
Tämä sinappiohje on kulkenut suvussamme kymmeniä vuosia ja kuuluu erityisesti joulupöytään kinkun seuraksi. Sopii myös muihin ruokiin. Sinappi on makean tulista.
Muorin tulinen sinappi
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kananmuna sekä kermamaito. Jos haluat sinapista tummempaa, niin voit korvata osan kermamaidosta vahvalla kahvilla.
Laita kattila liedelle ja kiehauta koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Seos palaa helposti pohjaan. Kun seos on kuplinut muutaman kerran ja muuttunut sakeaksi, siirrä kattila sivuun.
Jatka vatkaamista min. 5 min. ja lisää joukkoon vähitellen maustekurkun liemi. Mikäli sinappi jää liian vahvaksi voit lisätä hieman maustekurkun lientä. Itse suosin Amerikan kurkkujen lientä, sillä ne antavat omasta mielestäni mukavan maun sinappiin. Etikkaisempi liemi antaa väkevämmän maun.
Kaada valmis sinappi esim. lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa.