Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 247 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Satu Kemppainen

Lempeän tulinen mango-jugurttikastike valmistuu viidessä minuutissa ja on älyttömän helppo herkkudippi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
5 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mango-jogurttikastike

Ainekset

2
dl
maustamatonta jogurttia
1
dl
mangochutneyta
1
limetin mehu
1/2
ruukku
korianteria
½-1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Yhdistä kulhossa jogurtti ja chutney. Purista joukkoon limetin mehu ja lisää hienonnetut korianterit. Sekoita ja lisää suolaa maun mukaan.

Kommentit (12)

Vierailija

Varmaan ihan hyvää, mutta joka reseptin kohdalla saa lähteä kauppaan, kun jotain kaukaa tuotua "mango-chutneytä" jotain ihmeellistä erikoisöljyä (nekin kaukaa rahdattua merten takaa) puuttuu....

jwi

"Varmaan ihan hyvää, mutta joka reseptin kohdalla saa lähteä kauppaan, kun jotain kaukaa tuotua "mango-chutneytä" jotain ihmeellistä erikoisöljyä (nekin kaukaa rahdattua merten takaa) puuttuu...."

Pitäähän sitä kauppaan joka tapauksessa mennä kun ruokaa laittaa. Tuo on vain kastike. Pitää kuitenkin ostaa sitä, jota tuon kastikkeen kanssa syödään.

Vierailija

Kaikkia aineksia löytyy valmiiksi kaapista, joten varmaan pakko kokeilla! Kukkakaaltakin on, joten voi dipata 👌

Vierailija

Mitä korianterin tilalle, kun se ei vaan uppoa?

Vierailija

"Mitä korianterin tilalle, kun se ei vaan uppoa?"

Niinpä, korianteri maistuu suussa saippualta, niin eipä kovin houkutteleva ole tämä jokapaikan soossi kuitenkaan.

Vierailija

Otsikossa lukee "tulinen". Jäin miettimään, että puuttuuko ohjeesta olennaisesti jokin ainesosa, koska jugurtista, limestä, mangosta ja korianterista en saa kyllä mitään tulista. Vai onko mangoshutney jotain valmista kastiketta, jota en täällä ulkomaille ole sattunut näkemään?

SarzzaParzza

Korianterin tilalle voi laittaa esim. persiljaa. Tai basilikaa. Tai ruohosipulia. Tai yrttisekoitusta, jossa edellämainituista mieluisimmat ja timjamia ja rosmariinia, jos tykkää rosmariinin vahvasta mausta.

Laminaattilattia on suosittu s...

Missä tuo mangochutneyn resepti on?

Vierailija

Mistä tulisuus tulee? Saako lisätä chiliä?

Vierailija

Mangochutney sisältää chiliä.

Vierailija

Mitä limen tilalle voi laittaa, kun on allerginen sitrushedelmille?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Vastaus sitrusallergiakysymykseen: kastike toimii mainiosti myös ilman limettiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 350 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpsakka kaprisvinegretti sopii loistavasti parsan kaveriksi. Kun vinegretin kaataa kuumien parsojen päälle, ne imevät itseensä eniten makua.

Parsaa paistetaan ensin hetken ajan kuumalla pannulla oliiviöljyn kanssa, sitten joukkoon lisätään pieni loraus vettä ja nokare voita ja laitetaan kansi hetkeksi päälle. Parsa höyrystyy kannen alla kypsäksi ja voin ansiosta siitä tulee kiiltävää ja herkullista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsaa ja kaprisvinegretti

Ainekset

2
rkl
pieniä kapriksia
1
rkl
salottisipulia
1
rkl
lehtipersiljaa
½
rkl
ruohosipulia
½
rkl
kirveliä
1
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
dijoninsinappia
ripaus sokeria
1
dl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna kapriksia veitsellä pienemmäksi. Hienonna myös sipuli ja yrtit.
  2. Sekoita kulhossa valkoviinietikka, dijoninsinappi ja ripaus sokeria. Vatkaa rivakasti oliiviöljy joukkoon ohuena nauhana.
  3. Lisää joukkoon kaprikset, sipuli ja yrtit ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 350 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Kreikkalaisesta jogurtista ja fetajuustosta syntyy yrteillä ryyditettynä kesän ihanin dippi tuoreille kasviksille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-yrttidippi

