Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Kun makea tomaatti ja kirpakka karviainen hillotaan kimpassa, on lopputulos herkullinen hillovoikkisten täyte.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1½ l
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-karviaishillo

Ainekset

1
l (n. 750 g)
kirsikkatomaatteja
1
l (n. 600 g)
punaisia karviaisia
½
dl
vettä
6
dl
hillosokeria
½
tl
kanelia
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele tomaatit ja marjat. Perkaa karviaiset.
  2. Mittaa tomaatit, karviaiset ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes kattilas- ta alkaa nousta höyryä ja marjat ja tomaatit alkavat hieman pehmetä.
  3. Sekoita joukkoon hillosokeri, kaneli ja suola. Keitä miedolla lämmöllä kevyesti poreillen 10–15 minuuttia, riippuen siitä, kuinka pehmeästä ja sileästä hillosta pidät. Sekoita usein keittämisen aikana ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois lusikalla.
  4. Purkita hillo kuumiin, desinfioituihin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Jäähdytä huoneenlämmössä. Hillo on juoksevaa mutta jämäköityy jäähtyessään. Säilytä purkit jääkaapissa tai viileässä kellarissa.

Tarjoile! Tomaatti-karviaishillo sopii suolaisen makeisiin vuohenjuusto-hillotoasteihin. Kokeile sitä myös muiden juustojen kanssa, nyhtölihaburgerin välissä tai fetasalaatin kyljessä. Hillo sopii myös riistapadan tai chilillä maustetun grillibroilerin lisämauksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3377 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Upean appelsiininen yrttimarinadi maustaa niin kesäkurpitsat, munakoisot, herkkusienet kuin paprikatkin. Voit käyttää marinadia joko ennen tai jälkeen grillauksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren yrttimarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna basilikanlehdet. Hienonna timjami varsineen. Purista appelsiinista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.


Vinkki Käytä kasvisten ja kasvisvartaiden marinointiin. Marinadi riittää noin 800–1000 g:lle munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa, herkkusieniä, tomaattia ja/tai sipulia.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3377 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Rosmariinilla ja sitruunalla maustettu marinadi sopii erityisen hyvin broilerille. Sekoita marinadi kulhossa, lisää maustamattomat broilerinleikkeet ja anna maustua viileässä ainakin muutama tunti ennen grillausta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Rosmariini-sitruunamarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna rosmariininlehdet. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi. Purista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.

Vinkki Rosmariini-sitruunamarinadi sopii erityisen hyvin broilerille. Se riittää 600–800 g:lle broilerinrintafileitä tai -paistileikkeitä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3377 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
On vaikea keksiä ruokaa, joka olisi muuntuvaisempi kuin pyttipannu. Kun jääkaapista löytyy eilisiä perunoita, on jo pitkällä. Vegaaninen nduja antaa pyttikseen hyvän makutujauksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen nduja-pyttipannu

Ainekset

1
l
keitettyjä varhaisperunoita
noin ½
l (200 g)
herneenpalkoja
2
kesäsipulia varsineen
180
g
revittyä tofua tai tofupaloja
¼
tl
mustapippuria
PAISTAMISEEN
2
rkl
rypsiöljyä
VEGAANINEN NDUJA
12
aurinkokuivattua tomaattia
2–3
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
3
valkosipulinkynttä
1–2
Chiliä
1
rkl
savupaprikajauhetta
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
(vaaleaa) siirappia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin vegaaninen nduja. Laita aurinkokuivatut tomaatit ja öljy sauvasekoittimen myllyyn. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Paloittele myös chili ja poista siemenet halutessasi. Lisää valkosipulit, chilit, savupaprikajauhe, etikka ja siirappi joukkoon. Soseuta sileäksi. Lisää tomaattien öljyä tarvittaessa.
  2. Paloittele keitetyt perunat ja riivi herneet. Suikaloi sipulit ja hienonna varret.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä ensin tofut. Siirrä syrjään ja lisää perunat. Paista välillä käännellen, kunnes perunat ovat saaneet väriä.
  4. Lisää suikaloidut sipulit, herneet ja haluamasi määrä ndujaa. Laita tofut takaisin pannulle ja paista noin minuutti.
  5. Ripottele pinnalle sipulinvarret ja mausta mustapippurilla. Koristele halutessasi rucolalla.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3377 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Tuoreella mintulla ja runsaalla valkosipulilla maustettu marinadi sopii erityisen hyvin karitsanlihalle. Voit käyttää sitä joko ennen tai jälkeen grillauksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Minttu-valkosipulimarinadi

Ainekset

1
ruukku
tuoretta minttua
8
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
2
limettiä
100
g
voita
1
rkl
ruokokidesokeria

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna mintunlehdet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Purista limeteistä mehu. Sulata voi.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.

Vinkki Minttu-valkosipulimarinadi sopii erityisen hyvin karitsanlihalle. Se riittää 600–800 g:lle karitsan ulkofileetä tai kareeta.