
Vegaaninen lemon curd vie kielen mennessään! Sitä voi lusikoida esimerkiksi pirtelöön tai jogurttiin tai käyttää leivonnassa.
Vegaaninen lemon curd
Ainekset
Työvaiheet
- Purista sitruunoista mehu.
- Sekoita kattilassa sitruunamehu, sokeri, maissitärkkelys ja suola. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes tahna sakenee. Muista, että lopullinen kiinteytyminen tapahtuu kylmässä. Voit testata tahnaa tiputtamalla pienen tipan lautaselle ja antamalla jäähtyä.
- Siirrä levyltä ja lisää pieni ripaus kurkumaa, kookosöljy ja kookoskerma. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
- Kaada puhtaaseen purkkiin ja siirrä jääkaappiin. Lemon curd säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.
Vinkki! Jos et ole kookosöljyn ystävä, puolita sen määrä, mutta muista, että öljytön curd on löysempää.
Lemon curd? No kyllä nyt on taas vahvasti hienosteltu ja venytetty lemon curdin määritelmää.
Meilläpäin tuollaista sekoitusta kutsutaan nimellä kiisseli. Sitruunakiisseli.