Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Raparperi sopii myös kanapataan. Kanapadassa raparperia on kahdessa muodossa: marinadissa ja sattumina päällä. Ihanaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperikana

Ainekset

2
raparperin vartta
1
tl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria
Marinadi
3
rkl
balsamiviinietikkaa
3
rkl
bbq-kastiketta
3
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Lisäksi
600
g
kanan paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
rkl
oliiviöljyä
1
sitruuna
4
salottisipulia
Päälle
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Höylää raparpereista ohuita kuorisuikaleita. Asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle erilleen toisistaan. Pirskota päälle öljyä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paloittele kuoritut raparperit.
  2.  Mittaa raparperipalat ja marinadin ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes marinadi on tasaista.
  3. Mausta paistileikkeet suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy padassa ja nosta leikkeet ruskistumaan pariksi minuutiksi. Kaada marinadi päälle. Anna marinadin kiehahtaa ja hieman karamellisoitua. Siirrä pata pois liedeltä.
  4.  Kuori ja puolita salottisipulit pataan. Rouhi halutessasi päälle suolaa ja pippuria. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja lado päällimmäiseksi. Laita pata uuniin noin 35 minuutiksi.
  5. Laita raparperisuikaleet uuniin viimeiseksi 5–10 minuutiksi. Tarkkaile jatkuvasti, etteivät ne pala, sillä varsinkin ohuet suikaleet rapeutuvat hetkessä. Tarjoa kana raparperisuikaleiden kanssa. Hienonna timjamia päälle.

Kommentit (5)

Vierailija

Mielenkiintoista. Muutama päivä sitten eräs ruokablogi kirjoitti tästä aiheesta suunnilleen täsmälleen samoin sanoin. Ja katsos kummaa, kohta sama ilmestyy soppa365:een.  Olen aina luullut että ruokablogit saavat inspiraation näiden ruokatoimittajien jutuista mutta asia näyttää olevan juuri päinvastoin.

Vierailija

Kanaa? Ihanko totta. Broileri on broileri (tai sitten kananpoika), mutta kanaa siitä ei tule, vaikka kuinka markkinointimerkonomit näin kirjoittaa.

Heli234

Kiitos, pitää laittaa kokeiluun!

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Kiitos palautteesta! Ohje on tosiaan julkaistu aiemmin Me Naiset -lehdessä 9.5..Resepti on laadittu sitä varten ja myöhemmin lisätty tänne Soppaan, johon kokoamme Sanoman aikakauslehdistä reseptejä. Ehkä se siksi tuntui tutulta!

Riikka

Kartanolla
Seuraa 
Liittynyt31.5.2019

Nyt kyllä osui kohdalle uskomaton herkku! Tällaista saa normaalisti vain ravintolassa. Reseptin ainekset kuulostivat niin oudoilta ja yhteensopimattomilta että oli pakko kokeilla. Mieletön maku ja ihanaa että raparperista voi tehdä jotain ihan muuta kuin piirakkaa. Erityiskiitos tästä reseptistä, huikea!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 353 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaksi paistettu valkosipuli, seesaminsiemenet ja chilihiutaleet muodostavat koukuttavan herkullisen ja polttavan mausteöljyn, jota tekisi mieli ripotella aivan kaiken päälle.

Tulinen valkosipuli-seesaminsiemenöljy on kesäpöydän monikäyttöisin maustaja. Sitä voi pirskotella niin salaattiin, grillattuihin kasviksiin, katkarapuihin, broileriin kuin pastan joukkoon. Öljy maistuu erinomaiselta myös grillimaissin tai kesäkasviksilla rikastettujen nuudelien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 dl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea chili-valkosipuli-seesamiöljy

Ainekset

1
pieni kokonainen valkosipuli
1
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
kuorellisia seesaminsiemeniä
1/2
d
rpsiöljyä
3
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
2
rkl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja seesaminsiemenet. Paista sekoitellen, kunnes valkosipulit ovat kullanruskeita ja rapeita. Kaada seos heti kulhoon.
  3. Mittaa joukkoon rypsiöljy, seesaminsiemenöljy, soijakastike, chilihiutaleet, suola, sokeri ja mustapippuri.

Vinkki Chili-seesaminsiemenöljy säilyy jääkaapissa 4 viikkoa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 353 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Rub eli kuivamausteseos paistuu lihan pinnalle maustekuoreksi, ja liha pysyy kuoren sisällä kostean mehevänä. Kokeile porsaan kaslerille tai broilerin paistileikkeille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
maustaa n. 1 kg lihaa
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Cajun rub

Ainekset

4
rkl
paahdettua sipulirouhetta
4
rkl
ruoko-, kookos- tai fariinisokeria
1
rkl
kuivattua timjamia
1
rkl
kuivattua oreganoa
1
tl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
(savu)suolaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki mausteseoksen ainekset isoon mortteliin ja painele sekaisin. Kaada seos lasipurkkiin.
  2. Hiero mausteseosta lihan pinnalle. Jätä maustumaan puoleksi tunniksi huoneenlämpöön ennen kypsentämistä.
  3. Kypsennä grillissä epäsuoralla lämmöllä tai öljytilkassa paistinpannulla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 353 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpsakka kaprisvinegretti sopii loistavasti parsan kaveriksi. Kun vinegretin kaataa kuumien parsojen päälle, ne imevät itseensä eniten makua.

Parsaa paistetaan ensin hetken ajan kuumalla pannulla oliiviöljyn kanssa, sitten joukkoon lisätään pieni loraus vettä ja nokare voita ja laitetaan kansi hetkeksi päälle. Parsa höyrystyy kannen alla kypsäksi ja voin ansiosta siitä tulee kiiltävää ja herkullista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsaa ja kaprisvinegretti

Ainekset

2
rkl
pieniä kapriksia
1
rkl
salottisipulia
1
rkl
lehtipersiljaa
½
rkl
ruohosipulia
½
rkl
kirveliä
1
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
dijoninsinappia
ripaus sokeria
1
dl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna kapriksia veitsellä pienemmäksi. Hienonna myös sipuli ja yrtit.
  2. Sekoita kulhossa valkoviinietikka, dijoninsinappi ja ripaus sokeria. Vatkaa rivakasti oliiviöljy joukkoon ohuena nauhana.
  3. Lisää joukkoon kaprikset, sipuli ja yrtit ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 353 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Kreikkalaisesta jogurtista ja fetajuustosta syntyy yrteillä ryyditettynä kesän ihanin dippi tuoreille kasviksille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-yrttidippi

Ainekset

200
g
fetajuustoa
dl
kreikkalaista jogurttia
1
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan kuori
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
hunajaa
1
dl
yrttejä (esimerkiksi lehtipersiljaa, oreganoa, tilliä, ruohosipulia)
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Lisää yrttejä lukuun ottamatta kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
  2. Hienonna yrtit ja sekoita joukkoon. Voit valmistaa dipin myös sauvasekoittimella tai käsivatkaimella. Murenna silloin fetajuusto ensin pieneksi. Tarjoa parsojen kanssa.

Kommentit (0)