Ainekset

200
g
fetajuustoa
dl
kreikkalaista jogurttia
1
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan kuori
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
hunajaa
1
dl
yrttejä (esimerkiksi lehtipersiljaa, oreganoa, tilliä, ruohosipulia)
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Lisää yrttejä lukuun ottamatta kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
  2. Hienonna yrtit ja sekoita joukkoon. Voit valmistaa dipin myös sauvasekoittimella tai käsivatkaimella. Murenna silloin fetajuusto ensin pieneksi. Tarjoa parsojen kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 350 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Grillattu parsa kannattaa yhdistää melko voimakkaisiinkin makuihin. Ndujavoi sekä sardellivoi ovat todella herkullisia siveltynä kuuman parsan päälle. Ja ne sopivat myös muille grilliherkuille.

Parsa valmistuu grillissä siinä ajassa, kun esimerkiksi pihvi vetäytyy. Valele parsat öljyllä ja grillaa muutaman minuutin ajan. Nosta tarjoiluvadille ja laita muutama nokare maustevoita sulamaan päälle. Me sekoitamme voihin tahnaksi hienonnettuja suolaisia sardellifileitä ja sitruunankuorta tai...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Maustevoit parsalle

Ainekset

Nduja-voi
150
g
voita
1–3
rkl
nduja-salamitahnaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Kuutioi voi kulhoon ja anna pehmetä. Koska nduja-purkeissa on suuria eroja mausteisuudessa, tahnaa kannattaa lisätä ruokalusikallinen kerrallaan ja maistaa välissä.
  2. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunamehu ja tarjoa. Voit myös pakata voin tangoksi kelmuun ja säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa.

Sardellivoi

Ainekset

150
g
voita
6
sardellifileetä
½
luomusitruunan kuori ja mehu

Työvaiheet

  1. Kuutioi voi kulhoon ja anna pehmetä.
  2. Hienonna sardellifileet veitsellä pieneksi. Lisää voin joukkoon.
  3. Raasta joukkoon sitruunankuori ja purista mehut. Sekoita haarukalla kaikki sekaisin ja tarjoa huoneenlämpöisenä. Voit myös pakata voin tangoksi kelmuun ja säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa.

Kommentit (0)

Janne Silvo on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Konjakkisinappi
Konjakkisinappi

Astetta parempi konjakkisinappi.
Tässä ei ole käytetty kermaa eikä kananmunaa, joten säilyy jääkaapissa hyvin vähän pidemmänkin aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
+25
Valmistusaika
30 min. + vetäytyminen 3 vrk.
Vaikeustaso
Helppo

Konjakkisinappi Silvon tapaan

Ainekset

100
g
Colman's sinappijauhe (yksi pakkaus)
1,5
tl
Maissitärkkelys
2,5
dl
Sokeri
2
dl
Vettä
2
rkl
Vakoviinietikka
1/2
plo
Tabasco
1,5
tl
Hieno merisuola
5
cl
Konjakki (merkin voit valita makusi mukaan)

Työvaiheet

1. Sekoita sinappijauhe ja sokeri kattilassa.
2. Lisää kiehuva vesi, merisuola, valkoviinietikka, Tabasco ja konjakki.
3. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan kylmää vettä
4. Saosta maissitärkkelyksellä ja kiehauta miedolla lämmöllä.
5. Hauduta matalalla lämmöllä n. 20 min.
6. Kaada sinappi kannelliseen lasipurkkiin ja anna vetäytyä kylmässä 2-3 vuorokautta ennen käyttöä.
7. Säilytä jääkaapissa
8. Nauti

Kommentit (0)