori
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
hunajaa
1
dl
yrttejä (esimerkiksi lehtipersiljaa, oreganoa, tilliä, ruohosipulia)
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Lisää yrttejä lukuun ottamatta kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
  2. Hienonna yrtit ja sekoita joukkoon. Voit valmistaa dipin myös sauvasekoittimella tai käsivatkaimella. Murenna silloin fetajuusto ensin pieneksi. Tarjoa parsojen kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 350 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Grillattu parsa kannattaa yhdistää melko voimakkaisiinkin makuihin. Ndujavoi sekä sardellivoi ovat todella herkullisia siveltynä kuuman parsan päälle. Ja ne sopivat myös muille grilliherkuille.

Parsa valmistuu grillissä siinä ajassa, kun esimerkiksi pihvi vetäytyy. Valele parsat öljyllä ja grillaa muutaman minuutin ajan. Nosta tarjoiluvadille ja laita muutama nokare maustevoita sulamaan päälle. Me sekoitamme voihin tahnaksi hienonnettuja suolaisia sardellifileitä ja sitruunankuorta tai...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Maustevoit parsalle

Ainekset

Nduja-voi
150
g
voita
1–3
rkl
nduja-salamitahnaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Kuutioi voi kulhoon ja anna pehmetä. Koska nduja-purkeissa on suuria eroja mausteisuudessa, tahnaa kannattaa lisätä ruokalusikallinen kerrallaan ja maistaa välissä.
  2. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunamehu ja tarjoa. Voit myös pakata voin tangoksi kelmuun ja säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa.

Sardellivoi

Ainekset

150
g
voita
6
sardellifileetä
½
luomusitruunan kuori ja mehu

Työvaiheet

  1. Kuutioi voi kulhoon ja anna pehmetä.
  2. Hienonna sardellifileet veitsellä pieneksi. Lisää voin joukkoon.
  3. Raasta joukkoon sitruunankuori ja purista mehut. Sekoita haarukalla kaikki sekaisin ja tarjoa huoneenlämpöisenä. Voit myös pakata voin tangoksi kelmuun ja säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa.

Kommentit (0)

Janne Silvo on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Konjakkisinappi
Konjakkisinappi

Astetta parempi konjakkisinappi.
Tässä ei ole käytetty kermaa eikä kananmunaa, joten säilyy jääkaapissa hyvin vähän pidemmänkin aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
+25
Valmistusaika
30 min. + vetäytyminen 3 vrk.
Vaikeustaso
Helppo

Konjakkisinappi Silvon tapaan

Ainekset

100
g
Colman's sinappijauhe (yksi pakkaus)
1,5
tl
Maissitärkkelys
2,5
dl
Sokeri
2
dl
Vettä
2
rkl
Vakoviinietikka
1/2
plo
Tabasco
1,5
tl
Hieno merisuola
5
cl
Konjakki (merkin voit valita makusi mukaan)

Työvaiheet

1. Sekoita sinappijauhe ja sokeri kattilassa.
2. Lisää kiehuva vesi, merisuola, valkoviinietikka, Tabasco ja konjakki.
3. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan kylmää vettä
4. Saosta maissitärkkelyksellä ja kiehauta miedolla lämmöllä.
5. Hauduta matalalla lämmöllä n. 20 min.
6. Kaada sinappi kannelliseen lasipurkkiin ja anna vetäytyä kylmässä 2-3 vuorokautta ennen käyttöä.
7. Säilytä jääkaapissa
8. Nauti

Kommentit (0)