Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mikä aarre mämmi onkaan! Mämmi muuntuu mausteiden ja sitruunan avulla fantastiseksi dipiksi. Kokeile esimerkiksi paahdettujen kasvisten, kuten munakoison ja porkkanoiden, kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mämmidippi

Ainekset

1
rs (700g)
mämmiä
3
rkl
sitruunamehua
3
tl
sitruunankuorta raastettuna
1 1/2
rkl
korianterinsiemeniä
1 1/2
tl
juustokuminaa
1 1/2
tl
paprikajauhetta
1/2
tl
cayennepippuria
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu.
  2. Paahda korianterinsiemeniä muutama minuutti paistinpannussa. Varo, etteivät ne pala. Rouhi siemenet morttelissa karkeaksi rouheeksi. Lisää joukkoon loput mausteet.
  3. Sekoita sitruunamehu, kuoriraaste ja reilu puolet mausteseoksesta mämmin joukkoon. Laita mämmi tarjoilukulhoon. Ripottele mausteseosta mämmidipin pinnalle ja laita loput mausteesta tarjolle pieneen kulhoon.

Vinkki! Mämmidipin mausteinen maku syvenee, kun sen valmistaa edellisenä päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Hyvä dippi on noutopöydän moniottelija. Se maistuu sekä leivän että kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paprikahummus

Ainekset

1
punainen paprika
3
valkosipulinkynttä
1
tlk
kikherneitä
½
dl
tahinia
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
harissaa
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua savupaprikaa
LISÄKSI
öljyä, jauhettua paprikaa, lehtipersiljaa, kasviksia tai patonkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puolita paprika ja laita se kuoripuoli ylöspäin leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes kuori on mustunut.
  2. Siirrä muovipussiin jäähtymään. Vedä paprikan kuoret käsin irti, kun paprika on jäähtynyt niin, että pystyt käsittelemään sitä.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta ja huuhdo kikherneet. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Laita paprikahummus laakeaan kulhoon ja koristele öljyllä, paprikalla ja persiljalla. Tarjoa kasvisten ja/tai leipien kanssa noutopöydässä.
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Labneh on libanonilainen, valutettu jugurttilevite. Pitkään jääkaapissa valutettu jugurtti kiinteytyy tuorejuustomaiseksi. Tarjoile labneh levitteenä, alkuruokana tai lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Libanonilainen labneh-jugurttijuusto

Ainekset

5
dl
paksua maustamatonta turkkilaista jogurttia
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
minttua
1
dl
basilikaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
granaattiomena
1
dl
pistaaseja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Aloita labnehin teko edellisenä päivänä. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna mintunlehdet
  2. Sekoita jugurtin joukkoon suola, valkosipuli ja yrtit.
  3. Kaada seos harsokankaalla vuorattuun siivilään ja nosta siivilä kulhon päälle jääkaappiin valumaan. Labneh-juusto on valmista seuraavana päivänä, mutta sen voi antaa valua kaksikin päivää, jolloin massasta tulee tiiviimpi.
  4. Laita juusto tarjoilulautaselle ja tarjoile rapeiden retiisien kanssa. Koristele granaattiomenan siemenillä, pistaasipähkinöillä ja lorauta päälle hyvää oliiviöljyä.

Vinkki: Granaattiomenan siemeniä saa myös pakasteena.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Upota possu kunnolla valkosipuliseen ja chiliseen marinadiin ennen grillaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Soijamarinadi lihalle

Ainekset

600
g
possunlihaa (esim. kassleria)
MARINADI
1
dl
soijakastiketta
1
rkl
sinappia
1
tl
paprikajauhetta
1
chilipalko
1
pieni punasipuli
4
valkosipulinkynttä

Työvaiheet

  1. Sekoita soijakastike, sinappi ja paprikajauhe yhteen.

  2. Viipaloi chili. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää chili ja sipulit marinadiin.

  3. Leikkaa kassleri 1½ cm:n pihveiksi. Levitä lihat laakeaan vuokaan ja lisää marinadi päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään. Anna lihojen marinoitua vähintään 2 tuntia.

  4. Grillaa pihvit kypsiksi, noin 10 minuuttia molemmin puolin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Teriyakilohta grillistä! Tässä marinadissa tuore inkivääri antaa mukavasti potkua ja seesamiöljy ihanan paahteisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-marinadi kalalle

Ainekset

600
g
lohifileetä
MARINADI
¾
dl
teriyaki-kastiketta
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
seesamiöljyä
1
tl
(fariini)sokeria
3
rkl
inkivääriä hienonnettuna
3
rkl
thaibasilikaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Sekoita teriyaki-kastike, sitruunamehu, seesamiöljy ja sokeri yhteen.

  2. Kuori ja hienonna inkivääri. Hienonna thaibasilika ja lisää se inkiväärin kanssa marinadiin.

  3. Leikkaa lohifilee annospaloiksi. Levitä lohipalat laakeaan vuokaan ja kaada marinadi päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään. Marinoi kalapaloja vähintään 2 tuntia.

  4. Kypsennä lohipalat grillissä, 4 minuuttia molemmilta puolilta.