Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 86 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Vegaaninen lemon curd vie kielen mennessään! Sitä voi lusikoida esimerkiksi pirtelöön tai jogurttiin tai käyttää leivonnassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen lemon curd

Ainekset

1
dl
sitruunamehua (noin 2 sitruunaa)
2
dl
sokeria
½
dl
maissitärkkelystä
ripaus
suolaa
pieni ripaus
kurkumaa
2
tl
kookosöljyä
1
rkl
kookoskermaa

Työvaiheet

  1. Purista sitruunoista mehu.
  2. Sekoita kattilassa sitruunamehu, sokeri, maissitärkkelys ja suola. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes tahna sakenee. Muista, että lopullinen kiinteytyminen tapahtuu kylmässä. Voit testata tahnaa tiputtamalla pienen tipan lautaselle ja antamalla jäähtyä.
  3. Siirrä levyltä ja lisää pieni ripaus kurkumaa, kookosöljy ja kookoskerma. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  4. Kaada puhtaaseen purkkiin ja siirrä jääkaappiin. Lemon curd säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.

Vinkki! Jos et ole kookosöljyn ystävä, puolita sen määrä, mutta muista, että öljytön curd on löysempää.

Kommentit (1)

Chef Martta

Lemon curd? No kyllä nyt on taas vahvasti hienosteltu ja venytetty lemon curdin määritelmää.

Meilläpäin tuollaista sekoitusta kutsutaan nimellä kiisseli. Sitruunakiisseli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 676 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Joulumausteinen manteli-chai lämmittää ihanasti. Tarjoa se pikkujouluissa tai jouluyön jälkkärijuomana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-chai

Ainekset

2
l
vettä
3
kanelitankoa
4
tl
kokonaisia neilikoita
4
tähtianista
1
dl
mustia teelehtiä
4
rkl
ruokosokeria
6
dl
mantelimaitoa
kanelia

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi ja mausteet kattilaan. Keitä hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Ota kattila pois levyltä. Lisää teelehdet. Hauduta 6 minuuttia. Siivilöi juoma. Lisää sokeri liukenemaan joukkoon.
  2. Kuumenna mantelimaito.
  3. Kaada teetä kuppeihin. Lisää päälle kuumaa mantelimaitoa ja ripaus kanelia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 676 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Kokeile joululaatikkoa tänä vuonna maa-artisokkasoseesta. Ihanan pähkinäinen maku sopii yhteen muiden jouluruokien kanssa. Mikä parasta, tämä vuoka on sekä vegaaninen että gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + 40 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-mantelivuoka

Ainekset

1
pkt (400 g)
maa-artisokkasosetta (esim. Suvituore)
1
pkt (150 g)
vegaanista kaurapohjaista tuorejuustoa
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl
siirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
¼
tl
muskottipähkinää
Pinnalle
¾
dl
kuorittuja manteleita

Työvaiheet

  1. Sekoita maa-artisokkasose, tuorejuusto, mantelijauhe, siirappi ja mausteet kulhossa.
  2. Voitele pieni uunivuoka maidottomalla margariinilla ja kaada sose vuokaan. Tasoita pinta.
  3. Rouhi mantelit veitsellä karkeasti ja ripottele vuoan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä tunti ennen tarjoamista, jolloin vuoan rakenne hieman kiinteytyy.

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella vuoan myös 400 grammasta palsternakka- tai bataattisosetta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 676 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Vain kolme ainesta! Superhelpot vegaaniset joulupallot näyttävät tryffeleiltä mutta maistuvat pipareilta ja mantelilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparkakku-mantelipallot

Ainekset

50
g
vegaanisia piparkakkuja (esim. Anna's)
150
g
mantelimassaa
Pinnalle
noin ¾
dl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Surauta keksit teholeikkurilla tasaiseksi jauheeksi. Lisää mantelimassa ja sekoita tasaiseksi. Seos muistuttaa jauhetta, mutta on silti muotoiltavissa.
  2. Pyörittele seoksesta pieniä palloja ja kieritä ne kaakaojauheessa. Säilytä pallerot jääkaapissa tiiviissä rasiassa, jotta ne säilyttävät pehmeytensä.

Vinkki! Valitse tarvittaessa piparkakkuja, jotka ovat sekä gluteenittomia että vegaanisia. Niitä valmistaa esim. Semper.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuuma, inkiväärillä maustettu tomaattikeitto vie vilun mennessään. Rapeiksi paahdetut kikherneet antavat soppaan hyvää rakennetta ja makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-inkiväärikeitto ja rapeat kikherneet

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
öljyä
2
tl
paprikajauhetta
2
tlk
kokonaisia tomaatteja
½
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
kasvisliemikuutiota
2
laakerinlehteä
tl
suolaa)
Rapeat kikherneet
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
tl
paprikajauhetta
tl
juustokuminaa
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
inkiväärijauhetta
noin 1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja inkivääriä 3 minuuttia. Lisää paprikajauhe ja jatka paistamista 2 minuuttia. Kaada molemmat tomaattitölkit kattilaan.
  2. Valuta ja huuhdo 2 tlk kikherneitä ja kaada ½ tlk kikherneitä tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon) yhdessä kookosmaidon kanssa. Soseuta ja kaada seos kattilaan. Lisää myös liemikuutiot ja laakerinlehdet. Keitä noin 30 minuuttia, sen aikaa, kun valmistat rapeat kikherneet.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuivaa jäljelle jääneet 1 ½ tlk kikherneitä huolella ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele joukkoon öljy ja mausteet suolaa ja pippuria lukuun ottamatta. Paahda noin 25 minuuttia, välillä käännellen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa rapeiden kikherneiden kanssa.

Kommentit (0)