Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Vegaaninen lemon curd vie kielen mennessään! Sitä voi lusikoida esimerkiksi pirtelöön tai jogurttiin tai käyttää leivonnassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen lemon curd

Ainekset

1
dl
sitruunamehua (noin 2 sitruunaa)
2
dl
sokeria
½
dl
maissitärkkelystä
ripaus
suolaa
pieni ripaus
kurkumaa
2
tl
kookosöljyä
1
rkl
kookoskermaa

Työvaiheet

  1. Purista sitruunoista mehu.
  2. Sekoita kattilassa sitruunamehu, sokeri, maissitärkkelys ja suola. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes tahna sakenee. Muista, että lopullinen kiinteytyminen tapahtuu kylmässä. Voit testata tahnaa tiputtamalla pienen tipan lautaselle ja antamalla jäähtyä.
  3. Siirrä levyltä ja lisää pieni ripaus kurkumaa, kookosöljy ja kookoskerma. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  4. Kaada puhtaaseen purkkiin ja siirrä jääkaappiin. Lemon curd säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.

Vinkki! Jos et ole kookosöljyn ystävä, puolita sen määrä, mutta muista, että öljytön curd on löysempää.

Kommentit (1)

Chef Martta

Lemon curd? No kyllä nyt on taas vahvasti hienosteltu ja venytetty lemon curdin määritelmää.

Meilläpäin tuollaista sekoitusta kutsutaan nimellä kiisseli. Sitruunakiisseli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 49 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen


Mehevä klassikkopasta Sisiliasta jättää sopivan kevyen olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta Norma

Ainekset

1
munakoiso
1
punainen chilipalko
1
salottisipuli
2
tl
öljyä
1
prk
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
kapriksia
1
tl
punaviinietikkaa
ripaus
sokeria
1
tl
suolaa
2
rkl
lehtipersiljaa
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
30
g
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Kuutioi munakoiso. Hienonna chili ja salottisipuli. Paista kasviksia öljyssä pannulla noin 5 minuuttia.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  3. Leikkaa purkkitomaatit neljään osaan ja lisää pannulle yhdessä kapristen, etikan, sokerin ja suolan kanssa. Hauduta 5 minuuttia.
  4. Sekoita keskenään kuuma pasta ja munakoiso-tomaattiseos. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa joko raasteena tai lastuina.

VÄLTÄ SUMMAMUTIKKAA. Pastaa ei tarvitse keittää rekkamiehen määrää. Paketin kyljessä neuvotaan yleensä varaamaan kuivaa pastaa
100 g per syöjä, mutta vähempikin riittää. Kannattaa satsata kasviksiin, joita voi olla annoksessa vähintään sama määrä kuin pastaa – enemmänkin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pyöräytä uudet perunat peston sekaan ja nami, mikä helppo lisuke kesäiseen ruokapöytään! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + perunoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaalipestoperunat

Ainekset

1 1/2
kg
uusia perunoita
100
g
lehtikaalia
2 1/2
dl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
manteleita
1/2
ruukku
persiljaa
1/2
ruukku
basilikaa
3
rkl
sitruunamehua
1/2
sitruunan kuori
1
tl
suolaa
1
rkl
ravintohiivahiutaleita

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä kypsiksi, mutta napakoiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä .
  2. Irrota lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Pehmennä 2 ruokalusikallisessa rypsiöljyä pannulla ronskisti käännelleen muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  3. Mittaa loppu öljy ja kaikki loput ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes pesto on tasaista. Kääntele perunoiden joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tee se spesiaalimmin! Klassikkoyhdistelmä aurinkokuivatut tomaatit ja basilika toimii loistavasti perinteiseen falafelreseptiin.

Huom! Falafelit kiinteytyvät jäähtyessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
40min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tomaatti-falafelit

Ainekset

1 1/2
rkl
pellavansiemenrouhetta
3
rkl
vettä
1 + 2
rkl
rypsiöljyä
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
2
tlk
kikherneitä
1
dl
basilikanlehtiä
1 (+ 3rkl)
dl
vegaanista parmesaania
1 + 1/2
dl
(gluteenittomia) korppujauhoja
1 1/2
tl
kuivattua oreganoa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi keskenään. Anna turvota 5 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota niitä ruokalusikallisessa öljyä muutaman minuutin ajan. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä .
  3. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja valuta ja huuhtele kikherneet. Hienonna basilika karkeasti ja raasta vegaanijuusto. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes taikina on tasaista, mutta siinä on vielä purentavastusta. Tarkista maku.
  4. Pyöritä massasta pieniä pullia ja kieritä lopuissa korppujauhoissa ja vegaanijuustoraasteessa.
  5. Paista erissä pannulla lopussa öljyssä 5 minuutin ajan, varovasti käännellen. Siirrä uuniin 15 minuutiksi. Anna jäähtyä ja kiinteytyä. Tarjoa valkosipulilla maustetun soijajogurtin kanssa.

Kommentit (0)