Raparperi sopii myös kanapataan. Kanapadassa raparperia on kahdessa muodossa: marinadissa ja sattumina päällä. Ihanaa!
Raparperikana
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Höylää raparpereista ohuita kuorisuikaleita. Asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle erilleen toisistaan. Pirskota päälle öljyä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paloittele kuoritut raparperit.
- Mittaa raparperipalat ja marinadin ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes marinadi on tasaista.
- Mausta paistileikkeet suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy padassa ja nosta leikkeet ruskistumaan pariksi minuutiksi. Kaada marinadi päälle. Anna marinadin kiehahtaa ja hieman karamellisoitua. Siirrä pata pois liedeltä.
- Kuori ja puolita salottisipulit pataan. Rouhi halutessasi päälle suolaa ja pippuria. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja lado päällimmäiseksi. Laita pata uuniin noin 35 minuutiksi.
- Laita raparperisuikaleet uuniin viimeiseksi 5–10 minuutiksi. Tarkkaile jatkuvasti, etteivät ne pala, sillä varsinkin ohuet suikaleet rapeutuvat hetkessä. Tarjoa kana raparperisuikaleiden kanssa. Hienonna timjamia päälle.
Mielenkiintoista. Muutama päivä sitten eräs ruokablogi kirjoitti tästä aiheesta suunnilleen täsmälleen samoin sanoin. Ja katsos kummaa, kohta sama ilmestyy soppa365:een. Olen aina luullut että ruokablogit saavat inspiraation näiden ruokatoimittajien jutuista mutta asia näyttää olevan juuri päinvastoin.
Kanaa? Ihanko totta. Broileri on broileri (tai sitten kananpoika), mutta kanaa siitä ei tule, vaikka kuinka markkinointimerkonomit näin kirjoittaa.
Kiitos, pitää laittaa kokeiluun!
Kiitos palautteesta! Ohje on tosiaan julkaistu aiemmin Me Naiset -lehdessä 9.5..Resepti on laadittu sitä varten ja myöhemmin lisätty tänne Soppaan, johon kokoamme Sanoman aikakauslehdistä reseptejä. Ehkä se siksi tuntui tutulta!
Riikka
Nyt kyllä osui kohdalle uskomaton herkku! Tällaista saa normaalisti vain ravintolassa. Reseptin ainekset kuulostivat niin oudoilta ja yhteensopimattomilta että oli pakko kokeilla. Mieletön maku ja ihanaa että raparperista voi tehdä jotain ihan muuta kuin piirakkaa. Erityiskiitos tästä reseptistä, huikea!