
Meksikolaiset valmistavat guacamolen useimmiten ilman tomaattia. Murskatun avokadon rakenne saa jäädä herkullisen rouheaksi.
Guacamole on meksikolainen avokadotahna, jota käytetään useimmiten tacojen täytteenä tai dippinä. Suosikkitahnasta on useita erilaisia versioita. Jotkut laittavat guacamoleen valkosipulia, toiset kuutioitua tomaattia. Myös valmistustapa vaihtelee soseuttamisesta survomiseen.
Kuinka meksikolaiset sen tekevät?
Tärkein aines ovat tietenkin kypsät avokadot. Hedelmien tulee olla pehmeitä, jotta ne ovat murskattavissa haarukalla. Guacamolen rakenne saa ja sen pitääkin jäädä karkeaksi, joten sauvasekoitin kannattaa unohtaa kaappiin.
Jos kypsiä avokadoja ei löydy kaupan kasvisosastolta, on hyvä turvautua pakastealtaasta löytyviin kypsiin avokadokuutioihin, jotka murskautuvat helposti.
Lisäksi tarvitaan vain limettiä, chiliä, suolaa ja pippuria.
Rouhea guacamole
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise avokadot, poista kivi ja kaavi hedelmäliha lusikalla kulhoon. Murskaa avokadot haarukalla, jätä rakenne rouheaksi.
- Purista limeteistä mehu ja sekoita avokadon joukkoon.
- Posta chilistä kanta, leikkaa chili pituussuunnassa puoliksi ja poista siemenet. Hienonna chili ja lisää kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla.