
Vähän pitää nähä vaivaa ja vaivata, mutta lopputulos on yleensä aina herkulinen :)
Ja tämähän on ihan perusleivän resepti. Hulluna voit kokeilla eri jauhoja, hiutaleita, siemeniä, nesteitä, jopa kaurapuuron jämää.
Taivas on rajana.
Pataleipä
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi. Vaivaa tasaiseksi. Anna levätä kulhossa n. 12-18h.
Vaivaa taikinaa reunoilta sisään kääntäen, kunnes taikina alkaa hiukan panna vastaan. Lisää jauhoja tarpeen mukaan. Anna taikinan levätä peitettynä n. 2h.
Kannellinen vuoka kylmään uuniin ja uuni päälle 250 asteseen.
Laita leivän alku kuumaan vuokaan ja paista kannen alla 30min.
Ota kansi pois ja jatka paistamista 200 asteessa 15min.
Anna jäähtyä hiukan poissa padasta.
Syö. Pelkkä voikin riittää leivän päälle.