Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Panu Pälviä

Täyteläinen muna-kapriskastike sopii kalaruokien kastikkeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Muna-kapriskastike

Ainekset

1
prk
kermaviiliä
3
kananmunaa
3
rkl
kapriksia
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita kermaviili tiheään siivilään valumaan 5 minuutiksi. Keitä munat koviksi 10 minuutin ajan.
  2. Kuori ja hienonna munat. Sekoita joukkoon valutettu kermaviili ja kaprikset. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja suolalla.
  3. Tarjoa kastike paistetun tai savustetun kalan kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Basilikapesto ja gnocchit ovat tuttu juttu, mutta tee pesto vaihteeksi thaibasilikasta. Rakastut varmasti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Gnocchit ja thaibasilika-kanaa

Ainekset

300
g
broilerin paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
500
g
gnoccheja
Paistamiseen
öljyä
Thaibasilikapesto
2
ruukkua
thaibasilikaa
1
dl
raastettua parmesaania
½
sitruunan mehu
2
rkl
pinjansiemeniä
80
g
cashewpähkinöitä
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
suolaa
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kypsennä broilerin paistileikkeet (pakkauksen ohjeen mukaan) joko noin 20 minuuttia uunissa tai pannulla molemmilta puolilta paistaen yhteensä noin 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja viipaloi leikkeet.
  2. Valmista pesto. Hienonna thaibasilika tehosekoittimeen. Raasta parmesaani ja purista sitruunan mehu joukkoon. Lisää siemenet ja pähkinät (paahdettuina halutessasi) sekä mausteet. Lisää lopuksi öljy. Anna koneen käydä, kunnes pesto on tasaista.
  3. Keitä gnocchit kypsäksi suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä. Valuta.
  4. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja pyöräytä gnocchit öljyssä. Lisää broileri ja pyöräytä sekaisin. Kääntele haluamasi verran pestoa joukkoon. Tarkista maku ja lisää pestoa halutessasi. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Sana pesto tarkoittaa murskattua, joten tahna ei tarvitse basilikaa, pinjansiemeniä tai juustoa ollakseen pesto. Pyöräytä mahtava uusi lempipestosi pinaatista ja manteleista. Se maistuu ihanalta niin pastan kuin uunissa paahdettujen perunoiden kanssa.

Vinkki! Samalla ohjeella voit valmistaa pestoa myös lehti- tai mustakaalista tai näiden yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen pinaattipesto

Ainekset

dl
kuorettomia manteleita
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
100
g
babypinaattia
½
ruukkua
persiljaa
½
ruukkua
basilikaa
3
rkl
sitruunamehua
½
sitruunan kuori hienoksi raastettuna
1
tl
suolaa
rkl
ravintohiivahiutaleita

Työvaiheet

  1. Paahda mantelit kevyesti kuivassa, kuumassa pannussa.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi. Tarjoa esimerkiksi paahdettujen perunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Tällä reseptillä valmistat grillissä maukasta haukiruokaa, joka ei maistu lainkaan hauelta, vaan suussa sulavalta lähi-idän herkulta.

Tämä resepti on kehitetty YouTubesta löytyneen libanonilaisen kanakebabreseptin (tawook shish) pohjalta. Hauen liha on tämän annoksen valmistukseen jopa parempaa kuin kanan käyttäminen. Haukifile imee tehokkaasti reseptissä olevan rasvan ja laajan kirjon makuja. Lopputulos on herkullinen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 12h + 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Libanonilainen grillihauki

Ainekset

1
kg
haukifilettä
1
tl
mustapippuria
1
tl
korianterinsiemeniä
0,5
tl
chiliä
1
tl
oreganoa
1
tl
sipulijauhetta
0,5
tl
timjamia
0,5
tl
juustokuminaa
0,5
tl
savustettua paprikaa
1
tl
suolaa
3
kpl
valkosipulinkynsiä
2,5
dl
oliiviöljyä
2,5
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
sitruunamehua

Työvaiheet

Murskaa mausteet morttelissa. Lisää valkosipulinkynnet ja murskaa ne mausteiden sekaan. Tavoitteena on aikaansaada tahnaa.

Sekoita maustetahna öljyyn. Sekoita mukaan jogurtti ja sitruunamehu. Sekoita ainekset.

Paloittele haukifileet isoiksi paloiksi (n. 3cm kuutioita).

Laita haukifileet edellisessä vaiheessa tekemäsi seoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Laita kulhon päälle muovikelmu ja laita yön yli jääkaappiin marinoitumaan.

Sytytä hiiligrilli ja anna hiilloksen kehittyä rauhassa.

Laita haukipalat halsteriin ja grillaa kunnes pinta saa ruskean paistopinnan. Grillaa lihat kunnolla molemmin puolin.

Tee annokseen sopiva salaatti ja tarjoile esimerkiksi riisin kanssa. Nosta halsteri pöytään ja nauti.

Ohessa linkki alkuperäiseen reseptiin: https://youtu.be/pNhrgBdbkBM

Kommentit (2)

Heti kokeilemaan hittihaukea

Olisko pienpanimo-olutsuosituksia tämän herkun kera?

govpl
Seuraa 
Liittynyt8.1.2020

Kyllä. Tämän annoksen kanssa nautittavan oluen tulee jättää tilaa grillihauen mauille, joten esimerkiksi Malmgårdin Dinkel spelttiolut on erinomainen valinta.

Myös muut vähäeleiset vaaleat alet sopivat hyvin.

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Pesto tarkoittaa suoraan käännettynä murskattua tai survottua. Tällä kertaa maukas ja helppo pesto valmistuu paahdetuista tölkkipaprikoista. Sekoita pastaan ja nauti! 

Timjamin lehtien paahtaminen tuo ihanaa makua pestoon.

Juusto kannattaa käännellä peston joukkoon vasta ihan loppuvaiheessa, jotta sen rasva ei erotu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paprikapesto

Ainekset

1
prk (noin 450 g)
paahdettuja paprikoita
½
ruukkua
timjamia
1
valkosipulinkynsi
2
dl
hasselpähkinöitä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria rouhittuna
2
dl
pecorinojuustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Valuta paprikat liemestä. Irrota timjamista lehdet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti.
  2. Paahda hasselpähkinät ja timjamin lehdet kuivassa, kuumassa pannussa. Sekoita tehosekoittimessa paprikoiden ja valkosipulin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääntele juustoraaste joukkoon.
  3. Tarjoa esimerkiksi pastan kastikkeena.

Kommentit (2)

Vierailija

Vinkkejä timjamin lehtien irrottamiseen?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Nappaa korsi yrttiä ja riivi lehdet "vastakarvaan"! Tämä on näppärin keino, joka tulee mieleen.