
Japanilaista goma-kastiketta mukaileva seesamikastike sopii loistavasti esimerkiksi kaalisalaatin kanssa.
Seesamikastike salaatille
Ainekset
Työvaiheet
- Jos valmiiksi paahdettuja seesaminsiemeniä ei ole saatavilla, paahde ne kuumalla ja kuivalla pannulla (ilman öljyä tai muuta rasvaa). Seesaminsiemenet paahtuvat erittäin nopeasti. Anna niiden jäähtyä hetki.
-
Sekoita kaikki ainekset haarukalla hyvin yhteen.
-
Maistele.
-
Jos kaipaat vielä enemmän hapokkuutta, lisää riisiviinietikkaa varovaisesti pieniä määriä. Aloita puolikkaalla tai kokonaisella ruokalusikallisella ja lisää maun mukaan tarvittaessa lisää, mutta kerrallaan hyvin varovaisesti. Maistele välissä.
-
Kastikkeelle tekee hyvää maustua yön yli jääkaapissa, mutta sitä voi lisätä salaattiin myös heti. Säilytä jääkaapissa.
Enpäs ole näin vaikeasti onnistunut vielä koskaan kastiketta tekemään. Vielä epäonnistunutta kastiketta. :D