
Punaviinikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja viipaloi salottisipulit. Paista niitä öljyssä laakeassa kattilassa, kunnes sipulit saavat hieman väriä.
-
Murskaa valkosipulinkynsi veitsen lappeella ja lisää kattilaan. Lisää rosmariininoksa ja pippuri. Jatka paistamista 2–3 minuuttia. Lisää etikka ja sokeri. Keitä hetki ilman kantta, kunnes seos on siirappimaista. Lisää viini ja anna kiehua ilman kantta, kunnes seosta on jäljellä kolmannes.
-
Kaada lihaliemi joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lieden lämpöä ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen ilman kantta 7–10 minuuttia, kunnes jäljellä on noin 3 dl.
-
Ota valkosipulinkynsi ja rosmariinit pois. Siivilöi kastike halutessasi toiseen kattilaan.
-
Vatkaa voi kastikkeen joukkoon parissa erässä.