Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Raparperi sopii myös kanapataan. Kanapadassa raparperia on kahdessa muodossa: marinadissa ja sattumina päällä. Ihanaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperikana

Ainekset

2
raparperin vartta
1
tl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria
Marinadi
3
rkl
balsamiviinietikkaa
3
rkl
bbq-kastiketta
3
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Lisäksi
600
g
kanan paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
rkl
oliiviöljyä
1
sitruuna
4
salottisipulia
Päälle
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Höylää raparpereista ohuita kuorisuikaleita. Asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle erilleen toisistaan. Pirskota päälle öljyä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paloittele kuoritut raparperit.
  2.  Mittaa raparperipalat ja marinadin ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes marinadi on tasaista.
  3. Mausta paistileikkeet suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy padassa ja nosta leikkeet ruskistumaan pariksi minuutiksi. Kaada marinadi päälle. Anna marinadin kiehahtaa ja hieman karamellisoitua. Siirrä pata pois liedeltä.
  4.  Kuori ja puolita salottisipulit pataan. Rouhi halutessasi päälle suolaa ja pippuria. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja lado päällimmäiseksi. Laita pata uuniin noin 35 minuutiksi.
  5. Laita raparperisuikaleet uuniin viimeiseksi 5–10 minuutiksi. Tarkkaile jatkuvasti, etteivät ne pala, sillä varsinkin ohuet suikaleet rapeutuvat hetkessä. Tarjoa kana raparperisuikaleiden kanssa. Hienonna timjamia päälle.

Kommentit (4)

Vierailija

Mielenkiintoista. Muutama päivä sitten eräs ruokablogi kirjoitti tästä aiheesta suunnilleen täsmälleen samoin sanoin. Ja katsos kummaa, kohta sama ilmestyy soppa365:een.  Olen aina luullut että ruokablogit saavat inspiraation näiden ruokatoimittajien jutuista mutta asia näyttää olevan juuri päinvastoin.

Vierailija

Kanaa? Ihanko totta. Broileri on broileri (tai sitten kananpoika), mutta kanaa siitä ei tule, vaikka kuinka markkinointimerkonomit näin kirjoittaa.

Heli234

Kiitos, pitää laittaa kokeiluun!

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Kiitos palautteesta! Ohje on tosiaan julkaistu aiemmin Me Naiset -lehdessä 9.5..Resepti on laadittu sitä varten ja myöhemmin lisätty tänne Soppaan, johon kokoamme Sanoman aikakauslehdistä reseptejä. Ehkä se siksi tuntui tutulta!

Riikka

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Hedelmäbroileri
Hedelmäbroileri

Tämä ruoka on aika erikoinen, sillä en muista, että olisin ainakaan itse valmistanut koskaan mitään vastaavaa. Olen perinyt tämän reseptin äidiltäni. En osaa laskea tätä arkiruuaksi, vaan hienon makunsa vuoksi sopii ennemmin viikonloppuun, kuten sunnuntaiksi.

Hedelmäbroilerin maku on hedelmäinen ja sehän sopii broilerin kaveriksi erinomaisesti. Kastike maistuu niin riisin kuin keitetyn perunankin kanssa. Minulle tässä ruuassa on jotain hienoa, vähän niin kuin juhlan tuntua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h broilerien kypsennys + 15 muu valmistus
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäbroileri

Ainekset

3
kpl
broilerin koipia
1
prk
persikoita
15
kpl
kivettömiä luumuja
2
dl
kermaa
currya
maun mukaan

Työvaiheet

1. Kypsennä ja putsaa broilerin koivet
2. Laita kattilaan 2 dl vettä, persikat, luumut ja curry. Keitä kypsiksi.
3. Ota kattila sivuun ja soseuta hedelmät sauvasekottimella
4. Lisää kerma ja broilerit
5. Kuumenna

Tarjoa riisi tai keitettyjen perunoiden kera.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Tee aikamatka moderniin mummolaan: keitä perunat ja hauduta sillä aikaa kasvisnakkikastike! Kun maustat kastikkeen piparjuurella, klassikosta tulee entistä herkullisempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegenakkikastike

Ainekset

1
sipuli
300
g
soijanakkeja (esim. Hälsan Kök)
2
rkl
öljyä
2
tl
tomaattipyreetä
2
tl
(kokojyväista) dijoninsinappia
2
dl
kaurakermaa
½
dl
vettä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1 ½
tl
piparjuuritahnaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele nakit. Jos käytät pakastettuja, sulata ne keittämällä tai pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista nakkeja ja sipulia muutama minuutti. Pyöräytä tomaattipyree ja sinappi joukkoon. Lisää kaurakerma ja vesi ja hauduta noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja piparjuuritahnalla.

  3. Tarjoa keitinperunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Ihan älyttömän hyvä ja helppo (kylmä) jogurttiakstike, jota voi tarjoilla niin salaatin kuin lihankin kanssa.

Tämä jogurttikastike on todella helppo ja nopea valmistaa. En itse oikein ole kastikkeiden ystävä, mutta tällainen kylmä jogurttipohjainen kastike on kyllä tullut ruokapöytääni jäädäkseen. Tätä voi käyttää niin salaatinkastikkeena, kun kastikkeena esim. kanallekin. Makua voi muutella helposti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
5 min valmistus + 15 min maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Jogurttikastike

Ainekset

150
g
Luonnonjogurttia
1
rkl
sinappia
1/2
kpl
sitruunan mehu
hyppysellinen
suolaa
hyppysellinen
sokeria

Työvaiheet

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään
2. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi ennen tarjoilua
3. Tarjoile kastikkeena salaatille tai lihalle

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2190 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Joanna Moorhouse KUVA Tuomas Kolehmainen

Newyorkilaisen Via Carota -ravintolan vinegretti on nimetty maailman parhaaksi salaatinkastikkeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Via Carotan vinegretti

Ainekset

1
iso salottisipuli
2
rkl
sherry- tai valkoviinietikkaa
1
rkl
lämmintä vettä
2
dl
laadukasta oliiviöljyä
tl
dijoninsinappia
tl
täysjyväsinappia
(1½
tl
juoksevaa hunajaa)
2
timjaminoksaa
1
iso
valkosipulinkynsi
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Laita se tiheään siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta sipuli.
  2. Laita sipuli, etikka ja lämmin vesi kulhoon. Anna seoksen seistä 2 minuuttia. Vatkaa öljy ja sinapit (sekä hunaja) joukkoon. Riivi timjaminoksista lehdet, kuori ja raasta valkosipuli hienoksi, ja sekoita ne kastikkeeseen. Lisää suola. Maista ja lisää suolaa ja etikkaa makusi mukaan.

Vinkki! Tarjoa kastike erilaisista salaatinlehdistä kootun vihersalaatin kanssa. Kasaa lehdet isoksi keoksi, ripottele väliin suolaa, mustapippuria ja vinegrettiä. Lusikoi kastiketta myös salaattipinon päälle.

Kommentit (0)