
Hodari-illassa jokainen saa koota omanlaisen hot dogin. Hodareissa tärkeintä on herkulliset tilpehöörit. Pekoni karamelisoidaan sipulin kera herkulliseksi hillokkeeksi ja tulinen, itse tehty tomaattikastike on parempaa kuin ketsuppi.
Hodari-illan kastikkeet - Pekonihilloke ja tulinen tomaattikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista pekonihilloke. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Levitä pekoniviipaleet leivinpaperille päälle pellille ja nosta uuniin paahtumaan 15 minuutiksi, kunnes pekonit ovat rapeita. Nosta pekonit talouspaperille ja anna ylimääräisen rasvan imeytyä pois.
- Kaada pellille jäänyt rasva paksupohjaiseen kattilaan. Hienonna jäähtyneet pekonit muruiksi.
- Hienonna salottisipulit. Hienonna valkosipulin kynnet. Liota lihaliemi-annosfondi mikrossa yhteen desilitraan vettä.
- Kuumenna pekonin rasva paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota salottisipulit siinä. Lisää kattilaan loput ainekset, viimeiseksi lihaliemi ja pekonimuru.
- Anna seoksen kiehua keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes hillo on paksuhkoa ja kiiltävää. Hilloke on parasta seuraavana päivänä. Se säilyy jääkaapissa tiiviissä astiassa viikon ajan.
- Valmista tulinen tomaattikastike.
- Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon sokeri ja anna sen sulaa, jopa hieman karamelisoitua. Lisää tomaattipyree ja anna sen hieman paistua.
- Lisää loput ainekset ja anna kiehua ilman kantta noin 15 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi ja kaada kannelliseen purkkiin. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli.