Me Naiset on lisännyt 1288 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Raparperi sopii myös kanapataan. Kanapadassa raparperia on kahdessa muodossa: marinadissa ja sattumina päällä. Ihanaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperikana

Ainekset

2
raparperin vartta
1
tl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria
Marinadi
3
rkl
balsamiviinietikkaa
3
rkl
bbq-kastiketta
3
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Lisäksi
600
g
kanan paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
rkl
oliiviöljyä
1
sitruuna
4
salottisipulia
Päälle
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Höylää raparpereista ohuita kuorisuikaleita. Asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle erilleen toisistaan. Pirskota päälle öljyä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paloittele kuoritut raparperit.
  2.  Mittaa raparperipalat ja marinadin ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes marinadi on tasaista.
  3. Mausta paistileikkeet suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy padassa ja nosta leikkeet ruskistumaan pariksi minuutiksi. Kaada marinadi päälle. Anna marinadin kiehahtaa ja hieman karamellisoitua. Siirrä pata pois liedeltä.
  4.  Kuori ja puolita salottisipulit pataan. Rouhi halutessasi päälle suolaa ja pippuria. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja lado päällimmäiseksi. Laita pata uuniin noin 35 minuutiksi.
  5. Laita raparperisuikaleet uuniin viimeiseksi 5–10 minuutiksi. Tarkkaile jatkuvasti, etteivät ne pala, sillä varsinkin ohuet suikaleet rapeutuvat hetkessä. Tarjoa kana raparperisuikaleiden kanssa. Hienonna timjamia päälle.

Kommentit (4)

Vierailija

Mielenkiintoista. Muutama päivä sitten eräs ruokablogi kirjoitti tästä aiheesta suunnilleen täsmälleen samoin sanoin. Ja katsos kummaa, kohta sama ilmestyy soppa365:een.  Olen aina luullut että ruokablogit saavat inspiraation näiden ruokatoimittajien jutuista mutta asia näyttää olevan juuri päinvastoin.

Vierailija

Kanaa? Ihanko totta. Broileri on broileri (tai sitten kananpoika), mutta kanaa siitä ei tule, vaikka kuinka markkinointimerkonomit näin kirjoittaa.

Heli234

Kiitos, pitää laittaa kokeiluun!

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Kiitos palautteesta! Ohje on tosiaan julkaistu aiemmin Me Naiset -lehdessä 9.5..Resepti on laadittu sitä varten ja myöhemmin lisätty tänne Soppaan, johon kokoamme Sanoman aikakauslehdistä reseptejä. Ehkä se siksi tuntui tutulta!

Riikka

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Katkarapu-nuudelivokki on pikaruokaa parhaimmillaan! Kasvikset kypsyvät napakoiksi, kun pitää lieden maksimi­lämmöllä ja paistaa raa­ka-aineet muutamassa erässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä katkarapuvokki

Ainekset

2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
normaalikokoista paksoita tai 4 baby paksoita
1
kurkku
200
g
nuudeleita
400
g
isoja, kuorittuja katkarapuja
1
rkl
seesamiöljyä
1
ps (250 g)
soijapapuja (pakaste)
½
tl
suolaa
seesaminsiemeniä
½
ruukku
lehtipersiljaa
Paistamiseen
rypsiöljyä
Vokkikastike
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
omenaviinietikkaa
½
dl
soijakastiketta
½
dl
vettä
2
tl
maissitärkkelystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Suikaloi paksoit (baby paksoit voi leikata neljään osaan). Halkaise kurkku ja koverra siemenet pois esimerkiksi lusikalla. Leikkaa kurkku puoli­kuun muotoisiksi viipaleiksi.
  2. Valmista wokkikastike. Mittaa kaikki ai­neet pieneen kattilaan. Sekoita tasaiseksi ennen kuumentamista. Keitä kastiketta hiljal­leen sekoitellen noin 5 minuuttia tai kunnes se sakenee.
  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta katkaravut talouspaperin päälle levitettyinä.
  4. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä 1 minuutti seesamiöljyssä. Lisää kuumaan pannuun 2/3 paksoista, kurkuista ja soi­japavuista ja paista 2 minuuttia. Siirrä ne kulhoon.
  5. Lisää pannuun rypsiöljyä. Paista loput kasvikset sekä keitetyt ja valutetut nuudelit, noin 2 minuuttia. Siirrä samaan kulhoon aiemmin paistettujen kasvisten kanssa.

