Me Naiset on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Vegaaninen lemon curd vie kielen mennessään! Sitä voi lusikoida esimerkiksi pirtelöön tai jogurttiin tai käyttää leivonnassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen lemon curd

Ainekset

1
dl
sitruunamehua (noin 2 sitruunaa)
2
dl
sokeria
½
dl
maissitärkkelystä
ripaus
suolaa
pieni ripaus
kurkumaa
2
tl
kookosöljyä
1
rkl
kookoskermaa

Työvaiheet

  1. Purista sitruunoista mehu.
  2. Sekoita kattilassa sitruunamehu, sokeri, maissitärkkelys ja suola. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes tahna sakenee. Muista, että lopullinen kiinteytyminen tapahtuu kylmässä. Voit testata tahnaa tiputtamalla pienen tipan lautaselle ja antamalla jäähtyä.
  3. Siirrä levyltä ja lisää pieni ripaus kurkumaa, kookosöljy ja kookoskerma. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  4. Kaada puhtaaseen purkkiin ja siirrä jääkaappiin. Lemon curd säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.

Vinkki! Jos et ole kookosöljyn ystävä, puolita sen määrä, mutta muista, että öljytön curd on löysempää.

Kommentit (1)

Chef Martta

Lemon curd? No kyllä nyt on taas vahvasti hienosteltu ja venytetty lemon curdin määritelmää.

Meilläpäin tuollaista sekoitusta kutsutaan nimellä kiisseli. Sitruunakiisseli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Makeansuolainen paprika-chilichutney sopii kaikkien grillilihojen ja mausteisten makkaroiden kaveriksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5 dl
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Paprika-chilichutney

Ainekset

5
punaista (mietoa) chiliä
4
punaista paprikaa
1
punasipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
rosmariinin oksa (tai 1 tl kuivattua rosmariinia)
2
laakerinlehteä
1
kanelitanko
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
¾
dl
ruokosokeria
1
dl
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puolita paprika ja chilit ja poista siemenkodat. Laita leivinpaperin päälle kuoripuoli ylöspäin ja paahda chilejä noin 10 minuuttia ja paprikoita noin 20 minuuttia, kunnes niiden kuoret mustuvat. Laita kuumina muovipussiin jäähtymään.

  2. Kuori ja hienonna sillä aikaa punasipuli. Hienonna rosmariini.

  3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli, rosmariini, laakerinlehdet, kanelitanko ja mausteet ja paista hyvin miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

  4. Vedä paprikoiden ja chilien kuoret irti, kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että pystyt käsittelemään niitä sormin. Soseuta sauvasekoittimella tai hienonna veitsellä hyvin pieneksi.

  5. Poista chutneystä kanelitanko ja laakerinlehdet ja lisää paprika, chilit, sokeri ja balsamiviinietikka. Keitä, kunnes neste haihtuu ja hillo hieman paksuuntuu.

  6. Säilö puhtaaseen purkkiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Herkullisen vegeramenin liemen salaisuus on ihanan tahmeassa tahinissa, jonka japanilaiset tuntevat nimellä neri goma. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa tahinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegeramen

Ainekset

LIEMI
12,5
dl
kasvislientä
3
valkosipulinkynttä
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
4
rkl
tahinia
4
rkl
rypsiöljyä
4
tl
riisiviinietikkaa
1
tl
suolaa
RAPEA TOFU
300
g
kiinteää marinoitua tofua
rkl
perunajauhoja (tai maissijauhoja)
4
tl
rypsiöljyä
LISÄKSI
2
kevätsipulinvartta
1
porkkana
½
pak choin lehdet
100
g
parsakaalin nuppuja
300
g
riisinuudeleita
PÄÄLLE
ituja, korianteria, seesamiöljyä, hienonnettua noria (merileväarkki), srirachaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta kasvisliemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri karkeasti joukkoon. Keitä 5 minuuttia ja siivilöi liemi. Sekoita keskenään tahini, öljy, riisiviinietikka ja suola. Vatkaa seos liemeen. Pidä liemi lämpimänä. (Tai lämmitä tarjoiluhetkellä uudelleen.)

  2. Valmista tofu. Kuivaa tofu huolella ja leikkaa se kuutioiksi. Pyörittele jauhoihin ja paista öljyssä rapeaksi. Älä kääntele paloja liikaa, jotta ne eivät tartu toisiinsa kiinni.

  3. Hienonna kevätsipuli, kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Kuumenna liemi. Keitä kevätsipulia, porkkanaa, pak choita ja parsakaalin nuppuja muutaman minuutin ajan.

  4. Keitä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jaa 4 kulhon pohjalle. Kaada päälle lientä ja nosta päälle tofua. Lisää pinnalle valintasi mukaan esimerkiksi ituja, korianteria, seesamiöljyä, srirachaa ja murskattua merilevää.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuhdisti korianteria! Tämä kermainen, meheväksi haudutettu broileri on korianterinrakastajan unelma. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi tai nuudelit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Korianteri-kermakastike broilerille

Ainekset

1
pkt (550 g)
broilerin rintafileitä
2
ruukkua (noin 2 dl)
korianteria
1
valkosipulinkynsi
20
g
tuoretta inkivääriä
2
kevätsipulinvartta
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
limetin mehu ja kuori
4
dl
kermaa
1
dl
vettä
1
rkl
hunajaa
2
rkl
öljyä
tl
suolaa)
1
kanaliemikuutio

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise broilerinfileet talouspaperilla kuiviksi.
  2. Hienonna korianteri, valkosipuli ja inkivääri. Hienonna sipulinvarret ja pilko herneet. Raasta limetin mehu kulhoon ja purista joukkoon mehu.
  3. Laita korianteri, valkosipuli ja inkivääri sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma, vesi ja hunaja, soseuta tasaiseksi.
  4. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja ruskista fileitä molemmin puolin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Kaada korianterikerma broilerin joukkoon pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Murenna joukkoon liemikuutio ja hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi kastikkeeseen sipulinvarret ja herneet. Mausta limetin kuoriraasteella ja mehulla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Majoneesimainen cashewkastike antaa vegaaniseen perunasalaattiin ihanan täyteläisen maun. Soosi sopii sellaisenaankin vegemakkaroiden lisukkeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen perunasalaatti

Ainekset

500
g
uusia perunoita
1
punainen paprika
1
ps
retiisejä
1
punasipuli
2
sellerin vartta
¼
ruukkua
persiljaa
Cashewkastike
2
dl
cashewpähkinöitä
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
vettä
1
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa (tai omenaviinietikkaa)
1
rkl
sinappia
4
tl
hunajaa
1
rkl
kuivattua tai 2 rkl tuoretta tilliä
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita cashewpähkinät kuumaan veteen pehmenemään tunniksi. Valuta.
  2. Harjaa ja keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä ja puolita pienimmät ja leikkaa suurimmat neljään osaan. Paloittele paprika ja retiisit. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna selleri ja persilja.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Lisää vettä ja suolaa.
  4. Kääntele kastike perunoiden ja kasvisten joukkoon. Tarjoa grillatun kasvismakkaran kanssa kylmänä tai huoneenlämpöisenä .

Kommentit (0)