Kaupallinen yhteistyö
Knorr on lisännyt 21 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Knorr

Hodari-illassa jokainen saa koota omanlaisen hot dogin. Hodareissa tärkeintä on herkulliset tilpehöörit. Pekoni karamelisoidaan sipulin kera herkulliseksi hillokkeeksi ja tulinen, itse tehty tomaattikastike on parempaa kuin ketsuppi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hodari-illan kastikkeet - Pekonihilloke ja tulinen tomaattikastike

Ainekset

Pekonihilloke
170
g
pekonia
5
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
vahvaa sinappia (esim. Dijon)
1/2
dl
vaahterasiirappia
1/2
dl
omenaviinietikkaa
1
Knorr ”Fond Du Chef ” lihaliemi -annosfondi
1
dl
vettä
3
rkl
fariinisokeria
Tulinen tomaattikastike
1
sipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
dl
ruokosokeria
2
rkl
tomaattipyreetä
500
g
tomaattimurskaa
1
Knorr ”Fond Du Chef” kanaliemi -annosfondi
1/2
dl
omenaviinietikkaa
6
valkosipulinkynttä murskattuna
1
tl
cayennepippuria
1/2
tl
suolaa
1
tl
vahvaa sinappia (esim. Dijon)

Työvaiheet

  • Valmista pekonihilloke. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Levitä pekoniviipaleet leivinpaperille päälle pellille ja nosta uuniin paahtumaan 15 minuutiksi, kunnes pekonit ovat rapeita. Nosta pekonit talouspaperille ja anna ylimääräisen rasvan imeytyä pois.
  • Kaada pellille jäänyt rasva paksupohjaiseen kattilaan. Hienonna jäähtyneet pekonit muruiksi.
  • Hienonna salottisipulit. Hienonna valkosipulin kynnet. Liota lihaliemi-annosfondi mikrossa yhteen desilitraan vettä.
  • Kuumenna pekonin rasva paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota salottisipulit siinä. Lisää kattilaan loput ainekset, viimeiseksi lihaliemi ja pekonimuru.
  • Anna seoksen kiehua keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes hillo on paksuhkoa ja kiiltävää. Hilloke on parasta seuraavana päivänä. Se säilyy jääkaapissa tiiviissä astiassa viikon ajan.
  • Valmista tulinen tomaattikastike.
  • Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon sokeri ja anna sen sulaa, jopa hieman karamelisoitua. Lisää tomaattipyree ja anna sen hieman paistua.
  • Lisää loput ainekset ja anna kiehua ilman kantta noin 15 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi ja kaada kannelliseen purkkiin. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2158 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mikä aarre mämmi onkaan! Mämmi muuntuu mausteiden ja sitruunan avulla fantastiseksi dipiksi. Kokeile esimerkiksi paahdettujen kasvisten, kuten munakoison ja porkkanoiden, kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mämmidippi

Ainekset

1
rs (700g)
mämmiä
3
rkl
sitruunamehua
3
tl
sitruunankuorta raastettuna
1 1/2
rkl
korianterinsiemeniä
1 1/2
tl
juustokuminaa
1 1/2
tl
paprikajauhetta
1/2
tl
cayennepippuria
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu.
  2. Paahda korianterinsiemeniä muutama minuutti paistinpannussa. Varo, etteivät ne pala. Rouhi siemenet morttelissa karkeaksi rouheeksi. Lisää joukkoon loput mausteet.
  3. Sekoita sitruunamehu, kuoriraaste ja reilu puolet mausteseoksesta mämmin joukkoon. Laita mämmi tarjoilukulhoon. Ripottele mausteseosta mämmidipin pinnalle ja laita loput mausteesta tarjolle pieneen kulhoon.

Vinkki! Mämmidipin mausteinen maku syvenee, kun sen valmistaa edellisenä päivänä.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä

Vihreä pesto ilman juustoa yllättää maukkaudellaan. Vegaaninen pesto toimii samalla tavoin kuin perinteinen pesto: Voit syödä pestoa tuttuun tapaan pastan, grilliruoan, lihan, kalan ja salaatin kera. Voit sipaista sitä myös leivän päälle. Tässä resepti myös niille, jotka välttävät maitotuotteita...

Resepti on todella helppo ja nopea, koska siinä käytetään valmista mantelijauhoa. Pestoon lisättävä sitruunamehu tuo pestoon juuri sopivasti pientä raikasta lisämakua.

Jos olet allerginen manteleille, kokeile mantelijauheen tilalla pähkinöitä tai pinjan siemeniä jauhettuna.

Voiko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min.
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen vihreä pesto

Ainekset

100
g
mantelijauhoa (n. 2,3 dl)
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
persiljaa
1
kpl
valkosipulin kynsi muskattuna (ei pakollinen)
2
dl
hyvää oliiviöljyä
0,5-1
tl
suolaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

1. Hienonna basilika ja persilja hienoksi silpuksi.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Nauti pastan tai tuoreen leivän kera!

PS. Jos haluat löysempää pestoa, lisää oliiviöljyä ja sekoita.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Avokado tekee juustottomasta pestosta täyteläisen makuisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadopesto

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
½
ruukkua
persiljaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
2
avokadoa
1
limetti
Lisäksi
500
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Hienonna basilika ja persilja sekä valkosipulinkynsi.
  2. Mittaa oliiviöljy korkeaan kapeaan kulhoon, lisää valkosipuli, yrtit, mausteet, sekä puoli desilitraa paahdettuja pinjansiemeniä.
  3. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi pestoksi.
  4. Lusikoi avokado lautaselle ja murskaa se haarukalla. Purista päälle puolikkaan limetin mehu. Sekoita avokado peston joukkoon. Tarjoa pesto pastan kanssa. Ripottele loput pinjansiemenet pastan päälle.

Kommentit (4)

Vierailija

Mihin katosi puoli desiä pinjansiemeniä?

Vierailija

Eikös pastassa ole yleensä munaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksistä, loput pinjansiemenet voi ropistella sellaisenaan pastan päälle. 

Pastassa ei ole kananmunaa, ellei sitä erikseen lue pakkauksessa.

Vierailija

Käytetäänkö basilikasta myös varret?

Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Basilikapesto ja gnocchit ovat tuttu juttu, mutta tee pesto vaihteeksi thaibasilikasta. Rakastut varmasti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Gnocchit ja thaibasilika-kanaa

Ainekset

300
g
broilerin paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
500
g
gnoccheja
Paistamiseen
öljyä
Thaibasilikapesto
2
ruukkua
thaibasilikaa
1
dl
raastettua parmesaania
½
sitruunan mehu
2
rkl
pinjansiemeniä
80
g
cashewpähkinöitä
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
suolaa
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kypsennä broilerin paistileikkeet (pakkauksen ohjeen mukaan) joko noin 20 minuuttia uunissa tai pannulla molemmilta puolilta paistaen yhteensä noin 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja viipaloi leikkeet.
  2. Valmista pesto. Hienonna thaibasilika tehosekoittimeen. Raasta parmesaani ja purista sitruunan mehu joukkoon. Lisää siemenet ja pähkinät (paahdettuina halutessasi) sekä mausteet. Lisää lopuksi öljy. Anna koneen käydä, kunnes pesto on tasaista.
  3. Keitä gnocchit kypsäksi suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä. Valuta.
  4. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja pyöräytä gnocchit öljyssä. Lisää broileri ja pyöräytä sekaisin. Kääntele haluamasi verran pestoa joukkoon. Tarkista maku ja lisää pestoa halutessasi. Tarjoa heti.

Kommentit (0)