  6. Lisää pannuun taas loraus rypsiöljyä ja paista katkarapuja vajaa minuutti. Kaada kasvikset ja nuudelit takaisin wokkipannuun. Lisää suola ja sekoita. Siirrä pannu liedeltä ja ripottele wokin joukkoon seesaminsieme­niä. Hienonna pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoa heti lämpimän wokkikastikkeen kanssa

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Anna Karhu-Cormier ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Yrttimajoneesi on niin jumalaista, että se sopii ihan kaikkien ruokien lisukkeeksi tai dipiksi. Vihreä majoneesi on myös loistava kumppani uuniperunoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
5 min + öljyn jäähtyminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttimajoneesi

Ainekset

½
l
neutraalinmakuista öljyä
1
(60 g)
nippu yrttejä (persiljaa, vesikrassia)
3
huoneenlämpöistä kananmunaa
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
valkoviinietikka
¾
tl
hienoa merisuolaa
½
tl
mustapippuria
½
sitruuna

Työvaiheet

  1. Laita öljy ja yrtit tehosekoittimeen ja soseuta täysteholla, kunnes öljy on vihreää. Anna yrttiöljyn jäähtyä 20 min huoneenlämmössä.

  2. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sinappi ja etikka, sekoita tasaiseksi. Lisää 5 dl yrttiöljyä ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos paksuuntuu majoneesiksi.

  3. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista sitruunasta 2 tl sitruunamehua joukkoon. Anna majoneesin maustua jääkaapissa tunti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1288 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mausteinen broileri ja pehmeä hummus ovat kielen vievä pari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + broilerin marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Hummusta, maustettua broileria ja bulguria

Ainekset

250
g
broilerin sisäfileitä (tai paistileikkeitä)
Marinadi
1
valkosipulinkynsi
4
tl
oliiviöljyä
1
rkl
ras el hanout -maustesekoitusta
2
tl
sitruunamehua
1
tl
hunajaa
Lisäksi
2
dl
kypsää bulguria (tai ateriajyviä/kvinoaa)
ohueksi suikaloitua punakaalia
basilikan lehtiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja purista valkosipulinkynsi. Sekoita marinadin ainekset ja laita broileri kylmään marinoitumaan pariksi tunniksi. Paista se sitten kypsäksi pannulla.
  2. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Levitä hummus lautaselle. Nosta päälle maustettua broileria, punakaalia, bulguria
    ja basilikanlehtiä.

Itse tehty hummus

Ainekset

2
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1
pienen sitruunan mehu
2
pientä (sitruunamehussa pehmennettyä) valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
ainakin 1
dl
kikherneiden lientä

Työvaiheet

  1. Valuta kikherneet mutta säästä liemi eli aqua faba.

  2. Mittaa tehosekoittimeen muut ainekset. 

  3. Anna koneen käydä niin kauan, että seos on silkkistä pehmistä. Lisää lientä tarvittaessa. Hummus kiinteytyy kylmässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kolmen umamin kastikkeesta löytyy sekä tomaattia, soijakastiketta että sieniä. Tarjoa muheva kastike pastan seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen umamin tomaattikastike

Ainekset

1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
dl (6–8 kpl)
aurinkokuivattuja tomaatteja
2
rkl
(aurinkokuivattujen tomaattien) öljyä
1
tlk (400 g)
kokonaisia säilyketomaatteja
4
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
kuivattuja tatteja jauheena
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
laakerinlehteä
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipu­leita öljyssä 1–2 minuuttia. Kaada säily­ketomaatit kattilaan ja lisää aurinkokui­vatut tomaatit, tölkillinen vettä, soijakas­tike, tattijauhe ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 20 minuuttia. Sekoita kastikkeeseen lopuksi voi.

Vinkki Lisää umamia tomaattikastikkee­seen? Laita parmesaanin kuiva kannikka kastikkeeseen keittämisen ajaksi.

Kommentit (0)