Soppakokki Antti on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE: Antti Lukkari

Pähkinäinen maku vinaigretteen tulee ruskistetusta voista.

Pähkinävoivinaigrette sopii mainiosti haukiwallenbergien kanssa. katso resepti täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pähkinävoivinaigrette

Ainekset

100
g
voita
2
rkl
sherryviinietikkaa
tuoretta tilliä
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita voi kattilaan ja kuumenna se 163-asteiseksi. Siivilöi harsoliinan läpi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Hienonna tillinvarret veitsellä.
  3. Sekoita tilli ja etikka ruskistettuun voihin. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä

Vihreä pesto ilman juustoa yllättää maukkaudellaan. Vegaaninen pesto toimii samalla tavoin kuin perinteinen pesto: Voit syödä pestoa tuttuun tapaan pastan, lihan, kalan ja salaatin kera. Voit sipaista sitä myös leivän päälle.

Löydät alkuperäisen reseptin...

Resepti on todella helppo ja nopea, koska siinä käytetään valmista mantelijauhoa. Pestoon lisättävä sitruunamehu tuo pestoon juuri sopivasti pientä raikasta lisämakua.

Jos olet allerginen manteleille, kokeile mantelijauheen tilalla pähkinöitä tai pinjan siemeniä jauhettuna.

Voiko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min.
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen vihreä pesto

Ainekset

100
g
mantelijauhoa (n. 2,3 dl)
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
persiljaa
1
kpl
valkosipulin kynsi muskattuna (ei pakollinen)
2
dl
hyvää oliiviöljyä
0,5-1
tl
suolaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

1. Hienonna basilika ja persilja hienoksi silpuksi.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Nauti pastan tai tuoreen leivän kera!

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Avokado tekee juustottomasta pestosta täyteläisen makuisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadopesto

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
½
ruukkua
persiljaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
2
avokadoa
1
limetti
Lisäksi
500
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Hienonna basilika ja persilja sekä valkosipulinkynsi.
  2. Mittaa oliiviöljy korkeaan kapeaan kulhoon, lisää valkosipuli, yrtit, mausteet, sekä puoli desilitraa paahdettuja pinjansiemeniä.
  3. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi pestoksi.
  4. Lusikoi avokado lautaselle ja murskaa se haarukalla. Purista päälle puolikkaan limetin mehu. Sekoita avokado peston joukkoon. Tarjoa pesto pastan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1077 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Basilikapesto ja gnocchit ovat tuttu juttu, mutta tee pesto vaihteeksi thaibasilikasta. Rakastut varmasti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Gnocchit ja thaibasilika-kanaa

Ainekset

300
g
broilerin paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
500
g
gnoccheja
Paistamiseen
öljyä
Thaibasilikapesto
2
ruukkua
thaibasilikaa
1
dl
raastettua parmesaania
½
sitruunan mehu
2
rkl
pinjansiemeniä
80
g
cashewpähkinöitä
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
suolaa
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kypsennä broilerin paistileikkeet (pakkauksen ohjeen mukaan) joko noin 20 minuuttia uunissa tai pannulla molemmilta puolilta paistaen yhteensä noin 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja viipaloi leikkeet.
  2. Valmista pesto. Hienonna thaibasilika tehosekoittimeen. Raasta parmesaani ja purista sitruunan mehu joukkoon. Lisää siemenet ja pähkinät (paahdettuina halutessasi) sekä mausteet. Lisää lopuksi öljy. Anna koneen käydä, kunnes pesto on tasaista.
  3. Keitä gnocchit kypsäksi suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä. Valuta.
  4. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja pyöräytä gnocchit öljyssä. Lisää broileri ja pyöräytä sekaisin. Kääntele haluamasi verran pestoa joukkoon. Tarkista maku ja lisää pestoa halutessasi. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1077 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Sana pesto tarkoittaa murskattua, joten tahna ei tarvitse basilikaa, pinjansiemeniä tai juustoa ollakseen pesto. Pyöräytä mahtava uusi lempipestosi pinaatista ja manteleista. Se maistuu ihanalta niin pastan kuin uunissa paahdettujen perunoiden kanssa.

Vinkki! Samalla ohjeella voit valmistaa pestoa myös lehti- tai mustakaalista tai näiden yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen pinaattipesto

Ainekset

dl
kuorettomia manteleita
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
100
g
babypinaattia
½
ruukkua
persiljaa
½
ruukkua
basilikaa
3
rkl
sitruunamehua
½
sitruunan kuori hienoksi raastettuna
1
tl
suolaa
rkl
ravintohiivahiutaleita

Työvaiheet

  1. Paahda mantelit kevyesti kuivassa, kuumassa pannussa.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi. Tarjoa esimerkiksi paahdettujen perunoiden kanssa.

Kommentit (1)

Ei kyyneleitä

Voi  kiitos! Vihdoinkin peston ohje, jossa ei ole minkäänlaista sipulia. Kun tavallaan kaikkeen työnnetään sipulia ja sitä ei voi kaikki syödä. Kiitos!