
Tahini-kurkkukastike
Ainekset
Työvaiheet
- Kuutioi kurkku, hienonna korianteri ja purista sitruunan mehu. Kuori pistaasit.
- Yhdistä tahini, vesi, öljy ja suola. Lisää kurkut, yrtit ja pistaasit.
Japanilaista goma-kastiketta mukaileva seesamikastike sopii loistavasti esimerkiksi kaalisalaatin kanssa.
Sekoita kaikki ainekset haarukalla hyvin yhteen.
Maistele.
Jos kaipaat vielä enemmän hapokkuutta, lisää riisiviinietikkaa varovaisesti pieniä määriä. Aloita puolikkaalla tai kokonaisella ruokalusikallisella ja lisää maun mukaan tarvittaessa lisää, mutta kerrallaan hyvin varovaisesti. Maistele välissä.
Kastikkeelle tekee hyvää maustua yön yli jääkaapissa, mutta sitä voi lisätä salaattiin myös heti. Säilytä jääkaapissa.
Tämä nopea kastike valmistuu lähes täysin kuivakaapin antimista. Vinkki: voit halutessasi korvata tuoreen paprikan paahdetulla purkkipaprikalla.
Kuori ja paloittele punasipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi paprika. Paista kasviksia suolan kanssa viisi minuuttia öljyssä.
Valuta ja huuhdo kikherneet ja lisää loput ainekset. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia. (Mausta tarvittaessa suolalla.)
Hienonna päälle yrttejä. Tarjoa riisin tai höyrytetyn parsakaalin kanssa.
Perinteinen mätidippi nousee aivan uudelle tasolle, kun ranskankerman joukkoon sekoitetaan uunissa paahdettua kermaa.
Bliniaika on parhaimmillaan ja se tarkoittaa kuohkeita, pinnaltaan rapeaksi paistettuja lättyjä sekä herkullisia lisukkeita.
Tällä reseptillä teet parhaista parhaimman mätidipin, joka täyteläinen ja hennon paahteinen. Niksi on sekoittaa ranskankerman joukkoon paahdettua kermaa.
...
Kaada kerma uuninkestävään pieneen vuokaan (20 cm x 20 cm). Paahda kermaa 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes se on saanut ruskean pinnan. Jäähdytä huoneenlämmössä.
Kaavi kerma vuoasta kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
Kuori ja hienonna sipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista 1 rkl mehua.
Sekoita dipin ainekset kulhossa, jätä mätiä koristeluun. Tarjoa sipsien kanssa.
Mätidippi onnistuu myös vegaanisesti, kun käyttää merilevävalmistetta ja kasvipohjaista fraichea. Mausteita ja yrttejä voi käyttää hieman normaalia reilummin.
Hienonna kevätsipuli ja tilli. Pese limetti, raasta sen vihreä kuoriosa hienoksi ja purista mehu.
Laita kaurafraiche kulhoon. Lisää kevätsipuli, tilli, limetin kuori ja mehu sekä roseepippuri ja suola.
Kääntele joukkoon puolet merilevävalmisteesta. Lisää loput dipin pinnalle. Tarjoa perunalastujen kanssa.
Ladataan...
Enpäs ole näin vaikeasti onnistunut vielä koskaan kastiketta tekemään. Vielä epäonnistunutta kastiketta. :D