Me Naiset on lisännyt 950 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.

Raparperi sopii myös kanapataan. Kanapadassa raparperia on kahdessa muodossa: marinadissa ja sattumina päällä. Ihanaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperikana

Ainekset

2
raparperin vartta
1
tl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria
Marinadi
3
rkl
balsamiviinietikkaa
3
rkl
bbq-kastiketta
3
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Lisäksi
600
g
kanan paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
rkl
oliiviöljyä
1
sitruuna
4
salottisipulia
Päälle
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Höylää raparpereista ohuita kuorisuikaleita. Asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle erilleen toisistaan. Pirskota päälle öljyä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paloittele kuoritut raparperit.
  2.  Mittaa raparperipalat ja marinadin ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes marinadi on tasaista.
  3. Mausta paistileikkeet suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy padassa ja nosta leikkeet ruskistumaan pariksi minuutiksi. Kaada marinadi päälle. Anna marinadin kiehahtaa ja hieman karamellisoitua. Siirrä pata pois liedeltä.
  4.  Kuori ja puolita salottisipulit pataan. Rouhi halutessasi päälle suolaa ja pippuria. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja lado päällimmäiseksi. Laita pata uuniin noin 35 minuutiksi.
  5. Laita raparperisuikaleet uuniin viimeiseksi 5–10 minuutiksi. Tarkkaile jatkuvasti, etteivät ne pala, sillä varsinkin ohuet suikaleet rapeutuvat hetkessä. Tarjoa kana raparperisuikaleiden kanssa. Hienonna timjamia päälle.

Kommentit (4)

Vierailija

Mielenkiintoista. Muutama päivä sitten eräs ruokablogi kirjoitti tästä aiheesta suunnilleen täsmälleen samoin sanoin. Ja katsos kummaa, kohta sama ilmestyy soppa365:een.  Olen aina luullut että ruokablogit saavat inspiraation näiden ruokatoimittajien jutuista mutta asia näyttää olevan juuri päinvastoin.

Vierailija

Kanaa? Ihanko totta. Broileri on broileri (tai sitten kananpoika), mutta kanaa siitä ei tule, vaikka kuinka markkinointimerkonomit näin kirjoittaa.

Heli234

Kiitos, pitää laittaa kokeiluun!

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Kiitos palautteesta! Ohje on tosiaan julkaistu aiemmin Me Naiset -lehdessä 9.5..Resepti on laadittu sitä varten ja myöhemmin lisätty tänne Soppaan, johon kokoamme Sanoman aikakauslehdistä reseptejä. Ehkä se siksi tuntui tutulta!

Riikka

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista, maalaisleivästä ja manteleista. Tämä katalonialainen soosi on mahtavaa grillatun broilerin, possunlihan tai makkaroiden kanssa.

Kastikkeen makua ja paksuutta voit säädellä lisäämällä öljyä tai punaviinietikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-kastike

Ainekset

2
punaista paprikaa
3
tomaattia
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
dl
kuorellisia manteleita
pala
maalaisleipää
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
tomaattipyreetä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Nosta paprikat leivinpaperin päälle pellille kupera puoli ylöspäin. Puolita tomaatit paprikoiden viereen. Paloittele valkosipuli kasvisten lomaan. Sivele öljyllä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Lisää päälle kokonaiset mantelit ja murennettu leipäpala. Paahda vielä 5 minuuttia. Jäähdytä hetki.
  3. Kumoa paahdetut ainekset monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää öljy, punaviinietikka, tomaattipyree ja mausteet. Aja ainekset leikkuuterällä karkeaksi tai sileäksi makusi mukaan.
  4. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.

Vinkki! Romesco säilyy pari päivää jääkaapissa, joten voit tehdä kerralla kunnon satsin.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Italialainen vihreä yrttikastike maustetaan anjoviksilla ja kapriksilla. Salsa verde sopii savukalalle mutta voit tarjota sitä myös grillilihan tai -kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Salsa verde

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
basilikaa
pari oksaa
tuoretta minttua
5
anjovisfileetä
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
kapriksia
2
tl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit ja valutetut anjovikset.
  2. Sekoita ainekset teholeikkurissa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Voit halutessasi myös silputa ainekset veitsellä, jolloin kastikkeesta tulee karkearakenteinen mutta aivan yhtä herkullinen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Ei liene kesäruokaa, jolle ei sopisi nokare aiolia. Valkosipulimajoneesi syntyy pikana, kunhan kaikki ainekset ovat valmiiksi huoneenlämpöisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Aioli

Ainekset

1
muna (M-koko)
1
tl
dijoninsinappia
3
valkosipulinkynttä
2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Riko muna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja laske päälle öljy.
  2. Käynnistä sauvasekoitin. Kun näet majoneesin alkavan sakeutua, nosta sekoitinta hitaasti ylöspäin. Mausta etikalla, suolalla ja mustapippurilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Amerikkalainen piimä-majoneesikastike on täyteläinen vaihtoehto kermaviilikastikkeelle. Se sopii dipiksi sekä tuoreille että grillatuille kasviksille. Täydellistä se on grillikanan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranch-dressing

Ainekset

2
dl
piimää (rasvaa 2 %)
1
dl
majoneesia
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
pari tippaa tabascoa

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset tilavaan purkkiin. Ravista sekaisin.
  2. Tarjoa grillattujen kasvisten ja/tai grillikanan kanssa.

Kommentit (2)

Jaana

Piimä kuulostaa oudolta, mieluummin kermaviiliä..ennakkoluuloa varmaan

Kristiina

On kutakuinkin sama mitä hapatettua maitotuotetta käyttää, hyvää tulee majoneesin kanssa. 😊