
Rapeaksi paistettu valkosipuli, seesaminsiemenet ja chilihiutaleet muodostavat koukuttavan herkullisen ja polttavan mausteöljyn, jota tekisi mieli ripotella aivan kaiken päälle.
Rapea, hieman polttava ja paahteinen öljy sopii pirskoteltavaksi niin salaatteihin, grilliruokiin sekä tietysti erilaisiin nuudeliannoksiin.
Öljyn valmistus on älyttömän helppoa ja siinä on vain yksi erityistä huomiota vaativa vaihe. Valkosipuli ja seesaminsiemenet paistetaan öljyssä rapeiksi ja juuri ja juuri kullanruskeiksi. Tässä vaiheessa on oltava hyvin tarkkana ja kaadettava ne heti pois pannulta, jotta ne eivät pala ja muutu kitkeräksi.
Tämän jälkeen muut ainekset sekoitetaan niiden joukkoon ja öljy on valmista. Se kannattaa kaataa puhtaaseen lasipurkkiin ja säilyttää jääkaapissa, jossa se säilyy hyvänä jopa kuukauden, jos ei tule käytetyksi ensimmäisen viikon aikana.
Tulinen valkosipuli-seesaminsiemenöljy on kesäpöydän monikäyttöisin maustaja. Sitä voi pirskotella niin salaattiin, grillattuihin kasviksiin, katkarapuihin, broileriin kuin pastan joukkoon. Öljy maistuu erinomaiselta myös grillimaissin tai kesäkasviksilla rikastettujen nuudelien kanssa.
Rapea chili-valkosipuli-seesamiöljy
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi.
- Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja seesaminsiemenet. Paista sekoitellen, kunnes valkosipulit ovat kullanruskeita ja rapeita. Kaada seos heti kulhoon.
- Mittaa joukkoon rypsiöljy, seesaminsiemenöljy, soijakastike, chilihiutaleet, suola, sokeri ja mustapippuri.
Vinkki Chili-seesaminsiemenöljy säilyy jääkaapissa 4 viikkoa.
Aivan liian suolaista.
Ei välttämättä ole suolainen.
Täysin väärä ohje. Youtubesta löytyy paljon aitojen chiliöljyjen ohjeita, joissa kaikissa tulikuuma öljy kaadetaan kuivatun chilirouheen päälle. Öljy on ensin maustettu erilaisin maustein.