
Ahvenfileet ja perunasose
Ainekset
Työvaiheet
- Perunasose
-
Kuori perunat. Paloittele ne isoiksi lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
-
Kaada keitinvesi pois. Survo perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää voi.
-
Kuumenna maito kattilassa tai mikrossa. Lisää perunasoseen joukkoon. (Lisää hiukan kuumaa maitoa, jos haluat löysempää muusia.) Vatkaa tasaiseksi.
-
Julienne
-
Leikkaa porkkanasta ja purjosta tulitikun kokoisiksi suikaleiksi.Freesaa suikaleet öijyssä.
-
Hollandaisekastike
-
1. Sulata voi matalalla lämmöllä, älä anna sen ruskistua.
-
2. Sekoita keltuaiset, sitruuna ja vesi kattilassa (ei alumiinikattilassa). Laita kattila vesihauteeseen juuri kiehumispisteen alapuolella. Vatkaa nopeasti kunnes seos sakenee.
-
3. Lisää voisula vähän kerrallaan vatkaten samalla voimakkaasti. Varo, ettei voin pohjasakka tule mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.