
Karviaishillo saa makeutensa taateleista ja sakeutensa chiansiemenistä. Ihanaa lisämakua antavat tähtianikset.
Karviaischiahillo
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista taateleista kivet ja laita taatelit kulhoon. Kaada päälle kiehuvan kuumaa vettä sen verran, että taatelit peittyvät (n. 1 dl). Liota 30 minuuttia.
-
Huuhtele karviaiset. Pese sitruuna ja raasta 1 rkl kuoren keltaista osaa.
-
Siivilöi taatelit. Laita taatelit, marjat, sitruunankuori, 2 dl vettä ja tähtianikset kattilaan. Kiehauta miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes marjat pehmenevät. Sekoita välillä, ettei seos pala pohjaan, lisää vähän vettä tarvittaessa.
-
Lisää chiansiemenet seokseen ja kiehuta 5 minuuttia. Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää tilkka vettä. Chialla valmistettu hillo paksunee jäähtyessään.
-
Lusikoi hillo puhtaisiin kuumiin purkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten kylmään. Hillo säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa. Hillon voi myös pakastaa.
Eikö taateleiden liotuslientä (vettä) voi käyttää hillon tekoon? Mikähän ei?...